Now playing, czyli co jest grane?

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Re: Now playing, czyli co jest grane?

Post autor: Cz4rny1337 »

Farmie w tym Dragalia Lost na fonie jak pojebany - mam co chciałem uzależniło, polecam XD (tylko oprawa wybitnie dla fanów Japonii, estetyka tez)
Obrazek
Awatar użytkownika
serwus

Post autor: serwus »

druhu pisze: 16 lip 2019, 15:52 @serwus dawaj teraz death of outsider
dzięki za cynk, kupiłem od razu, choć ograłem ze sporym opóźnieniem. tak czy owak - znakomita zabawa. jak na dodatek to całkiem sporo do roboty było
MicBar

Post autor: MicBar »

Zachęcony roguelikowym stylem Children of Morta, wziąłem się za Dead Cells. Jezu, jak to wkręca.
Awatar użytkownika
Peyton

Post autor: Peyton »

Przeszedłem ostatnio tego nowego Devil May Cry'a 5. Ja pierdole co za gówno najgorsze. Wymęczyłem się totalnie, walka wolna i drewniana, a przeciwnicy (i bossowie) schematyczni do bólu. Dobrze, że wydałem na to tylko 4 dychy (była swego czasu promka na PSN), ale to I tak za dużo. Nie polecam nikomu, bo w porównaniu do poprzedniej części (DMC: Devil May Cry) - zrobili tragiczny downgrade.
Aha, i ten kto kurwa wymyślił, że robiąc uniki, nie można rollować przód/tył, jedynie na boki, powinien kurwa zginąć.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

system walki w rimejku FFVII nie podchodzi mi zupełnie, nie wiadomo co się odpierdala, kto atakuje kogo, tylko nawalam w przyciski i używam potionków aż wszyscy przeciwnicy zginą. ale podobno ma być classic mode, więc spk
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Dead Cells na switchu to najlepsze, co mnie ostatnio spotkało (gejmingowo)
Awatar użytkownika
hubi

Post autor: hubi »

rozumiem i podbijam niektóre piłki do dmc5 ale to, że walka powolna (co) i drewniana (coo) to ostatnia rzecz jaką można o tym powiedzieć i jestem w ciężkim szoku, że padło coś takiego (poza postacią v, chuj z nim). wystarczy trochę wprawy i wyczucia, żeby stylowo rozpierdalać wszystko na własnych zasadach i kontrolować tłum nawet bez wertowania listy kombosów. już w dmc4 ten system walki był prze kurwa kozacki, tutaj tylko dorzucili sporo opcji. dmc5 na każdym kroku ujawnia niski budżet ale model walki to jest diamencik szlifowany od lat elegancko. pozdrawiam i życzę jakaś gierka was tak bawiła jak mnie dmc.
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Ale chyba w nowym finalu ten classic Mode będzie taki jak w XV czyli chujowy, czytam właśnie recenzje bo nie mam czasu żeby pograć i nie dość że red będzie niegrywalny to jeszcze zrobili hack n slash z tego :( ale i tak kupie

Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
esdoen

Post autor: esdoen »

Ja właśnie przeszedłem DOOM 2016, jakoś zawsze omijałem ten tytuł, a Eternal na horyzoncie. No muszę przyznać, że solidny odmóżdżacz, wielka frajda z rzezi, ale w pewnym momencie już zaczęło się trochę powtarzalnie robić. Ale Eternala też sprawdzę, tylko zdecydowanie nie day1, pewnie jak do stówki zejdzie z ceną.
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

Pierwszy raz przeszedłem GTA V, wspaniała gra i wspaniała historia! Teraz zabieram się za God of War, liczę na fajną historie i przyjazny gemplej.

Za to odbiłem się trochę od NieR: Automata, nie siedzi mi ta stylistyka do końca, chociaż lubiłem ciachać roboty pod ten piękny soundtrack.

Nie dałem rady tez skończyć Dishonord 2, jakoś przy 9 misji zaczęło mnie to trochę nużyć juz. O dziwo jedynaczkę cała zrobiłem, ale wydaje mi się ze była dużo łatwiejsza:/
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

Właśnie kończę Mass Effect: Andromeda, chciałem sobie pograć od nowa, ale widząc, że mam save'a sprzed ponad dwóch lat gdy się poddałem w połowie~, stwierdziłem, że trzeba tą postać doprowadzić do końca.
Cała seria kozak.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

checollada pisze: 04 mar 2020, 18:36 Teraz zabieram się za God of War, liczę na fajną historie i przyjazny gemplej.
nie masz pojęcia mordko jak Ci zazdroszczę, że masz to przed sobą. jeżeli nie grałeś w poprzednie części to polecam również trójkę (na ps4 ładny remaster jest) i przede wszystkim odpal sobie na yt jakiś przelot po fabule, bo historia w GoWie jest piękna i wiele można stracić, jak nie zna się poprzednich części
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Rev

Post autor: Rev »

Potwierdzam, GOW 2018 to przepiekna gierka. W poprzednie nie gralem - mam zamiar nadrobić, tylko perspektywa streamowania większości na PS Now (ps3 nie posiadam) trochę odstrasza, chociaż ponoć są mega krótkie te części więc może nie będzie źle. Szkoda, że nie da się pobierać tytułów z PS3 przez PS Now tak jak to ma miejsce z tytułami z PS4.

Skończyłem parę dni temu RDR2 w końcu po paru miesiącach i odwlekaniu zabrania się za tą grę od ponad roku. Arthur to jest kurwa gość. IMO chyba lepsza niż wspomniany GOW i lekko GOTY 2018, dałbym 10/10 ale wkurwiające sterowanie i kilka drobnych szczegółów napsuło mi trochę nerwów więc tylko 9-9.5/10. Szkoda wielka, że na kolejną część przyjdzie nam czekać pewnie kolejne 8 lat. Ktoś też uważa że seria RDR > GTA?
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

GOW dla mnie top gierek w które grałem, świetnie się bawiłem
Obrazek
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

co do GOWa, to jakiś wariacik zhackował kamerę w grze i może ją dowolnie manipulować, póki co trafił na taki śmieszniutki ester egg https://twitter.com/manfightdragon/stat ... 7731191808
Awatar użytkownika
esdoen

A ktoś czeka na Ori and the Will of the Wisps?
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

wygląda super ale czeka na mnie jeszcze jedynka, od lat się przymierzam ale coś mi nie po drodze
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Grałem w demo i jakoś mnie nie wciągnęło
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
esdoen

Jedynka była mega platformówką, tak się powinno robić metroidvanie w dzisiejszych czasach. Piękna, dynamiczna, doskonała muzyka, i historia też całkiem całkiem. IMO Ori > Hollow Knight, i jak normalnie nie kupuję gier Day 1, to nowy Ori chyba wjedzie.
Emdowu

Post autor: Emdowu »

Ori na szczęście w dniu premiery wjeżdża do game passa :)

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ