[serial] BoJack Horseman

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

jabolsdz

Re: [serial] BoJack Horseman

Post autor: jabolsdz »

btw do typków z poprzedniej strony - czy wy nie macie serca żeby życzyć sobie samobójstwa bojacka? :(
Awatar użytkownika
bukaj

Post autor: bukaj »

wielka szkoda, że to już koniec
when the beat is dope, I get excited
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

ale smutno
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

jak przykro :( :( :(
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

Smutek ogromny.

Btw. Jestem przekonany ze bedzie spin off. Jak myslicie? Todd czy Peanutbutter ?
Awatar użytkownika
federalny

Post autor: federalny »

jak go uśmiercą to wpadne w depreche
pilkarz
Awatar użytkownika
svnchez

Post autor: svnchez »

Krew pisze: 17 sty 2020, 16:41 Btw. Jestem przekonany ze bedzie spin off. Jak myslicie? Todd czy Peanutbutter ?
Już rozkminiałem od dawna, że spin off z Peanutbutterem byłby super, ale w sumie jest chyba zbyt glupiutką postacią żeby mogła pociągnąć cały serial. No byle nie Diane. Co do Bojacka to jestem pewien, że go uśmiercą, ale chciałbym się mylić.
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Awatar użytkownika
Rhubarb

Post autor: Rhubarb »

często myślałem, że BoJack umrze na końcu, ale nie wiem po prostu czy byłoby to odpowiednie, nawet gdy BoJack jest serialem dość mocno "życiowym", to często wydźwięk jednak jest taki, że życie jednak jest spoko, ciężko mi sobie wyobrazić finał z pogrzebem BoJacka mający jakiś dobry feeling, chociaz happy end też by nie pasował. ciężka sprawa, sam nie wiem jakbym to rozwiązał na ich miejscu
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

Wleciały finałowe odcinki :(
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

7 odcinków świetne

Ostatni natomiast
Spoiler
mega zawiódł
Awatar użytkownika
Rhubarb

:(((
rubinstein

Post autor: rubinstein »

drugi odcinek z tej polowki serii wjechal mi troche za mocno, ale oglnie ladnie sie bojack zakonczyl. od poczatku wiadomo bylo, ze to nie bedzie show, ktore dostarczy jakiegokolwiek wikeszego catharsis, bo chyba nie o to chodzilo od samego poczatku.
ostatni odcinek byl tak malo spektakularny, jak malo spektakularne jest zycie ludzi, ktorzy jakos je sobie potrafili ulozyc albo musza sie pogodzic z przeszloscia i faktycznie sie im to udaje. byl tak malo spektakularny jak stwierdzenie, ze czasem po prostu, calkowicie zwyczajnie, trzeba zyc dalej. no i moze to i dobrze
czego chcieliscie w ostatnim odcinku?
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

pierwotnie uznałem że dobrym zakończeniem BoJacka byłby przedostatni odcinek, bo jest świetnym odcinkiem
tyle, że nie byłby on świetnym zakończeniem tej historii mimo wszystko
użytkownik wyżej chyba całkiem dobrze podsumował moje odczucia - ot, nieważne co zrobisz, trzeba żyć, a samobój to nie rozwiązanie, nawet jeżeli to życie nie będzie nie wiadomo jak atrakcyjne... no, ale trzeba żyć

cholera, trzeba będzie znaleźć sobie nowy serial
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Podpisuje się pod [mention]rubinstein[/mention] nie wymyśliłbym lepszego zakończenia niż zostało nam podane a przedostatni odcinek jest świetnym początkiem końca
Awatar użytkownika
Rhubarb

no przedostatni odcinek jest świetny i byłby mocnym zakończeniem, jednak imo trochę gryzie się z całą filozofią i przekazem jaki Bojack kiedykolwiek serwował, polegający właśnie na "sometimes life is a bitch, and then you keep living", zresztą ostatnia konwersacja w serialu jest imo okropnie przykra
Awatar użytkownika
federalny

Post autor: federalny »

Spoiler
o co tak naprawdę chodziło w ostatniej rozmowie bojacka z diane? rozkminiacie to jakoś? nie powinno tam paść jeszcze jedno słowo? potem ten kadr na niebo hm
pilkarz
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

federalny pisze: 05 lut 2020, 17:13
Spoiler
o co tak naprawdę chodziło w ostatniej rozmowie bojacka z diane? rozkminiacie to jakoś? nie powinno tam paść jeszcze jedno słowo? potem ten kadr na niebo hm
Spoiler
nie, nie powinno - to rozmowa ludzi, którzy być może chcieliby to zmienić, ale jednak podświadomie gdzieś czują, że to jest ich ostatnia rozmowa w życiu i drogi się rozchodzą

to jest właśnie ostatni fragment w którym mamy do czynienia ze starym BoJackiem, bo wszyscy ułożyli sobie życie i jakoś przez to odcięli się od niego
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
elaborat

Post autor: elaborat »

Spoiler
Dzisiaj skończyłem serial i nie wiem w sumie co myśleć. Nie kontrolowałem odcinków, leciały jeden po drugim i nie wiedziałem który jest ostatni. Gdyby skończyło się tak jak w przedostatnim, to tak jak mówicie byłoby nie w stylu twórców i było zbyt oczywiste. Wjechał ostatni odcinek i wiedziałem już, że skończy się dobrze. Pytanie tylko czy to lepiej. Cały urok serialu polegał na tym, że bojack popełniał tyle błędów i był ludzki, tak jak zresztą diane. W momencie kiedy naprawił już żyćko i zaczął znajdywać ukojenie pojawiło się nic. Nie ma emocji nie ma rapu. Negatywne zakończenie nie byłoby odpowiednie, pozytywne też nie. Smutno mi, że nie będzie już więcej odcinków
Swoją drogą chciałem spropsowac dubbing. Wszystkie sezony oglądałem z napisami, drugą połowę ostatniego już właśnie po polsku. Diane rzuca fajne kurwy, pozostali bohaterowie też są fajnie dopasowani głosem
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Spoiler
wydawało mi się, że rozwiązanie przedostatniego odcinka jest ostateczne. natomiast, nie mógł to być ostatni odcinek ze względu na jego ciężar, dlatego Bojack wpada na wesele (chociaż to wcale nie wesele, faktyczne już się odbyło) i mamy ostatnie wspólne sceny ze wszystkimi. epilog, co by było gdyby. początek tego ostatniego odcinka, ta taka gra w trzy karty. nie żyje, żyje, nie żyje. no ale ja się głupio i na siłę doszukuje, fajnie to spięli. miło się to oglądało
MicBar

Post autor: MicBar »

Idealne zakończenie jak to sobie wszystko przemyślałem na chłodno. Ostania scena mocno daje po emocjach.
ODPOWIEDZ