Półtora roku od wydania „REsetu” grupa Pokahontaz prezentuje album „Renesans”. To 5. wspólne wydawnictwo Rahima i Fokusa.
Za produkcję muzyczną krążka w całości odpowiada Magiera (White House), który współtworzył także poprzednią płytę Pokahontaz.
Na płycie „Renesans” obok Rahima i Fokusa udzielili się liczni goście. Duet zaprosił do współpracy artystów tworzących mieszankę różnych pokoleń i muzycznych światów – od rapowych wyjadaczy po przedstawicieli alternatywy czy muzyki klasycznej.
Premiera wydawnictwa planowana jest w połowie czerwca 2019 r.
Lepiej późno niż nigdy najlepszy jak na razie, ale to znowu będzie płyta, która mogłaby być fajna, ciekawa i wartościowa, ale nie będzie, bo chłopaki już dawno stracili 'to coś'. poza tym te bity Magiery już w ogóle nie robią wrażenia - niestety ta taśmowa produkcja w ostatnim czasie nie idzie w parze z kreatywnością i oryginalnością. rzemieślnicze do bólu.
MaxFlo co ty odpierdalasz, po chuj tam ten Kleszcz
Szkoda mega, że Fokus się godzi na nawijkę na tych klasycznych bitach, bo zawsze imo jego flow siedziało lepiej na elektronice.
Kojarzy mi się bit z tą płytką Rahima z EL U CE, Abradab to obecnie moje guilty pleasure ale ten bit to nie dla niego. Ten nołnejm (dla mnie to całkiem całkiem)
Fokus to chyba najbardziej zmarnowany potencjał w PL HH
sam numer taki se ze słabszymi momentami
to jest niesamowite jak bardzo śląski rap się spierdolił w nieco ponad dekadę startując z topu w połowie 90, niesamowite
czy ja dobrze słyszę Igiego? Prochybicja?
Trochę ciężko mi się słucha Igiego pucującego się do wszystkich dookoła
numer chyba najlepszy z dotychczasowych, nawet Rahim nie przeszkadza