Wac Toja n Matheo - OSTRY SOS (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Re: Wac Toja n Matheo - OSTRY SOS (2020)

Post autor: exyou »

Ja pierdole ta płyta jest tak przeładowana, nie ma miejsca na wytchnienie nawet :what: :what:
daveyo

Post autor: daveyo »

Ostry sos mocny parzy ziom.
KrulSzosy

Post autor: KrulSzosy »

exyou pisze: 26 sty 2020, 19:18 Ja pierdole ta płyta jest tak przeładowana, nie ma miejsca na wytchnienie nawet :what: :what:
Tak chyba miało być :D
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Troche ciężko się słucha tego w całości ale jest kilka ciekawych numerów, propsuje Wacka, szkoda że odszedł z QQ bo samemu kręci słabe wyświetlenia, a mu się należy.

Matheo super bity ale to wiadomo.
daveyo

Czy ja wiem czy takie słabe wyświetlenia, jak na swoim to powiedziałbym, że całkiem nieźle.

Fala (Piri Piri) bez klipu wykręciła 350 tysięcy wyświetleń
Chili Hot około 3 milionów
reszta w granicach 300-400 tysięcy

Wiadomo, że QQ dałoby mu więcej, ale myślę, że nie jest tak tragicznie, a w dodatku nie wszystkie kawałki jeszcze wrzucone.
Awatar użytkownika
Offcheck

Post autor: Offcheck »

Płyta jest... no powiedzmy zgodnie z oczekiwaniami :D

Ale tutaj Matheo zrobił mega banger:
Siemano, stolica WWA, a nie Waszyngton,
Jeśli chodzi o hajs jestem je**ną maszynką
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Matheo to fenomen, więcej bitów zmarnowanych niż wykorzystanych. Typ to może i najlepszy pl producent, ale nagrywa ciągle z jakimiś durnymi raperami. :/ Oddaj te wszystkie bity Majorowi, pliska
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Jose pisze: 27 sty 2020, 21:57 Oddaj te wszystkie bity Majorowi, pliska
i kabe
ten pomysł z podcastu to od dzisiaj moje największe życzenie na ten rok
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Jose pisze: 27 sty 2020, 21:57 Matheo to fenomen, więcej bitów zmarnowanych niż wykorzystanych. Typ to może i najlepszy pl producent, ale nagrywa ciągle z jakimiś durnymi raperami. :/ Oddaj te wszystkie bity Majorowi, pliska
Major pod żadnym względem nie jest lepszym raperem niż Wac, a już napewno nie melodyjnie.
Major ewentualnie jest lepszym rzemieślnikem, artystą napewno nie.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

A dlaczego Wac jest artystą? Bo krzyczy i robi rockopodobne kawałki? To taki bedoesowski artyzm, który polega na tym, że robi się coś głupiego i tłumaczy się to wizjonerstwem.

Majora ofc nie mam za artystę, ale w ulicznej konwencji to topka kraju, momentami topka ever.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

exyou pisze: 28 sty 2020, 10:06
Jose pisze: 27 sty 2020, 21:57 Matheo to fenomen, więcej bitów zmarnowanych niż wykorzystanych. Typ to może i najlepszy pl producent, ale nagrywa ciągle z jakimiś durnymi raperami. :/ Oddaj te wszystkie bity Majorowi, pliska
Major pod żadnym względem nie jest lepszym raperem niż Wac, a już napewno nie melodyjnie.
No i Wac Toja, nagrywa bardziej melodyjne kawałki niż Major SPZ, to prawda. Ale czy jest lepszym raperem i czy nagrywa lepsze rapowe numer? Ni chuja.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
daveyo

Ja się nie zgodzę i uważam, że akurat w tym przypadku Wac wykorzystał te bity w 100%, wystarczy się w to wczuć żeby to usłyszeć. To są idealne bity skrojone właśnie pod takiego zawodnika, jakoś nie widzę Majora przy takich podkładach, przy tym trzeba wpierdolić pełno energii którą Wac posiada i po prostu to rozpierdala.

No i Wac>Major o jakieś 3 poziomy, choć obu bardzo lubię
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

daveyo pisze: 28 sty 2020, 14:02
No i Wac>Major o jakieś 3 poziomy, choć obu bardzo lubię
Złote usta z miejsca :bowdown:
daveyo

No przecież już samo to, że Wac jest bardziej wszechstronnym artystą działa na Jego korzyść, Major odnajduje się tylko w jednym stylu.
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Lepiej być dobrym w jednej rzeczy niż chujowym w 10 różnych. Ja lubię Wacka chociaż jest dla mnie raperem z gatunku hit or miss, ale gdzie on do j00ra który puszcza w rok 3 płyty z których potężne bangery się wylewają :)
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

oldschool pisze: 28 sty 2020, 13:58
exyou pisze: 28 sty 2020, 10:06
No i Wac Toja, nagrywa bardziej melodyjne kawałki niż Major SPZ, to prawda. Ale czy jest lepszym raperem i czy nagrywa lepsze rapowe numer? Ni chuja.
Dlatego napisałem że jest lepszym artystą, nagrywa po prostu numery które często wpadają w ucho, ma smykałke do chwytliwych refrenów, Major to zupełnie inna para kaloszy, solidny uliczny rap robiony ze smakiem, chociaż mnie osobiście nie powala.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

A widzisz, dla mnie z Wac Toji taki sam artysta jak z Majora, czyli żaden. A jak ktoś napisze, że każdy raper to artysta (nie chce mi się rozkminiać, czy można tak twierdzić czy nie, każdy będzie miał swoją definicję), to w każdym razie nie uważam, żeby to co nagrywa Wac Toja, dzięki samej formie stało jakoś wyżej, niż Majora.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

na tej płycie Matheo rozjebał bitami :bowdown: :bowdown:
Wacek rozjebał się
niczego się wielkiego nie spodziewałem, a i tak rozczarowanie :/
za dres powinien mieć zakaz na zbliżanie się do mikrofonu na jakiś czas, gdyby nie to że jako singiel wyszło to w zeszłym roku, to byłby to mocny kontrkandydat dla konkubinatu maty na najgorszy numer lat 20, a jeszcze się styczeń nie skończył

Major do tych samych bitów oczywiście nie pasowałby, ale do bitów na takim samym poziomie już pasuje idealnie
proszę o projekt Major SPZ x Kabe x Matheo - czy żądam tak wiele?
daveyo

Wac Toja n Matheo - Jeden Strzał (Habanero)
Spoiler
daveyo

SiNi pisze: 15 cze 2020, 19:08 Nie wiem czy posiadasz album Waca, ale na żywo wygląda jakby ktoś się spieszył z wydrukiem wstawiając napis "Ostry Sos" średniej jakości ,tak samo dotyczy to tracklisty z tyłu - kolorystycznie mi to nie współgra, środek to już przemilczę.
a to już inna sprawa, miałem na myśli po prostu samą grafikę, a nie wydanie fizyczne, mógłbyś podesłać jakiegoś screena? i czy udałoby się to uchwycić, bo na unboxingach tak tego nie widać.
ODPOWIEDZ