Premier League - liga angielska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Premier League - liga angielska
z Emerym jest taki problem, że początkowo wydawało się, jakby to wszystko ogarnął, ale porównując sezon z tymi Wengera, to jest on lepszy tylko od ostatniego, który był najgorszym Arsene'a od x lat. no i obsranie się na końcówce też niecharakterystyczne, przeważnie ten okres kończyli na fali wznoszącej. problemy w obronie (ponad połowa sezonu bez Holdinga i Bellerina, którzy świetnie się prezentowali do czasu kontuzji; Mustafi wiadomo) to jedno, ale Unai trochę zrobił z Arsenalu taki zespół środka tabeli - na wielkich zawsze umie przygotować i tutaj wyniki się poprawiły, ale z jakimiś Brightonami znów bicie głową w mur. można mu też zarzucić zbyt defensywną grę, co nie było czymś dla czego oglądało się Arsenal na przestrzeni lat
when the beat is dope, I get excited
Nawet jeśli uznamy, że Emery potrafi wyciągnąć mniej od zawodników niż Wenger (z czym się nie zgadzam bo gorsza kadra + pierwszy sezon po latach Wengera) to ja wole Emerego bo wiem, że wie gdzie są problemy i będzie chciał łatać dziury zamiast chuj wie czego i posiadania w zespole dwóch AM i ST (gdzie ustawienie daje miejsce tylko jednemu ST i AM) mając od lat dziury w obronie czy defensywnej pomocy. Można powiedzieć więc, że z Emerym nie wiadomo co czeka Arsenal, ale lepsze to niż pewny regres z Wengerem
Ja przed kolejnym sezonem nie zamierzam go krytykować, troche zjebali, ale tez widziałem sporo dobrego. Dlatego nie ma co wyciągać pochopnym wniosków, ten skład był niszczony latami i jeden sezon to za mało, żeby oceniać jak dla mnie
Ja przed kolejnym sezonem nie zamierzam go krytykować, troche zjebali, ale tez widziałem sporo dobrego. Dlatego nie ma co wyciągać pochopnym wniosków, ten skład był niszczony latami i jeden sezon to za mało, żeby oceniać jak dla mnie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- Cz4rny1337
- Moderator
No wedlug przewidywań FIFA podtrzymała ban Chelsea, więc klub idzie do CAS, zapewne da to letnie okienko na transfery, a potem 2 bana, takie zycie rozumisz

Byle nie wykupili Higuaina i Kovacica, to ja już wolę Batshuaya i Bakayoko chyba. A jeszcze wróci wielki Kurt Zouma.
- nihil Novi
Panowie miłośnicy Chelsea. Myślicie, że Hazard w końcu opuści Chelsea na rzecz Realu?
Sensei życia
El Chiringuito wczoraj donosiło o klepniętym transferze Hazarda za 130 mln euro, natomiast prezentacja miałaby nastąpić po finale LM. Nie wiem na ile to legitne źródło, ale sam Eden sprawiał wrażenie jakby miał zamiar opuścić drużynę po sezonie.
130 mln to w chuj dużo jak za 28-latka z rocznym kontraktem, ale z drugiej strony Real musi się jakoś odbić od tego sezonu i mogą sprzedać Bale i Isco.
130 mln to w chuj dużo jak za 28-latka z rocznym kontraktem, ale z drugiej strony Real musi się jakoś odbić od tego sezonu i mogą sprzedać Bale i Isco.
nikt nie powie nam jak mamy żyć, mordo
ile zarabiać, gdzie pracować i kim być, mordo
może dlatego że kibice Arsenalu są przyzwyczajeni do chujni
i jak się patrzy na tę kadre to przecież 3/4 zawodników na szrot się nadaje, a do wyjściowego aktualnie może z 4-5 max
Leno, Auba i Laca - klasa
Sokratis, ale on ani lepszy ani młodszy już nie będzie
Torreira jak odzyska forme
+ o Holdingu i Bellerinie ciężko cokolwiek teraz powiedzieć bo są rozjebani przy czym ja w Bellerina już nie wierze bo chłop ma wieczny problem żeby ustabilizować forme
no i cały czas nadzieja w paru młodych którzy nie weszli jeszcze do zespołu (Saka, Nelson i Smith Rowe) i Nilesie/Guenduzim który przygasł, ale ma czas - tylko że to nie są jeszcze zawodnicy na regularną gre na wysokim poziomie
najbardziej mi się marzy odpulenie wiecznie nieefektywnego Iwobiego i dzbana bez psychy Mustafiego
zbędnych Ozila, Mkhitaryana i Elnenyego (mam nadzieje też że nikomu do głowy nie przyjdzie wykupować Suareza)
+ Welbeck wreszcie wypierdala
a Xhaka jak zwykle kurwa jest wielkim znakiem zapytania dla mnie, z jednej strony go lubie/z drugiej 0 stabilizacji formy
problem jest taki że przy obecnym budżecie Arsenalu i cenach to zanim ewentualnie się uda ten team jakoś przebudować to Lacazette i Aubameyang czyli 2 największych graczy będzie miało 40 lat
mnie najbardziej wkurwiła żenująca końcówka
4 mecze bez zwycięstwa w tym 3 porażki z jakimiś marniakami to kryminał
ale sam sezon był w miare (szczególnie pierwsza połowa)
jak ugrają to LE to będzie można uznać że było to pozytywne 12 miesięcy
jeżeli nie, to wracamy do punktu wyjścia
i jak się patrzy na tę kadre to przecież 3/4 zawodników na szrot się nadaje, a do wyjściowego aktualnie może z 4-5 max
Leno, Auba i Laca - klasa
Sokratis, ale on ani lepszy ani młodszy już nie będzie
Torreira jak odzyska forme
+ o Holdingu i Bellerinie ciężko cokolwiek teraz powiedzieć bo są rozjebani przy czym ja w Bellerina już nie wierze bo chłop ma wieczny problem żeby ustabilizować forme
no i cały czas nadzieja w paru młodych którzy nie weszli jeszcze do zespołu (Saka, Nelson i Smith Rowe) i Nilesie/Guenduzim który przygasł, ale ma czas - tylko że to nie są jeszcze zawodnicy na regularną gre na wysokim poziomie
najbardziej mi się marzy odpulenie wiecznie nieefektywnego Iwobiego i dzbana bez psychy Mustafiego
zbędnych Ozila, Mkhitaryana i Elnenyego (mam nadzieje też że nikomu do głowy nie przyjdzie wykupować Suareza)
+ Welbeck wreszcie wypierdala
a Xhaka jak zwykle kurwa jest wielkim znakiem zapytania dla mnie, z jednej strony go lubie/z drugiej 0 stabilizacji formy
problem jest taki że przy obecnym budżecie Arsenalu i cenach to zanim ewentualnie się uda ten team jakoś przebudować to Lacazette i Aubameyang czyli 2 największych graczy będzie miało 40 lat
mnie najbardziej wkurwiła żenująca końcówka
4 mecze bez zwycięstwa w tym 3 porażki z jakimiś marniakami to kryminał
ale sam sezon był w miare (szczególnie pierwsza połowa)
jak ugrają to LE to będzie można uznać że było to pozytywne 12 miesięcy
jeżeli nie, to wracamy do punktu wyjścia
Ceny poszły tak w kosmos, że te 130 za Hazarda nie wydaje się aż tak dużą kwotą. 28-latek to wciąż zawodnik, który może pograć 4-5 lat na wysokim poziomie.
- Cz4rny1337
- Moderator
David Luiz 2021 i Chelsea przełamuje politykę kontraktów dla graczy po 30. Mam nadzieje ze Willian nie dostanie nowego kontraktu

Leeds proszę nie wyjeb się i awansuj w końcu. Patrząc realnie na formę to faworytem do wygrania Play offów jest Aston Villa. Obawiam się tylko czy w finale nie spotkają się z Derby. Mimo wszystko trzymam kciuki za Leeds
nikt nie powie nam jak mamy żyć, mordo
Już jakoś tak z 7 lat jestem takim cichym kibicem Leeds bo karierke długą nimi grałem w fifie, a potem fmie. A jak teraz Polak rodak tam jeszcze jest to w ogóle fajnie. Także średnio wierze przez forme, ale jednak mam nadzieje ze pykną chłopaki
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Szkoda, że Leeds tak zjebało końcówkę i musi grać w tych playoffach. Osobiście trzymam kciuki za Derby, chociaż oni pewnie jakby weszli to na 1 sezon i siemaszka ;c
Ja pamiętam czasy mocnego Leeds i biegających w żółtych strojach Vidukę czy Lee Bowyera, dlatego uważam że ich miejsce jest w Premier, od dawna liczę na awans, a teraz tym bardziej ze względu na Marcelo Bielsę. Oby się udało
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Również chciałbym tego pięknego powrotu Leeds do chwały. Wierzę, że jak już wejdą do PL to nie tylko na jeden sezon
na ławce Leeds również kupiony zimą z Ruchu 17-letni Mateusz Bogusz. czytałem, że świetne recenzje zebrał w U23 przez ten niedługi okres
when the beat is dope, I get excited
szkoda liverpoolu, taki sezon i skończą bez trofeum