PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
- przedszkolanek
Re: PRO8L3M - Art Brut 2 (06.03.2020) [Zapowiedź]
numer niezły, ale sam sampel fatalnie wybrany pod każdym względem
- fvntvsycool
Liczyłem na banger z Wandą i Bandą, bo oryginał sam się o to prosi, a zamiast tego dostałem offbeatowy storytelling na nieporywającym beacie. Przy odsłuchu całości może będzie fajnie się komponowało, ale na razie nie zapętlam.
super narracja, ale całościowo nie powalił tak jak W domach z betonu. na razie Oskar > Steez po singlach. czego się nie spodziewałem szczerze mówiąc. tak czy siak piękna płyta się szykuje i godna następczyni jedynki.
Najlepszy singiel ale niestety z przykrością utwierdziłem się po nim w przekonaniu, że mimo bycia najlepszym singlem byłby najsłabszym kawałkiem na art brut, i to jest kwestia zwyczajnie nie do poprawy już bo po prostu Oskar nie ma tej mocy w nawijce co wtedy, przykra sprawa
E: i w ogóle taka rozkminka że to jest i tak w chuj ponad cokolwiek innego na scenie, a jednocześnie w chuj poniżej art brut, to tylko pokazuje jak wtedy zdystansowali jakąkolwiek konkurencję przed i po
E: i w ogóle taka rozkminka że to jest i tak w chuj ponad cokolwiek innego na scenie, a jednocześnie w chuj poniżej art brut, to tylko pokazuje jak wtedy zdystansowali jakąkolwiek konkurencję przed i po
Najlepszy z singli, to dużo mówi o tym albumie. Co ich podkusiło by robić kontynuacje tak pięknej płyty...
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Refren to chyba nie sampel, a na nowo nagrany kawałek, tak przynajmniej na moje ucho brzmi.
Wstawienie tych refrenów trochę sztuczne rzeczywiście i Oskar jakoś brzmi w tych ostatnich kawałkach jakby się gdzieś spieszył. Niemniej i tak wydaje mi się, że to będzie mocny album, coś jak Narkopop względem Radia Gruz u Kaza.
Wstawienie tych refrenów trochę sztuczne rzeczywiście i Oskar jakoś brzmi w tych ostatnich kawałkach jakby się gdzieś spieszył. Niemniej i tak wydaje mi się, że to będzie mocny album, coś jak Narkopop względem Radia Gruz u Kaza.
Chciałbym, żeby siadało, ale nie siada... 
- nihil Novi
Dla mnie bez historii ten najnowszy singiel
Sensei życia
nie sprzedałby się aż tak, bo kupiłyby go tylko alternatywki z kierunków humanistycznych i trujkowicze od męskiego grania, a tak grupa została poszerzona o niezali-kiedyśtobyłowców i ślizgerów
haha wy i te wasze teorie sprzedażowe 
To ich raczej za wielu nie ma w porównaniu do tych pozostałych dwóch grup i całej reszty ich odbiorców.
Robi się coraz ciekawiej, koncept albumu o dorastaniu w latach 90 brzmi lepiej niż nieźle. Nie zgadzam się co do spadku formy, to po prostu kolejny level po sci-fi odlotach.
z tym pseudoimprezowym refrenem liczyłem na jakieś agresywniej nawinięte melanżowe zwrotki na konkretnej podbitce, a jest storytelling o sprzedaży aut. Mam wrażenie, że klimat sampla powinien tworzyć klimat kawałka, a tutaj są to dwa oddzielne byty
a może jestem jebanym malkontentem
a może jestem jebanym malkontentem
HiFI superstar to jest taki obskur 
Oskar chciałby mieć teksty z Wpierpolu
Wpierpol zjada obecny Problem na śniadanie xD
I to w sumie trochę zadziwia bo nigdy bym nie pomyślał, że bardziej będzie mnie jarał rap Knapa niż Oskara
I to w sumie trochę zadziwia bo nigdy bym nie pomyślał, że bardziej będzie mnie jarał rap Knapa niż Oskara