Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Peyton

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: Peyton »

Wiesz co, najlepiej chyba jak doradzisz się na grupce Nintendo na Facebooku, natomiast mi osobiście wydaje się, że wersja V2 nie była póki co wypuszczana w seciku z Labo, więc to może być V1.
Jak patrzę na wygląd tego pudełka z zestawu z Labo, to jednak zachowane jest ono w stylistyce V1, więc tym bardziej bym się skłaniał jednak ku tej opcji.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Post autor: Sidd »

Wysyłałem zapkę do grupy, zobaczymy kiedy ruszy. Znalazłem w necie info o rozróżnianiu po numerze seryjnym, rozumiem że każde opakowanie ma naklejkę z seryjką na pudle?
YKCUL pisze: 17 kwie 2019, 18:41 To forum zmierzam ku świetności
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

jestem przekonany ze to v1 bo gdyby była v2 to by to napisali w nazwie zeby przyciągnąć klientów.

U mnie na pudle od v2 jest art-Nr. i numer więc strzelam ze to seryjny, mogę ci na insta wyslac foto czy cos
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Chętnie, może się przydać
Podobno jest i tak i tak, przynajmniej powiedzieli mi na grupie - podobno ten pakiet w ME jest z V1 a w MM z v2.
I bądź tu mądry.
Awatar użytkownika
Peyton

[mention]Sidd[/mention] mordo a weno przejedź się po prostu w miarę możliwości do jednego i drugiego sklepu i zapytaj o to. Jak trafisz na chociaż pół-ogarniętego typa, to będzie w stanie Ci powiedzieć co i jak. W moim MM (Kraków, Galeria Krakowska) np kolesie są dosyć ogarnięci w tym temacie i rozróżniają jedną i drugą wersję izi.
Awatar użytkownika
miku

Post autor: miku »

Peyton pisze: 29 lut 2020, 17:24 Jak patrzę na wygląd tego pudełka z zestawu z Labo, to jednak zachowane jest ono w stylistyce V1, więc tym bardziej bym się skłaniał jednak ku tej opcji.
nie sugerowalbym sie tym pudelkiem, to pewnie tylko mock up stworzony przez pracownikow mm. Z tego co mi wiadomo nie wyszedl oficjalny bundle z labo. Ten jest stworzony przez MediaMarkt i po prostu do konsoli dolaczaja pudlo z labo, ktore okazalo sie flopem. (Choc ja bardzo lubilem je skladac).
http://www.instagram.com/mikuberlin
Obrazek
Tommy Genesis really appreciates me
#BlackpinkIsTheRevolution
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

bez żadnych zapowiedzi w PS Store wylądowało demo FF VII remake :cool:
ale dziś poleci buszysko tłuste do tego
Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Sidd pisze: 02 mar 2020, 10:42
miku pisze: 02 mar 2020, 8:54
Peyton pisze: 29 lut 2020, 17:24 Jak patrzę na wygląd tego pudełka z zestawu z Labo, to jednak zachowane jest ono w stylistyce V1, więc tym bardziej bym się skłaniał jednak ku tej opcji.
nie sugerowalbym sie tym pudelkiem, to pewnie tylko mock up stworzony przez pracownikow mm. Z tego co mi wiadomo nie wyszedl oficjalny bundle z labo. Ten jest stworzony przez MediaMarkt i po prostu do konsoli dolaczaja pudlo z labo, ktore okazalo sie flopem. (Choc ja bardzo lubilem je skladac).
Zobaczę, w ME były duże pudła kitowe w których był i Switch i to Labo, przy czym były stare v1
e: Dorwałem ostatniego bazowego Switcha V2 w Bydzi w MM. Na pierwszy ogień idzie oczywiście Zelda Links Awakening :bowdown:
daveyo

Post autor: daveyo »

Też od jakiegoś czasu jestem zainteresowany tą konsolką i w najbliższym czasie rozważam jej zakup. Czy ta najnowsza wersja różni się czymś prócz specyfikacjami samego sprzętu? I na czym polega ten upgrade? Opłaca się brać to w jakimś zestawie? Bardzo bym był wdzięczny za jakieś ważne, istotne informacje o tej perełce. Mógłbym poszukać w necie, ale jak już rozwinęła się dyskusja to czemu by nie dopytać. ;)
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

na bank sobie kupie switcha ale za kilka lat, jak już ps4 nie będzie zadowalające. nie rzuce się na ps5 tylko powine za parę stówek switcha z klasykami, ale będzie grania w zelde, mario i jakies erpegi japonskie ajj
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Konsole nintendo w sumie wolno tanieją
Obrazek
Awatar użytkownika
Bolo

Albo idą w górę jak dsy szczególnie lite bo można grać w gry z gba i dsa
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
Peyton

daveyo pisze:Też od jakiegoś czasu jestem zainteresowany tą konsolką i w najbliższym czasie rozważam jej zakup. Czy ta najnowsza wersja różni się czymś prócz specyfikacjami samego sprzętu? I na czym polega ten upgrade? Opłaca się brać to w jakimś zestawie? Bardzo bym był wdzięczny za jakieś ważne, istotne informacje o tej perełce. Mógłbym poszukać w necie, ale jak już rozwinęła się dyskusja to czemu by nie dopytać. ;)
Różnica między Switchem V1 a V2 to głównie o wiele bardziej energooszczędne podzespoły i odrobinę lepszy ekran. Jeśli miałbyś wybór, to w ciemno bierz V2, bo różnica w baterii jest naprawdę duża (w niektórych grać +40% lub więcej). W zestawach imo nie opłaca się brać, zwłaszcza, że większość to nadal wersję V1. Kup czystą konsolę i dobieraj gry samemu - używki w bdb stanie, stosunkowo nowych gier potrafią chodzić po 130-150zł, więc nie jakiś super majątek.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

daveyo

Post autor: daveyo »

Dziękuję za informację. ;)
Awatar użytkownika
Kubinsky

Post autor: Kubinsky »

koledzy gracze, mam pytanie odnośnie przepustki sezonowej. mianowicie, czym ona jest?
przeszukałem trochę internet i jeśli dobrze zrozumiałem, to jest pełna wersja gry razem z dodatkami?czy coś nie kumam.
konkretnie chodzi o to, że przeglądałem sobie ceny dark souls III na ps store i znalazłem coś takiego
https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... ULS3000000

i nie za bardzo czaję ocb, czy to jest pełna wersja gry razem z dodatkami?
jeśli tak, to czemu samo dark souls III jest do kupienia na ps store za 289zl
jeśli nie, to wytłumaczcie o co z tym chodzi :D
Awatar użytkownika
esdoen

Post autor: esdoen »

Przepustka sezonowa to swojego rodzaju dodatek/karnet, który daje ci dostęp do wszystkich DLC które wyszły/wyjdą do gry. W przypadku niektórych tytułów jest jeszcze bardziej ekstremalnie, i jest jakieś ograniczenie (że późniejsze DLC wymagają jeszcze nowszej przepustki), ale to rzadkość. Z reguły Season Pass = wszystkie dodatki.

Podstawowa gra + Season Pass = w zasadzie edycja GOTY/Deluxe.

Ale to co wkleiłeś, to akurat podstawowa wersja gry, tylko ma zjebany opis. Za 289zł masz wersję Deluxe: https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... ELUXE00000

Ale to samo uzyskasz, jak kupisz podstawkę i Season Pass:
https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... ULS3000000
https://store.playstation.com/pl-pl/pro ... ULS3SPASS0

Które aktualnie są przecenione, dlatego wychodzą taniej niż wersja deluxe.
Awatar użytkownika
Kubinsky

Post autor: Kubinsky »

rozumiem, dzięki wielkie za rozjaśnienie kwestii :)
Awatar użytkownika
KolektywneOswiecenie

Post autor: KolektywneOswiecenie »

Heyo, możecie polecić gry z piękną fabułą, której nie powstydziłby się porządny pisarz? Chciałbym zgłębić tę dziedzinę opowiadania historii, przy okazji trochę zbliżyć się do medium jakim są gry, a z którymi jest mi bardzo nie po drodze. Nie mam zamiaru grać, tylko oglądać gejmpleje, więc byłoby fajnie, gdyby przy okazji były to również ładne wizualnie historie.
BÓG JEST MIŁOŚCIĄ <3<3<3 /// </3 MOVEMENT /// WIERZĘ W TECHNO I LUDZI <333

- JA I MOJE KSIĘŻNICZKI, NIKT GORSZY, NIKT LEPSZY! -
Awatar użytkownika
Bolo

Jeśli lubisz teen drama i masz dusze emocjonalna to zagraj w Life is Strange ale zagraj bo oglądanie to chujnia
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

KolektywneOswiecenie pisze: 05 mar 2020, 13:40 Heyo, możecie polecić gry z piękną fabułą, której nie powstydziłby się porządny pisarz? Chciałbym zgłębić tę dziedzinę opowiadania historii, przy okazji trochę zbliżyć się do medium jakim są gry, a z którymi jest mi bardzo nie po drodze. Nie mam zamiaru grać, tylko oglądać gejmpleje, więc byłoby fajnie, gdyby przy okazji były to również ładne wizualnie historie.
Kentucky Route Zero :exclaim: What Remains of Edith Finch :exclaim:
ODPOWIEDZ