Rapowy offtopic

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
eddy_wata

Re: Rapowy offtopic

Post autor: eddy_wata »

bor jak nisko
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Jolo

Post autor: Jolo »

Sytuacja Jędkera tragiczna i smutna, ale sam sobie naważył tego piwa, nikt prócz niego nie jest winny tej sytuacji. Ale najbardziej rozbrajają mnie bezmózgi którzy piszą żeby Sokół dał mu pracę albo żeby spłacił jego długi..."a co przecież mu się powodzi"..strzelałbym do takich debili. Albo totalnie nie rozumieją dlaczego Jędker jest totalnie spalony. On po prostu okazał się całkowitym hipokrytą, którzy jak nikt inny zaprzeczył swoim słowom i na dodatek debil nie umiał sie do tego przyznać tylko uważał i uważa że to wszyscy są źli tylko nie on..

Te 2 filmiki całkowicie obrazują o co tak naprawdę chodzi:
https://www.youtube.com/watch?v=TVWb1M8EzTE

https://www.youtube.com/watch?v=eMVLfUtWoVY
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Skoro po całym tym odrzuceniu Jędkera ze środowiska, jakieś 1-2 lata temu Sokół robi z nim fotki z melanżu i pisze, że co by się nie stało to Jędker na zawsze będzie ZIPEM, to nazwa Ziomki i Przyjaciele do czegoś zobowiązuje, nie? Naprawdę cię dziwi, że ktoś sugeruje, że mógłby mu pomóc akurat Sokół? Argument, że Sokołowi się powodzi i dlatego jest absurdalny i nigdzie go nie widziałem, proszę więc go pokaż, albo daruj sobie pierdolenie o strzelaniu do debili, bo sam na najmądrzejszego nie wyszedłeś tym postem.
Spoiler
Obrazek
Tu nie chodzi o sam Monopol, tylko o postawę. O zrobienie z ZIP Składu idiotów, ale mimo to, nigdy nikt z nas nie zapomni o początkach i on zawsze ma w nas braci.
Sokół 2014
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Jolo

Post autor: Jolo »

Ale to co miałby Sokół zrobić?? Spłacić te długi? Proszę Cię.. dać mu pracę? Ale jaką? Jak on nawet na magazyniera się nie nadaje ze swoim zdrowiem co mu je budowa zniszczyła a nie ma na leczenie.. Wspólna płyta? Wspólna trasa? Dla Sokoła to byłby krok wstecz w karierze muzycznej. Poza tym 160k długo to nie jest żaden dług, ja mają 28 lat ma większy kredyt na mieszkanie i jakoś spłacanie go wcale mnie nie boli...Po prostu Jędker sobie coś wymyślił, wydawało mu się że się uda, a niestety rzeczywistość okazała się brutalna. Nikt z całego ZIP Składu nie zarabia na muzyce jedynie Sokół, a mimo wszystko chłopaki sobie świetnie dają radę bez wsparcia Wujka Sokoła i Jędker tez sobie da radę musi tylko po prostu oczyścić umysł i zacząć działać. A stawianie Sokoła w pozycji "masz hajs, to mu pomóż"...jest na zasadzie jak są te wszystkie zbiórki charytatywne i ludzie mają ból dupy że jakiś miliarder dał śmieszną sumę zamiast całego za sponsorować. Inna kwestia jest taka że może mu już Sokół kiedyś pomógł, tego nie wie nikt, może tez mu wisi jakiś hajs.
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

Czy ja wiem czy jest on tak wizerunkowo skończony? Może i u starszych słuchaczy tak, ale widząc jakie rzeczy odpierdalają się ostatnimi laty w rapie, a słuchacz ma w to wyjebane, nie powiedziałbym. Nagrałby parę dobrych kawałków, ktoś tam by to udostępnił raz, drugi i wcale nie jest powiedziane, że nie trzepałby znów z tego pitosu pod hasłem: 'powrót Jędkera'.
oyche

Post autor: oyche »

tylko jak by mial nagrac pare dobrych kawalkow jak przez 20 lat mu sie nie udalo
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

LWD pisze: 05 lut 2020, 20:39 w nbl liczby robią głównie reto i blacha, więc borygo tam udziału wielkiego nie ma.
no właśnie ma duży, bo jest właścicielem, a że nie on liczby kręci to inna sprawa
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Jolo pisze: 06 lut 2020, 1:54 Ale to co miałby Sokół zrobić?? Spłacić te długi? Proszę Cię.. dać mu pracę? Ale jaką? Jak on nawet na magazyniera się nie nadaje ze swoim zdrowiem co mu je budowa zniszczyła a nie ma na leczenie.. Wspólna płyta? Wspólna trasa? Dla Sokoła to byłby krok wstecz w karierze muzycznej. Poza tym 160k długo to nie jest żaden dług, ja mają 28 lat ma większy kredyt na mieszkanie i jakoś spłacanie go wcale mnie nie boli...Po prostu Jędker sobie coś wymyślił, wydawało mu się że się uda, a niestety rzeczywistość okazała się brutalna. Nikt z całego ZIP Składu nie zarabia na muzyce jedynie Sokół, a mimo wszystko chłopaki sobie świetnie dają radę bez wsparcia Wujka Sokoła i Jędker tez sobie da radę musi tylko po prostu oczyścić umysł i zacząć działać. A stawianie Sokoła w pozycji "masz hajs, to mu pomóż"...jest na zasadzie jak są te wszystkie zbiórki charytatywne i ludzie mają ból dupy że jakiś miliarder dał śmieszną sumę zamiast całego za sponsorować. Inna kwestia jest taka że może mu już Sokół kiedyś pomógł, tego nie wie nikt, może tez mu wisi jakiś hajs.
Dla mnie to akurat tych sytuacji nie ma co porównywać. Po co było ponad 20 lat pierdolić, że ZIP Skład to nie zespół muzyczny, a grupa ziomków/przyjaciół? Przyjaciołom w biedzie się pomaga, nie? Mnie zupełnie nie dziwi, że ludzie przytaczają akurat Sokoła jako osobę, która powinna wyciągnąć do niego rękę.
Połas

Post autor: Połas »

LWD pisze: 05 lut 2020, 20:39 ciekawi mnie brak Malika, który przez jakis czas miał milion słuchaczy w miesiącu, chyba że on jest podpięty pod mymusic
Wydawcą Malika jest My Music, więc pod tym szyldem szukałbym jego wyniku.

przedszkolanek pisze: 06 lut 2020, 12:52
LWD pisze: 05 lut 2020, 20:39 w nbl liczby robią głównie reto i blacha, więc borygo tam udziału wielkiego nie ma.
no właśnie ma duży, bo jest właścicielem, a że nie on liczby kręci to inna sprawa
Nie jest właścicielem. Teraz nie mam tego pod ręką, ale jakiś czas temu był wywiad, w którym Borixon powiedział, że dość szybko po założeniu przekazał NBL w inne ręce, a sam został jedynie twarzą marki. Teraz raczej Borixon coraz mniej ma z NBL wspólnego i rozwija Chillwagon.
Obrazek
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Co tylko pokazuje, że Borixon w odróżnieniu od większości raperów myśli, albo mu przynajmniej ktoś dobrze doradza. Pamięta ktoś jeszcze Juicey Juice - wytwórnię BRXa, co wydała np. album Kajmana? Spróbował i nie wyszło. Więc lepiej, że w przypadku NBL się usunął w cień i przytula i tak pewnie konkret hajsik.
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Wiecie, Borys zjadł zęby na tym biznesie, napatrzył się przez lata, kto ma mieć wiedzę, jak nie on. Kupowałem coś tam w tym sklepie NBL, pewnie jakiś preorder BRX solo i coś dorzuciłem z gadżetów, profesjonalny, dobry biznes.
Juicey Juice - Ubrania i Sok :lol: Chyba dwie płyty wydał pod tym szyldem, Kajmana i Semtex. Kajman wciąż leży u mnie w folii, kupiony za grosze, a teraz widzę używana na allegro za 120 zł wisi, beka z tego.

Większa beka oczywiście z Jędkera XDDDD Nie ma flow, nie ma wersów, nie ma beatów, nic kurwa nie ma, a chce grac koncerty - bo jego morda latałą w klipach na VIVA jakoś wtedy, jak Mata uczył się chodzić. Żenada do kwadratu.
mast

Post autor: mast »

BENGAL pisze: 05 lut 2020, 22:25
Kutendo95 pisze: 05 lut 2020, 21:37 Trzeba było uważać na długi bo ja nie wiem skąd on ma wziąć szmal jak nie z normalnej tyry za granicą bo w rapie i wizerunkowo jest skończony, może zacząć w totka grać czy coś
ziomek ale on pierdoli cos wlasnie ze jest korba tera zeby wyrwac misje na saksach bo na fizola nie moze bo sie rozjebal na budowach no i huj z tego wyjdzie a do tego nie ma meldunku i ubezpieczenia i kombinacja alpejska jest uskuteczniana od 7 lat plus go sciga urzad zeby go z hajcu wydymac na sucho
ktos niech nawinie bo nie kminie co on odjebal ze dlugi ma bo tantiemow powinien dostawac w huj jak ten sujas jebany zul z ths kliki dostaje za jedna plyte szostaka papieru na lape z zaiksu to kurwa wwo musi ciurkiem splywac no chyba ze go sokol po zlosci odcial od forsy i praw autorskich huj go wie ale goscia i tak wyjebali bez mydla chamy warszawscy koledzy z piaskownicy z kolejnym zulem dziennikarzem cpunem duza morda co go wszyscy bija (wogole niezla rozkmina ktos ma duza morde pierdoli na kazdego dostaje w pizde od kazdego i na koncu gada ze sie nie boi bic z nikim i tu mowie ze malik montanski i niejaki arabski arab mu wykurwili na glowe niezle to ja goscia nie kminie jaki mozg musi miec zezarty ze sie wozi na farmazonie ze w pizde obskoczyl ale zdanie podtrzymanie) bo kurwa ziomki np robertowi m nikt z dupska nie wywachal gowna ze maczal palce w monopolu i jak popek z nim krecil kabaret albanski to wszyscy podjarka z rozbojnika i sokol mu plyte wydawac chcial producencka

Ta szóstka z zaiksu, to może się zebrała łącznie przez sześć lat od wydania ostatniego albumu.
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

co było w tym linku? bo strona niedostępna
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

u sujasa ze hajc dostal z tego zakiksu
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Działa tylko źle link Bengal przekleił - https://www.instagram.com/p/B5U4TR8Hg2_/ Mówi że 20k dostał
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

yaa yebie, ale suja zdziadział, niewiarygodne jest to aż
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Kutendo95

Post autor: Kutendo95 »

A ile on może mieć lat, pewnie ze 4 dychy
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

najgorszy jest ten suja, wygląda jak debil i (podejrzewam) rapował tak samo
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
arboozrap

Post autor: arboozrap »

Obrazek

A wcześniej:
Ciągle z ryzykiem się stykasz
Wkurwia mnie to jak Budki Suflera muzyka
("Ja na zawsze w tym zostanę")

Nie to, że się czepiam, ale Rychu zmienił zdanie na temat Budki Suflera?
ODPOWIEDZ