Bonson - Królu Złoty (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
clockers

Re: Bonson - Królu Złoty (27.03.2020) [Zapowiedź]

Post autor: clockers »

tekst ok, ale całościowo to jest przecież strasznie przeciętne. brakuje wajbu po prostu i tego czegoś, co Bons ma prawie zawsze nagrywając z Petem. no i też może zwyczajnie słaby wybór na singiel, bo wierzę, że znajdzie się na tej płycie coś mocniejszego i bardziej charakternego.
Awatar użytkownika
Tracz
Zbanowany

Post autor: Tracz »

Nie chcę być niemiły ale po raz kolejny potwierdza się, że ludzie na tym forum nie oceniają twórczości szczerze. Wyobraźmy sobie że taki numer nagrywa ktoś z mainstreamu jak Quebonafide, Paluch, Tymek. Tysiąc wpisów że nuda, wtórność, nic ciekawego. A tutaj nawet propsy idą :rotfl: Ale loooz
#BOR4LIFE
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ale co w tym nowego, że ludzie (nie tylko na tym forum, ale po prostu wszędzie) słuchają ksywek, a nie muzyki?
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Tracz
Zbanowany

Post autor: Tracz »

Jose pisze: 01 lut 2020, 10:09 Ale co w tym nowego, że ludzie (nie tylko na tym forum, ale po prostu wszędzie) słuchają ksywek, a nie muzyki?
Nowego pewnie nic, ale nie musieliby być przy tym tak wczuci i potem wychodzić na hipokrytów. No ale nie ważne normalka
#BOR4LIFE
Awatar użytkownika
Ezio_Wroclaw

Post autor: Ezio_Wroclaw »

Ja kiedyś nie rozumiałem hajpu na Bonsa, przeszedłem z tej pozycji na sajko kupującego jego solo w pełnej cenie, a i tak uważam, że ten singiel jak na jego możliwości mocny przeciętniak, dobrze wcześniej wspomniane, że klimat płyt z Matkiem, gdzie jeszcze stylówki nie doszlifował. :dunno:
Obrazek

Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
Awatar użytkownika
Offcheck

Post autor: Offcheck »

Powiem tak. Na tym singlu Bons brzmi bardzo "bedoesowo". I wyszło średnio (chociaż fajnie by było gdyby Bedoes nagrywał przynajmniej takie tracki). No ale dobra, czekamy dalej. Czasem tak jest, że piosenka, która nie do końca wchodzi w singlu, może być dobrym uzupełnieniem materiału.

Poza tym, w sumie Bons zapowiadał eksperymenty. Ja chciałem usłyszeć go na nowoczesnych podkładach. No to mam co chciałem :D
Damn, chyba nie mam prawa się przypierdalać.
Siemano, stolica WWA, a nie Waszyngton,
Jeśli chodzi o hajs jestem je**ną maszynką
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Mi to siadlo, props, choc troche ubogie te zwrotki.

Ale wyswietlenia to jest tragedia, jestem ciekaw jak Def Jam chce to podpromowac, bo poki co to zapowiada sie jak z plyta Frostiego, ze to moze przejsc zupelnie bez echa.
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Ja tu też słyszę Bedoesa ale nie mam z tym problemu bo Bedoes to jest bardzo dobry raper, który stosuje ciekawe zabiegi ale ostatecznie wychodzą mu chujowe kawałki bo nie potrafi znaleźć balansu (np w darciu pizdy). Bonson potrafi znaleźć ten balans i zrobił fajną piosenkę.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Przesłuchałem
Spoiler
Obrazek
podbijam clockersa
Dancio

Post autor: Dancio »

Nie wiem czemu ale ten kawałek przypomina mi ostatnia płytę grimmiego

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

dopiero zauważyłem że ktoś wrzucił singiel w całości
wcześniej przesłuchałem tą 30 sekundową próbkę

rzeczywiście nie jest to rozpierdol
trochę mało udany ten refren w stosunku do całkiem dobrych zwrotek
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Ablazir

Post autor: Ablazir »

Dancio pisze: 01 lut 2020, 17:56 Nie wiem czemu ale ten kawałek przypomina mi ostatnia płytę grimmiego

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
trochę przesadzone dziwne modulacje głosu itp.?
Obrazek
Awatar użytkownika
Papys

Post autor: Papys »

A mi się wkręciło mocno i bit idealnie pasuje do tekstu. I tak jak miałem długą przerwę z Bonsem tak jestem ciekawy tego albumu.

Faktycznie, trochę podobnie intonuje momentami jak Borek, ale to na plus akurat i fajnie wyszło.
Sotnikov

Post autor: Sotnikov »

Spoko numer, ale mógłby bons pójść na całość i użyć at, no chyba że poszedł :cool:
Waldi11

Post autor: Waldi11 »

Czy ja tam słysze sampel z Sigur Ros czy mi sie wydaje
Awatar użytkownika
Mystair

Post autor: Mystair »

Zwroty spoko fajne, ale refren to takie nieudolne silenie się na hit, Bons stara się na spince zrobić coś co takiemu np. Beteo przychodzi samo, dobrze że przynajmniej się przyznał, że oni to nie fajne refreny

Ogólnie jest trochę ograniczony wokalnie jak np. VNM i mimo że jest świetnym raperem to średnio mu wychodzi nadanie lżejszej melodyjności tym numerem

E: a propos to bardzo podoba mi się to u Orangutana, że jest świadomy swoich ograniczeń i nie sili się na trackach na rzeczy, których nie potrafi

Znaczy ten refren Bonsa nie jest jakiś tragiczny bardzo no ale taki meh
MOB
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

jebać stekajonce kurwy rzapsa igiego i bosnona!!! mam nadzieję, że laik wjebie bonsonowi za to, że próbuje czegoś nowego, bo na co jak na co, ale na kreatywność w muzyce miejsca być nie może!

no, a numer średni, potwierdza się fakt, że bonson nie daje rady w trochę bardziej wymagającej konwencji, wgl uważam, że on źle do tego podchodzi, nie każdy może być bedoesem, nie każdy powinien i nie każdy musi, zawsze jak słyszałem damiana w nieco świeższej odsłonie miałem wrażenie, że stara się być kimś innym przez co traci charakterystyczne cechy swojego stylu i wychodzą takie wydmuszki jak to czy tracki na znany lubiany, ja myślę, że bons powinien wziąć nowoczesny bit od jakiegoś młodego wirtuoza (kubi np) i normalnie napierdalać surowe wersy pełne krwi, serio to nie musi być takie wygładzone, podśpiewane żeby brzmiało świeżo, może trochę więcej pomysłów na zwrotkach, tu zwolnić, zostawić kilka sekund bez nawijki, tu jakiś ciekawy zabiegi i cyk, refren tak samo albo ewentualnie young igiego czy zeamsone i mamy hity, bonson przemyśl to
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

spoko post, też uważam że powinien dawać samo mięso na bitach, obojętnie czy to truskul czy coś nowocześniejszego
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
repcak

Post autor: repcak »

Po tych kilku dniach od premiery, dzisiaj ten singiel mi siadł tak, że zapętlam co chwilę :bowdown: nawet zaryzykuje stwierdzenie, że słucha mi się tego lepiej niż "Postanawia umrzeć". Z pewnością powijam preorder, głównie dla bonustracków. Martwią tylko wyświetlenia, nie ma jeszcze 50k. Słaba reklama DefJam, czy o co cho? :dunno:
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

No reklama chujowa bo żadna, a jeszcze poszło ze starego kanału Bonsa co dopiero znowu sie rozkręca. Bons tak czy tak milionów w dzien by nie robil niestety, ale z jakiegoś większego kanału i fanpejdza pewnie by cos tam wiecej bylo
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
ODPOWIEDZ