ciężko powiedzieć, ale tak, są też krótkie numery. nie liczyłem ile jest tracków, ale długość materiału podobna do Widma imo.
PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
- Serdecznosci
Re: PRO8L3M - Art Brut 2 (06.03.2020) [Zapowiedź]
Są wstawki z seriali i filmów, wydaje mi się, że na animacjach było "07 Zgłoś się". Ale nie jest tego dużo. Płyta o track, albo o dwa krótsza od "Widma".
[mention]Rupert[/mention] Wrzucę później fotę z książki.
[mention]Rupert[/mention] Wrzucę później fotę z książki.
Zaraz się okaże ze art brut 2 to zbiór odrzutów z widma 
nie okaże się.
Narazie najbardziej w związku z AB2 spropsuje fakt wzięcia do kampanii promocyjnej (nie wiem na jakich zasadach to funkcjonuje bo widziałem tylko jakieś foty na insta czwórki) jednej z ciekawszych E34 w Polsce ziomka z Carswaga
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
- Serdecznosci
Dobra, trochę źle dobrałem słowa. Widocznie taka jest moja interpretacja "zmiany" u Oskara jeśli chodzi o teksty. W wywiadzie mówi o tym, że musi się nauczyć pisać normalnie i na przyziemne tematy. Ale dla mnie grzeczny PRO8L3M = słabszy PRO8L3M.

Spoiler

co za pierdolenie, obrzydliwe wręcz, NIE MOŻNA TAK CENZUROWAĆ SWOJEJ SZTUKI!!! 
nie zmienię nic dla ciebie
jeśli chcę powiem, że robię sukę albo że ją jebię
to jest prawdziwy hiphop, podejście oskara nie ma nic wspólnego z byciem artystą
nie zmienię nic dla ciebie
jeśli chcę powiem, że robię sukę albo że ją jebię
to jest prawdziwy hiphop, podejście oskara nie ma nic wspólnego z byciem artystą
Ostatnio zmieniony 22 lut 2020, 11:34 przez aleksy, łącznie zmieniany 1 raz.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Czyli tak w skrócie musimy ugrzecznić przekaz żeby trzepać więcej hajsu. Czyli odnosząc Pro8l3m do świata piwa to niedługo stanie się takim koncernowym eurolagerem, nic specjalnego, ale większości smakuje.
szkoda, ze nie pomyslal, ze ten klimat polswiatka i brudny, wulgarny styl to jest wlasnie to, co wiekszosc do nich przyciagnelo
Okropna jest ta odpowiedź, pr8duk7 trochę
no właśnie, przecież oni dobrze się sprzedali wśród studenciar, studenciaków i tak dalej właśnie dlatego, że byli tacy yolo niegrzeczni, więc nie kumam ocb
akurat kogoś kto nagrał taki kawałek jak choćby Na Audiencji ciężko posądzić o autocenzurę albo zastanawianie się podczas pisania, co sobie ktoś pomyśli. fakt, że ta odpowiedź w wywiadzie brzmi słabo, ale póki co ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.
Spoiler
a na Art Brut 2 nadal jest dużo brudu i wulgarności.
-
frontkick
Ja bym sb posłuchał grzecznego Oskara, imo byłoby spoko bo wyszedłby poza strefę komfortu na płytę albo dwie. Często widziałem na forumku narzekania że kurwa ile można z tym futuryzmem na płytach, klimat jakiegoś tam półświatka był w zasadzie w każdym albumie i nwm czemu wam to nie przeszkadza juz chociaz troche
Uzytkowniku aleksy, myślę że ograniczenia w przypadku artysty takiego jak Oskar działałyby motywujaco i absolutnie nie nazywalbym tego autocenzura, nie byłby drugim Kękę przecież i bankowo zrobiłby coś ciekawego w ramach tej ugrzecznionej konwencji
Z drugiej strony czytalem wczoraj wywiad p93 w noizz i Oskar tam się rozpływał nad tym jakie możliwości wyrazania emocji mu daje spiew wiec chyba istnialby promil szansy że wyszloby im jakies meskie granie i chuj
Uzytkowniku aleksy, myślę że ograniczenia w przypadku artysty takiego jak Oskar działałyby motywujaco i absolutnie nie nazywalbym tego autocenzura, nie byłby drugim Kękę przecież i bankowo zrobiłby coś ciekawego w ramach tej ugrzecznionej konwencji
Z drugiej strony czytalem wczoraj wywiad p93 w noizz i Oskar tam się rozpływał nad tym jakie możliwości wyrazania emocji mu daje spiew wiec chyba istnialby promil szansy że wyszloby im jakies meskie granie i chuj
ale ja nie mówię, że on nie może zrobić czegoś grzecznego jak ma ochotę, dla rapować można o wszystkim w dowolny sposób (nie jestem jakimś, za przeproszeniem, truskulowcem), jednak sam mówi, że chce iść w tym kierunku żeby zyskać więcej słuchaczy, imo nie ma tu pola do dyskusji czy to jest autocenzura, czy nie, bo oskar wyraził się jasno, że tak
mnie się jego śpiew podoba, A MYŚLAŁEM ŻE TO JA JĄĄĄ
mnie się jego śpiew podoba, A MYŚLAŁEM ŻE TO JA JĄĄĄ
-
frontkick
W sumie racja, skręca mnie z żenady na mysl ze raper mialby pisac numery pod ludzi których bolą przekleństwa w piosenkach echhh
- KillerCroc
A to oni czasem sami nie mówili że robią taki rap w klimacie już tego przywołanego półświatka bo ludzi jara takie życie którego nie mogą/nie będą w stanie sami prowadzić? Właśnie tak mi się kojarzy że gdzieś kiedyś powiedzieli że to dla nich jak taki film gangsterski który oglądasz i jarasz się każdą sekundą bo to są rzeczy które każdy uwielbia oglądać bo są ciekawsze niż ich życie
Piotr: Mamy tylko jeden klucz. Robimy muzykę dla siebie. Jeśli ona podoba się coraz szerszemu gronu odbiorców – to super. Bezkompromisowość polega na tym, że ona się musi przede wszystkim nam podobać. A to, że się popularyzuje, to konsekwencja tego, że jest dobra
Piotr: Skoro będziemy coraz bardziej popularni, to będzie coraz więcej kontrowersji. My jesteśmy bezkompromisowi – tu się nikt nie gryzie w język.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Chujowe te single, do pieca
Już dawno jest. P8M od kilku albumów to marketingowo doskonale zaserwowana ulica, która nie będzie przeszkadzała trójkowemu słuchaczowi Dawida Podsiadły, Rosalie i The Dumplings udostępniać jej na wallu ściągając spojrzenia "jejku, co to za dresy??". Zawsze powtarzałem, że zasada zieleńszej trawy (chłopaki z bloków wzdychające do bezproblemowego życia jebanych bananów, banany wzdychające do drobnej dilerki i tagów) jest cholernie prawdziwa, a Oskar ze Steezem umiejętnie stworzyli rzecz, która pozwala pobujać się tym drugim nie opuszczając ciepłego kurwidołka modnie ubranej inteligencji.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- filipthekiddo
- krakowski łotr
Jak na Widmo czekałem w opór tak na Art Brut 2 mam totalnie wyjebane. Zero jarania się tymi nowymi trackami.