[Zwrotka 2: Paluch]
B do O, O do R nieulotna moda
Cała Polska lata ziomal dzisiaj w naszych logach
Prestiż mamy Rollsa
Sprzedażowo Škoda
Ty z językiem na fotach możesz lizać rowa
Niewygodnie szczery, wielki zasięg maja słowa
Jesteśmy dla tej sceny ziomek, jak dla życia woda
Gadka nadal prosta
Trafia w łeb jak chłosta
Choć widzę jak się prężysz to najwyżej możesz possać
oczywiście nie chce się przypierdalać do jednej jego zwrotki z jakiegoś possecuta, ale jak to stwierdziliśmy z ziomkiem słuchając tego "Paluch jak Paluch" - znalazłbym tony czegoś takiego w jego zwrotkach - koleś ma 34 lata i wyraża się językiem docinek sebiksa z maksymalnie szóstej klasy podstawówki (i na tym etapie gdzieś się zatrzymał w rozwoju)
wypowiedź Palucha o Multim - znowu, nie chce przypierdalać się do jakiegoś szybkiego komentarza koncertowego, ale cokolwiek się nie sądzi o Multim czy tego typu raperach to jego wypowiedź nie ma konstrukcyjnie po prostu żadnego sensu. tam gdzie w momencie jego wypowiedzi miał być argument i konkluzja tam jest puenta "kurwa, gościu, zamknij pizdę"
koleś kojarzy mi się właśnie z takim Łukaszem, który zawsze w grupie sebiksów był tym jednym z głupszych i mniej ogarniętych. truskulowe czy staroszkolne poglądy są ok, ale to jest po prostu zakuty łeb i widać, że w jego wypowiedziach nie ma ani grama przemyślenia za "wartościami" za którymi staje i nigdy nie rozmawiał z nikim kto nie byłby już przekonany. koleś powtarza populizmy którymi został nakarmiony bez żadnego zrozumienia.
wywiad z Winim - jeden z niewielu które wyłączyłem bo nie dałem rady słuchać tego pierdolenia
https://www.youtube.com/watch?v=gVXpGgQJurk
3:40 - Paluch poprawia się po tym jak powiedział "czarnoskórych" że chodzi o "murzynów", zwracając uwagę, że poprawność polityczna ryje mu już banie
o większości raperów wymienianych w tym temacie nawet nie powiedziałbym, że są głupi - są albo młodzi (i wcale niegłupsi od przeciętnej jednostki w ich wieku) albo trudno mi postrzegać ich zachowania w kategoriach inteligencji. Paluch to definitywnie jednostka, która nie została stworzona do myślenia i pierdolony przygłup.