Bonson - Królu Złoty (2020)
Re: Bonson - Królu Złoty (27.03.2020) [Zapowiedź]
tekst ok, ale całościowo to jest przecież strasznie przeciętne. brakuje wajbu po prostu i tego czegoś, co Bons ma prawie zawsze nagrywając z Petem. no i też może zwyczajnie słaby wybór na singiel, bo wierzę, że znajdzie się na tej płycie coś mocniejszego i bardziej charakternego.
Nie chcę być niemiły ale po raz kolejny potwierdza się, że ludzie na tym forum nie oceniają twórczości szczerze. Wyobraźmy sobie że taki numer nagrywa ktoś z mainstreamu jak Quebonafide, Paluch, Tymek. Tysiąc wpisów że nuda, wtórność, nic ciekawego. A tutaj nawet propsy idą
Ale loooz
#BOR4LIFE
Nowego pewnie nic, ale nie musieliby być przy tym tak wczuci i potem wychodzić na hipokrytów. No ale nie ważne normalka
#BOR4LIFE
- Ezio_Wroclaw
Ja kiedyś nie rozumiałem hajpu na Bonsa, przeszedłem z tej pozycji na sajko kupującego jego solo w pełnej cenie, a i tak uważam, że ten singiel jak na jego możliwości mocny przeciętniak, dobrze wcześniej wspomniane, że klimat płyt z Matkiem, gdzie jeszcze stylówki nie doszlifował. 
Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
Powiem tak. Na tym singlu Bons brzmi bardzo "bedoesowo". I wyszło średnio (chociaż fajnie by było gdyby Bedoes nagrywał przynajmniej takie tracki). No ale dobra, czekamy dalej. Czasem tak jest, że piosenka, która nie do końca wchodzi w singlu, może być dobrym uzupełnieniem materiału.
Poza tym, w sumie Bons zapowiadał eksperymenty. Ja chciałem usłyszeć go na nowoczesnych podkładach. No to mam co chciałem
Damn, chyba nie mam prawa się przypierdalać.
Poza tym, w sumie Bons zapowiadał eksperymenty. Ja chciałem usłyszeć go na nowoczesnych podkładach. No to mam co chciałem
Damn, chyba nie mam prawa się przypierdalać.
Siemano, stolica WWA, a nie Waszyngton,
Jeśli chodzi o hajs jestem je**ną maszynką
Jeśli chodzi o hajs jestem je**ną maszynką
Mi to siadlo, props, choc troche ubogie te zwrotki.
Ale wyswietlenia to jest tragedia, jestem ciekaw jak Def Jam chce to podpromowac, bo poki co to zapowiada sie jak z plyta Frostiego, ze to moze przejsc zupelnie bez echa.
Ale wyswietlenia to jest tragedia, jestem ciekaw jak Def Jam chce to podpromowac, bo poki co to zapowiada sie jak z plyta Frostiego, ze to moze przejsc zupelnie bez echa.
Kocham, pozdrawiam
- Moltisanti
Ja tu też słyszę Bedoesa ale nie mam z tym problemu bo Bedoes to jest bardzo dobry raper, który stosuje ciekawe zabiegi ale ostatecznie wychodzą mu chujowe kawałki bo nie potrafi znaleźć balansu (np w darciu pizdy). Bonson potrafi znaleźć ten balans i zrobił fajną piosenkę.
- sugarhill_notausgang
Przesłuchałem
podbijam clockersa
Spoiler
Nie wiem czemu ale ten kawałek przypomina mi ostatnia płytę grimmiego
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
dopiero zauważyłem że ktoś wrzucił singiel w całości
wcześniej przesłuchałem tą 30 sekundową próbkę
rzeczywiście nie jest to rozpierdol
trochę mało udany ten refren w stosunku do całkiem dobrych zwrotek
wcześniej przesłuchałem tą 30 sekundową próbkę
rzeczywiście nie jest to rozpierdol
trochę mało udany ten refren w stosunku do całkiem dobrych zwrotek
A mi się wkręciło mocno i bit idealnie pasuje do tekstu. I tak jak miałem długą przerwę z Bonsem tak jestem ciekawy tego albumu.
Faktycznie, trochę podobnie intonuje momentami jak Borek, ale to na plus akurat i fajnie wyszło.
Faktycznie, trochę podobnie intonuje momentami jak Borek, ale to na plus akurat i fajnie wyszło.
Spoko numer, ale mógłby bons pójść na całość i użyć at, no chyba że poszedł 
Czy ja tam słysze sampel z Sigur Ros czy mi sie wydaje
Zwroty spoko fajne, ale refren to takie nieudolne silenie się na hit, Bons stara się na spince zrobić coś co takiemu np. Beteo przychodzi samo, dobrze że przynajmniej się przyznał, że oni to nie fajne refreny
Ogólnie jest trochę ograniczony wokalnie jak np. VNM i mimo że jest świetnym raperem to średnio mu wychodzi nadanie lżejszej melodyjności tym numerem
E: a propos to bardzo podoba mi się to u Orangutana, że jest świadomy swoich ograniczeń i nie sili się na trackach na rzeczy, których nie potrafi
Znaczy ten refren Bonsa nie jest jakiś tragiczny bardzo no ale taki meh
Ogólnie jest trochę ograniczony wokalnie jak np. VNM i mimo że jest świetnym raperem to średnio mu wychodzi nadanie lżejszej melodyjności tym numerem
E: a propos to bardzo podoba mi się to u Orangutana, że jest świadomy swoich ograniczeń i nie sili się na trackach na rzeczy, których nie potrafi
Znaczy ten refren Bonsa nie jest jakiś tragiczny bardzo no ale taki meh
MOB
jebać stekajonce kurwy rzapsa igiego i bosnona!!! mam nadzieję, że laik wjebie bonsonowi za to, że próbuje czegoś nowego, bo na co jak na co, ale na kreatywność w muzyce miejsca być nie może!
no, a numer średni, potwierdza się fakt, że bonson nie daje rady w trochę bardziej wymagającej konwencji, wgl uważam, że on źle do tego podchodzi, nie każdy może być bedoesem, nie każdy powinien i nie każdy musi, zawsze jak słyszałem damiana w nieco świeższej odsłonie miałem wrażenie, że stara się być kimś innym przez co traci charakterystyczne cechy swojego stylu i wychodzą takie wydmuszki jak to czy tracki na znany lubiany, ja myślę, że bons powinien wziąć nowoczesny bit od jakiegoś młodego wirtuoza (kubi np) i normalnie napierdalać surowe wersy pełne krwi, serio to nie musi być takie wygładzone, podśpiewane żeby brzmiało świeżo, może trochę więcej pomysłów na zwrotkach, tu zwolnić, zostawić kilka sekund bez nawijki, tu jakiś ciekawy zabiegi i cyk, refren tak samo albo ewentualnie young igiego czy zeamsone i mamy hity, bonson przemyśl to
no, a numer średni, potwierdza się fakt, że bonson nie daje rady w trochę bardziej wymagającej konwencji, wgl uważam, że on źle do tego podchodzi, nie każdy może być bedoesem, nie każdy powinien i nie każdy musi, zawsze jak słyszałem damiana w nieco świeższej odsłonie miałem wrażenie, że stara się być kimś innym przez co traci charakterystyczne cechy swojego stylu i wychodzą takie wydmuszki jak to czy tracki na znany lubiany, ja myślę, że bons powinien wziąć nowoczesny bit od jakiegoś młodego wirtuoza (kubi np) i normalnie napierdalać surowe wersy pełne krwi, serio to nie musi być takie wygładzone, podśpiewane żeby brzmiało świeżo, może trochę więcej pomysłów na zwrotkach, tu zwolnić, zostawić kilka sekund bez nawijki, tu jakiś ciekawy zabiegi i cyk, refren tak samo albo ewentualnie young igiego czy zeamsone i mamy hity, bonson przemyśl to
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
spoko post, też uważam że powinien dawać samo mięso na bitach, obojętnie czy to truskul czy coś nowocześniejszego
Po tych kilku dniach od premiery, dzisiaj ten singiel mi siadł tak, że zapętlam co chwilę
nawet zaryzykuje stwierdzenie, że słucha mi się tego lepiej niż "Postanawia umrzeć". Z pewnością powijam preorder, głównie dla bonustracków. Martwią tylko wyświetlenia, nie ma jeszcze 50k. Słaba reklama DefJam, czy o co cho? 
No reklama chujowa bo żadna, a jeszcze poszło ze starego kanału Bonsa co dopiero znowu sie rozkręca. Bons tak czy tak milionów w dzien by nie robil niestety, ale z jakiegoś większego kanału i fanpejdza pewnie by cos tam wiecej bylo
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia