Rap Wyzwanie
Rap Wyzwanie
Witajcie przychodzę z propozycją która ma na celu rozwinięcie horyzontów naszych szanownych użytkowników portalu ślizgawka.eu. Na czym polega moja propozycja? Otóż chętni biorący udział w ''zabawie'' podejmą się wyzwania przesłuchania wszystkich albumów określonego artysty. Łączą się w pary i wzajemnie dają sobie wyzwanie przesłuchania wszystkich albumów danego artysty (najbardziej fair byłoby gdyby ich dyskografia była dość zbliżona). Można ją trochę okroić, ale nieprzesadnie, tak żeby najważniejsze pozycje w karierze danego artysty się znalazły. Takie wyzwanie pomogłoby poznać użytkownikowi twórczość danego artysty którego np. nie za bardzo lubi a kieruje sie uprzedzeniami lub nie słuchał uważnie. Tutaj musimy rzetelnie posłuchać całej bądź części dyskografii i po zakończeniu wyzwania opisać krótko bądź długo jak kto woli jak odczucia, co ciekawego zauważył, czym się zaskoczył czego nie spodziewał itd mocne słabe strony obczajanego rapera. Można wbić do tego tematu i wyzwać danego użytkownika jeśli ten się zgodzi to wymyślasz mu ksywę a on tobie najlepszym smaczkiem byłoby jakby to były właśnie nielubiane wcześniej ksywy żeby dać szanse tym artystom i ludziom lepiej ich poznań i wyrobić sobie ostateczne zdanie ale słuchać szczerze i dosyć uważnie a nie na odwal się.
Moja propozycja na początek
Wyzywam [mention]SWN[/mention] i ma on przesłuchać dyskografię Palucha w następującym składzie i kolejności: NIEBO - > Lepszego Życia Diler -> OKO -> Złota Owca czyli słownie CZTERY płyty Łukasza Paluszaka.
Ja na przykład mogę przesłuchać całą dyskografię Sentino którego nie lubię a SWN chyba lubi (nie wiem czy on ma tyle płyt) ale to tylko luźna propozycja SWN jeśli zaakceptuje wyzwanie może dać mi innego osobnika do przesłuchania.
Zapraszam do zabawy
Moja propozycja na początek
Wyzywam [mention]SWN[/mention] i ma on przesłuchać dyskografię Palucha w następującym składzie i kolejności: NIEBO - > Lepszego Życia Diler -> OKO -> Złota Owca czyli słownie CZTERY płyty Łukasza Paluszaka.
Ja na przykład mogę przesłuchać całą dyskografię Sentino którego nie lubię a SWN chyba lubi (nie wiem czy on ma tyle płyt) ale to tylko luźna propozycja SWN jeśli zaakceptuje wyzwanie może dać mi innego osobnika do przesłuchania.
Zapraszam do zabawy
Ostatnio zmieniony 26 lut 2020, 16:50 przez Tracz, łącznie zmieniany 1 raz.
#BOR4LIFE
Re: Wyzwanie pod wezwaniem Bortwicka
co ma Bortwick do tego? przeciez ty jestes Tracz. Boże, nawet nie umiesz własnego prowo porządnie upilnować
Re: Rap Wyzwanie
Ale nie bądźcie niemili jak nie interesuje was wyzwanie to nie komentujcie a nie jakieś personalne odzywki z waszej strony a potem Bortwick jak zwykle będzie ten zły bo się podburzy.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2020, 16:54 przez Tracz, łącznie zmieniany 1 raz.
#BOR4LIFE
Jeśli po całej akcji dana para wymieni się jakimiś mini-recenzjami, już nawet nie mam tu na myśli opisywania każdej poszczególnej płyty, po prostu jakieś uwagi pojawiające się w trakcie odsłuchu, to fajna inicjatywa! Nie wiem tylko za bardzo czemu odgórnie założyłeś, że mam jakąś wielką niechęć do Palucha, a tym bardziej że go nie znam (bo choćby Czerwony Dywan recenzowałem bardzo ciepło - podlinkowałbym dowód, ale stare forum padło). Według mnie chłop jest w ścisłej czołówce jeśli chodzi o stare roczniki przystosowujące się do nowych warunków, niestety z mojej strony zarzutem i problemem był zawsze bardziej jego mindset, ponieważ odpychają mnie naburmuszone, ignoranckie jednostki plujące żółcią szukając winnego w każdej uśmiechającej się osobie - a Paluch ma/miał prawdziwy wylew takich wersów, napierdalanie się z bananów i noszących garnitur w każdym numerze płyty.
Niemniej wyzwanie jak najbardziej akceptuję i przyjmuję zaproponowane warunki (Paluch po mojej stronie, Sentence po twojej), do tego mam w głowie kilka forumowych par, które mogłyby dać ciekawe opinie, jeśli tylko faktycznie zechcieliby naskrobać na koniec kilka zdań od siebie, a nie odburknąć "ja nie będę słuchał bo nie lubię typa" i już. Od zawsze powtarzam, że w dyskusji logiczna i sensownie podparta argumentacja to klucz i taki temat fajnie pomógłby unikać zdań "nie bo nie". Słuchać więcej muzyki, a nie ksywek.
Niemniej wyzwanie jak najbardziej akceptuję i przyjmuję zaproponowane warunki (Paluch po mojej stronie, Sentence po twojej), do tego mam w głowie kilka forumowych par, które mogłyby dać ciekawe opinie, jeśli tylko faktycznie zechcieliby naskrobać na koniec kilka zdań od siebie, a nie odburknąć "ja nie będę słuchał bo nie lubię typa" i już. Od zawsze powtarzam, że w dyskusji logiczna i sensownie podparta argumentacja to klucz i taki temat fajnie pomógłby unikać zdań "nie bo nie". Słuchać więcej muzyki, a nie ksywek.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Bardzo mnie to cieszy mini recenzja opinia po zakończeniu odsłuchu, nie wiem ile czasu na to potrzebujesz, bez spiny.SWN pisze: ↑26 lut 2020, 16:54 Jeśli po całej akcji dana para wymieni się jakimiś mini-recenzjami, już nawet nie mam tu na myśli opisywania każdej poszczególnej płyty, po prostu jakieś uwagi pojawiające się w trakcie odsłuchu, to fajna inicjatywa! Nie wiem tylko za bardzo czemu odgórnie założyłeś, że mam jakąś wielką niechęć do Palucha, a tym bardziej że go nie znam (bo choćby Czerwony Dywan recenzowałem bardzo ciepło - podlinkowałbym dowód, ale stare forum padło). Według mnie chłop jest w ścisłej czołówce jeśli chodzi o stare roczniki przystosowujące się do nowych warunków, niestety z mojej strony zarzutem i problemem był zawsze bardziej jego mindset, ponieważ odpychają mnie naburmuszone, ignoranckie jednostki plujące żółcią szukając winnego w każdej uśmiechającej się osobie - a Paluch ma/miał prawdziwy wylew takich wersów, napierdalanie się z bananów i noszących garnitur w każdym numerze płyty.
Niemniej wyzwanie jak najbardziej akceptuję i przyjmuję zaproponowane warunki (Paluch po mojej stronie, Sentence po twojej), do tego mam w głowie kilka forumowych par, które mogłyby dać ciekawe opinie, jeśli tylko faktycznie zechcieliby naskrobać na koniec kilka zdań od siebie, a nie odburknąć "ja nie będę słuchał bo nie lubię typa" i już. Od zawsze powtarzam, że w dyskusji logiczna i sensownie podparta argumentacja to klucz i taki temat fajnie pomógłby unikać zdań "nie bo nie".
#BOR4LIFE
Nie wiem. Nie lubię się ścigać z muzyką, stawiać sobie jakichś norm x albumów tygodniowo i tym podobne, bardzo często zmieniała mi się opinia po 'przespaniu się' z płytą, więc dodam po prostu posta tutaj i oznaczę. Ze swojej strony proponuję:
Zabójstwo Liryczne (2014)
Zabójstwo Liryczne 2 (2015)
Zabójstwo Liryczne 3.0 (2019)
Featuringi Sentino na Sos, ciuchy i borciuchy (2014)
Sprawdź według uznania.
Zabójstwo Liryczne (2014)
Zabójstwo Liryczne 2 (2015)
Zabójstwo Liryczne 3.0 (2019)
Featuringi Sentino na Sos, ciuchy i borciuchy (2014)
Sprawdź według uznania.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Ok dziękuję to na spokojnie i zapraszam kolejnych użytkowników do zabawy.
#BOR4LIFE
- mlodyperkez
zajebisty temat, props tracz props swn za przyjecie wyzwania
- KillerCroc
zajebista sprawa, sam chetnie bym wzial udzial
- KillerCroc
Ja też. Fajnie by było to przenieść do offtopa i zrobić ogóle challenge muzyczne. Wydaje mi się że pojedynki i recenzje rzeczy ciekawszych niż Sentino czy Paluch mogą wypłynąć 
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
lepsze by były nominacje z konkretnym jednym albumem do przesłuchania, bo tak to będzie każdy walił w huja, mi by się za nic w świecie nie chciało marnować czasu na przesłuchiwanie całej dyskografii palucha czy innego ciecia, a z albumem może jeszcze bym się zmotywował jakoś
spoko inicjatywa, ale @baqlashan dobrze mówi z tym jednym albumem, więcej osób mogłoby wziąć udział 
Każdy komentarz jest cenny a wyzwanie zawsze można jakoś zmienić udoskonalić. Z mojego punktu widzenia kilka albumów lepiej pozwala poznać danego artystę ale oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie żeby umawiać się na jeden album, dobre i co. My z SWN'em zdecydowaliśmy się na cztery płyty ale jeśli ktoś inny ma ochotę na mniej to droga wolna.
#BOR4LIFE
- ebismolarek
Też mógłbym wziąć udział, chociaż [mention]Tracz[/mention] ma u mnie ujemny street credit. Dodatkowo jestem za płytą, nie dyskografią i tym, żeby opinia o płycie pojawiała się w temacie o niej (może sprowokuje dalszą dyskusję), a nie w temacie o wyzwaniu (tu wystarczy link do posta).
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- JoeyJoeJoe
ciekawa inicjatywa, będę obserwował jej dalszy rozwój.
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Z płytą by było spoko, takie krytycko-forumowe hot16challenge, cala dyskografia to mi sie kojarzy analogicznie do hotalbumchallenge czy jak to tam bylo skajsa XD
cztery żubry i dwie kurwy