PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
Re: PRO8L3M - Art Brut 2 (TBA) [Zapowiedź]
Ale ja nie muszę dostać żadnego gratisa. Uważam ze jak mogę coś kupić u nich na stronie za 57 zł albo w Empiku za 40 i w obu przypadkach otrzymać to samo to jest to walenie w chuja.
Tak samo waleniem w chuja jest posiadanie zjebanych serwerów, czekanie w kolejkach, kiedy w dzisiejszych czasach powinno się to odbywać na pstryknięcie palcem. I nie wyskakuj mi z tekstem ze przecież mogę sobie odpalić przeglądarkę incognito i coś tam powpisywać, bo to nie chodzi o mnie a o wszystkich, którzy chcą to kupić. Z szacunku do klienta powinni im umożliwić to w jak najprostszy sposób.
I tak samo waleniem w chuja było sprzedawanie w Empiku innej wersji, z innym bonusem. I jak chciałeś mieć remix to musiałeś kupić ich plyte dwukrotnie (w preorderze a potem w Empiku).
Tak samo waleniem w chuja jest posiadanie zjebanych serwerów, czekanie w kolejkach, kiedy w dzisiejszych czasach powinno się to odbywać na pstryknięcie palcem. I nie wyskakuj mi z tekstem ze przecież mogę sobie odpalić przeglądarkę incognito i coś tam powpisywać, bo to nie chodzi o mnie a o wszystkich, którzy chcą to kupić. Z szacunku do klienta powinni im umożliwić to w jak najprostszy sposób.
I tak samo waleniem w chuja było sprzedawanie w Empiku innej wersji, z innym bonusem. I jak chciałeś mieć remix to musiałeś kupić ich plyte dwukrotnie (w preorderze a potem w Empiku).
IT’S COMING HOME

nie chcesz, to nie kupuj,ja pierdole 
O chuj nie wiem co jest złego, że masz kolejkę do wejścia do sklepu. Milion razy lepsze rozwiązanie niż przeładowana strona chętnymi na zakupy.
Inb4 to kup lepszy serwer, daj gratis. W pakiecie jest zin, który z tego co wiem nie jest dodawany do wersji sklepowych. Masz swój gratis.
Inb4 to kup lepszy serwer, daj gratis. W pakiecie jest zin, który z tego co wiem nie jest dodawany do wersji sklepowych. Masz swój gratis.
To ze musisz w niej czekać przez godzinę a nie każdy ma na to czas, bo może jest w pracy/zajmuje się dzieckiem/pływa w basenie i nie ma ochoty sprawdzać co chwile telefonu/kompa. Jakoś w przypadku innych artystów nie ma inby z zamawianiem płyt. I tak jest to lepsze rozwiązanie niż odświeżanie przez 5h strony, ale mamy 2020 i serio można to załatwić normalny sposób.
I nie wmówisz mi ze kolejka jest lepszym rozwiązaniem niż wejście na stronę, dodanie płyty do koszyka, zapłacenie i załatwienie tego w 5 minut.
Ja rozumiem ze zamawianie w poprzednich latach było koszmarne, trwało to 2-3h ale no nie zamierzam doceniać tego ze teraz trwa to 1h bo powinno trwać 5 minut.
I nie wmówisz mi ze kolejka jest lepszym rozwiązaniem niż wejście na stronę, dodanie płyty do koszyka, zapłacenie i załatwienie tego w 5 minut.
Ja rozumiem ze zamawianie w poprzednich latach było koszmarne, trwało to 2-3h ale no nie zamierzam doceniać tego ze teraz trwa to 1h bo powinno trwać 5 minut.
IT’S COMING HOME

Ja nie ogarniam jak w czasach chmury i autoscalingu można mieć problemy z przeładowaniem serwerów i wprowadzać jakieś zjebane kolejki tym bardziej, że dokładnie wiedzą kiedy ruch będzie zwiększony 
kurwa, a tutaj jak zwyle płacz 
2 razy czekałem w kolejce i 2 razy o niej zapomniałem
. Raczej i tak nie będę jak na razie zamawiał, ale chciałem zobaczyć jak to tam wygląda na własne oczy.
- mlodyperkez
team [mention]FLoo[/mention], czekanie ponad godzine w jakiejs zjebanej kolejce to dla mnie kpina, robia to tylko wylacznie po to zeby kazdy byl obsrany ze nie dostanie plytki i na bank cos powinal. jakos nikt inny w polsce (sokol, ostry, keke) nie maja takich problemow z serverami a sprzedaja tyle samo jak nie wiecej plyt. takze wielki chuj dla nich za takie praktyki.
Ludzie lubią być robieni w chuja w przypadku bogów ślizgu Problemu, a już takie akcje jak Mesa i Stasiaka są szeroko komentowane negatywnie
Steez to burak i pokazywał to nie jeden raz, więc czego się spodziewacie. Pierwszy singiel mnie nie zachęcił, poczekam co dalej wypuszczą.
Kupię tylko i wyłącznie na handel, a potem sobie kupię m.in. warszawskie Enigmy, które wydał Tytus w 1998 roku przed powstaniem Asfalt Records.
Kiedy steez pokazywał ze jest burakiem? Z ciekawości pytam
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Jakaś odpowiedź pokroju "to wypierdalaj" pod negatywnym komentarzem na insta na temat Widma czy tam jakiegoś singla, więcej nie zarejestrowałem
Jest dodawany od zawsze tylko dlatego żeby zapłacić mniejszy podatek od sprzedaży książki a nie płyty
IT’S COMING HOME

Ogólnie w przypadku organizowania preorderów wszelkie grubo zakrojone, oryginalne akcje są mocnym high risk-high reward biznesem, w który nie ma co się pchać, jeśli rzeczywiście nie widzisz w tym jakiejś funkcji.. Gierki Chillwagonu, jakieś szukanie wskazówek na animacjach, ukryte odliczanie czy wszystkie poprzednie strony PRO8L3Mu, który wyraźnie jest podjarany takimi zabiegami i zbudował sobie fajną (choć moim zdaniem już mocno zużytą) otoczkę tajemniczości i elitarności. Wiadomo jak brzmi to drugie słowo w przypadku zespołu, który pcha czołowe nakłady w kraju i wyprzedaje całe trasy, ale chodzi o skrupulatnie opracowane WYDARZENIE, będące zwykłą sprzedażą płyt, przez co samo stanie w tej wspominanej 'kolejce', czajenie się na te zakupy i finalnie domknięcie zamówienia powoduje nową dyskusję, czujesz się wyróżniony dużo bardziej, niż klikając głupie 'dodaj do koszyka' na wyciętej z szablonu stronie media markta. Bez takich fikuśnych sposobów czatowania PRO8L3M stałby się dużo bardziej ludzki i zwyczajny.
Co do tematu bezczelności raperów i wyciągania pieniążków z głupich gimbów, to wczoraj na livestreamie Pikersa, MFC i Rok$a było to fajnie pokazane. Chłopaki nie wykazywali absolutnie żadnej inwencji, po prostu siedząc na kanapie i pokazując sobie czasem niektóre pytania, po czym jeden typek wjechał z komentarzem "WPŁACAJCIE IM DALEJ PIENIĄDZE DEBILE, A PIKERS I TAK MA WAS W DUPIE" i Piki szybko uciął gościa odpowiadając że jak nie pasuje, to może wypierdalać. Wyraźnie chodziło im tylko o zapełnienie paska i chuj, bez większej filozofii. Sztuką jest ustawić się tak, żeby ludzie nie czuli przed samym sobą wyrzutów za oddawanie ci hajsu czy kupowanie ewidentnie przepłaconego merchu, bo w przypadku takich gadżetów w muzyce ekonomia nigdy nie funkcjonowała logicznie.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Re: PRO8L3M - Art Brut 2 (06.03.2020) [Zapowiedź]
Jedna slaba plyta i dla typka PRO8L3M sie skonczyl xD jak to nie prowo to debil, dobrze Steez mu napisał
Influencer.
Zajebiście mu napisał, 10/10. Szkoda, że tylko na instagramie była ta akcja, a nie realu, bo mu powinien jeszcze liścia wyjebać.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
-
Johnny
szkoda ze to nie USA, moglby go po prostu zastrzelić
-
Bisclavret
Ja pierdole, nie czaje ludzi którzy wypłakują się komuś na fanpejdżu. Jak mi się coś podoba to kupuje płytę/idę na koncert. Jak nie, to nie kupuje/nie idę. Nie wiem po co miałbym komuś coś stękać w internecie (nie mówię tutaj o wyrażaniu opinii na forum dyskusyjnym, to dwie różne rzeczy).
Tym niemniej trochę rozumiem jak ktoś oczekuje po preorderze jakiegoś fajnego bonusa bo jednak dla artysty to mega zastrzyk hajsu na wydanie i promocję płyty, tym bardziej jeśli preorder jest droższy... Bonusa innego, niż zin w wydany tylko po to żeby załapać się na VAT na książki
. Preorder to powinna byc sytuacja win/win, a nie ty płać hajs, a my ci wyślemy płytę droższą niż w sklepie.
Tutaj chłopaki widać mocno grają kartą, że ich materiały bywały limitowane i nikt do końca nie wie, czy ten też przypadkiem taki nie będzie (pewnie nie, szkoda hajsu, ale pewności nie ma). Sprytne, ale ja się raczej nie planuje nabrać
.
Tym niemniej trochę rozumiem jak ktoś oczekuje po preorderze jakiegoś fajnego bonusa bo jednak dla artysty to mega zastrzyk hajsu na wydanie i promocję płyty, tym bardziej jeśli preorder jest droższy... Bonusa innego, niż zin w wydany tylko po to żeby załapać się na VAT na książki
Tutaj chłopaki widać mocno grają kartą, że ich materiały bywały limitowane i nikt do końca nie wie, czy ten też przypadkiem taki nie będzie (pewnie nie, szkoda hajsu, ale pewności nie ma). Sprytne, ale ja się raczej nie planuje nabrać