Oki - 47PLAYGROUND (2020)
Re: Oki - 47PLAYGROUND (2020)
Od razu po przedszkolach. Może z grupek, fanpage FB albo komentarzy YT wzięli.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
voodoo najlepsze z plyty, fajnie plynie po bicie paluch tez sztos polecial
Jak dla mnie zaskoczenie. Tak jak "47universe" zupełnie mi nie siadło, nie licząc "Whoop", tak tutaj zarówno jest progress pod względem brzmieniowym (lepsze bity + mam wrażenie, że te "przyspieszone" flow mniej męczy), jak również lekko pod względem lirycznym. Zwłaszcza props za single wyłączając "Kochać Bloki" + "Pull up Faded" oraz "Flashlight".
Narazie płyta roku.
Narazie płyta roku.
Spoiler
hehe
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

Zajebista płyta aż jestem w szoku że tak mi siadło, połowa stycznia a już wyszły dwie płyty które umieścił bym w top5 zeszłego roku.
Ziomek puszczał w furze jak jechaliśmy i spoko się słuchało tak pomiędzy gadaniem no to mówie przesłucham potem na słuchawkach
Justin Bieber spoko, ale potem strasznie mnie wynudziło i trochę nie kumam propsów, chyba że puszczacie i se leci w tle, bo wtedy props też
Justin Bieber spoko, ale potem strasznie mnie wynudziło i trochę nie kumam propsów, chyba że puszczacie i se leci w tle, bo wtedy props też
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Nie sprawdzałem całości ale Justin Bieber na ripicie.
Oki zagra na SB festiwalu więc szybko zażegnali "nieporozumienie"
Kocham, pozdrawiam
Pewnie to już wcześniej dogadane było.
a ocb z tym nieporozumieniem?
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Solar odniósł się do wersów z płyty że SB chciało go wydawać i tam poszły jakieś oświadczenia z obu stron
Kocham, pozdrawiam
Niby nic takiego, ale Oki w kawałku "Justin Bieber" nawinął:
Później znowu Solar
No i tyle.
i Solar odpowiedział, że tak wcale nie byłoByłem w biurze SB, chcieli mnie wydawać
Dzwoni do mnie QQ, chcieli mnie wydawać
Major, Asfalt, chcieli ze mną gadać
Później Oki się wypowiedziałChyba mamy inne spojrzenie na tę sytuację. Raz się spotkaliśmy, luźno pogadać, z naszej strony nawet nie padła propozycja. Zresztą nie tylko z naszej
Spoiler
Spoiler

Sprawdziłem sobie kilka numerów gościa, bo regularnie widziałem temacik na stronie głównej i powiem tak: cały Justin Bieber jest zajebistym pokazem skilli (od strony nawijki, bo w samym tekście jest mnóstwo wypełniaczy pod te LEGENDARNE PŁUCA!!1) i w połączeniu z tym dziesiątkowym bitem Magiery siedzi mi w głowie od wczoraj ALE - jeśli chłopak zamierza cały czas lecieć na patencie zapierdalacza rapującego jak dobrze ktoś zauważył stronę wcześniej, bragga o tym że ma skille, to nie wróżę kariery dłuższej niż hitowy wśród youtube'a i grupek album, a później wałkowanie tej samej formuły. Super, że coraz młodsi gówniarze potrafią sobie od niechcenia biegać i skakać po tych bitach jak Mes w szczytowej formie, ale ilość jak już wspomniałem, pustych wypełniaczy i bliżej nieokreślonego bragga bez pokrycia generuje chyba najnudniejszy (nie no cofam, najnudniejsi są trueschoolowcy rapujący od linijki o miłości dla gry) sort raperów, którzy kończą gdzieś między łatką polskiego Logica, a wiecznie niespełnionym talentem i po roku-dwóch puszczam ich kolejny kawałek, po czym słysząc te napompowane, wkurwione wersy o zjadaniu sceny mam ochotę tylko skipować na kolejne fragmenty dopowiadając sobie w głowie "ok, nom, dobra".
JEŚLI TO CZYTASZ OKI TO SUPER SOBIE RAPUJESZ I W OGÓLE, ALE POZOSTAJĄC W LUBIANEJ PRZEZ CIEBIE ANGIELSKIEJ NOMENKLATURZE SPRÓBUJ ZAINWESTOWAĆ W UMIEJĘTNOŚĆ OKREŚLANĄ JAKO "BARS", BO NA SUCHYM FLOW UZUPEŁNIANYM ADLIBAMI "WHOA" "YEAH" "PRRR" NIKT NIGDY JESZCZE PORZĄDNEJ KARIERY NIE ZROBIŁ.
edit: Pisząc posty takie jak ten jeszcze bardziej doceniam Pikersa, który nie dość że radzi sobie zajebiście pod względem melodyjności, flow, podśpiewywania i potrafi skakać z mumble rapowych zamulaczy na nucone, pianinkowe ballady, to jeszcze wypełnia to porządnymi, ruszającymi zwoje mózgowe linijkami.
JEŚLI TO CZYTASZ OKI TO SUPER SOBIE RAPUJESZ I W OGÓLE, ALE POZOSTAJĄC W LUBIANEJ PRZEZ CIEBIE ANGIELSKIEJ NOMENKLATURZE SPRÓBUJ ZAINWESTOWAĆ W UMIEJĘTNOŚĆ OKREŚLANĄ JAKO "BARS", BO NA SUCHYM FLOW UZUPEŁNIANYM ADLIBAMI "WHOA" "YEAH" "PRRR" NIKT NIGDY JESZCZE PORZĄDNEJ KARIERY NIE ZROBIŁ.
edit: Pisząc posty takie jak ten jeszcze bardziej doceniam Pikersa, który nie dość że radzi sobie zajebiście pod względem melodyjności, flow, podśpiewywania i potrafi skakać z mumble rapowych zamulaczy na nucone, pianinkowe ballady, to jeszcze wypełnia to porządnymi, ruszającymi zwoje mózgowe linijkami.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
No tak jest, niestety, ale z prostego wyliczenia:
FLOW (w skali do 0-10) * LINIJKI = ATRAKCYJNOŚĆ RAPERA
wynika, że nawet
10 * 0 = 0
i tak to z tym Okim jest.
FLOW (w skali do 0-10) * LINIJKI = ATRAKCYJNOŚĆ RAPERA
wynika, że nawet
10 * 0 = 0
i tak to z tym Okim jest.
W końcu przesłuchałem sobie ten krążek i tak, jak Oki jest bardzo ciekawym i świeżym zjawiskiem, tak chłopak trochę zawiódł mnie swoim "47PLAYGROUND".
Straszny mam problem z tym albumem - z jednej strony po prostu słucha się tego dobrze (dzięki dobranym bicikom), a z drugiej - Oki jest wybitnie miałkim tekściarzem, przez co jak ktoś już wcześniej wspomniał - nie jestem sobie w stanie przypomnieć jakiejkolwiek linijki wartej uwagi. Wpada jednym uchem, wypada drugim. Słychać, że gość umie nawijać w każdy sposób jaki sobie zamarzy, ale to co on mówi to często po prostu jakieś kocopoły i bełkot.
Straszny mam problem z tym albumem - z jednej strony po prostu słucha się tego dobrze (dzięki dobranym bicikom), a z drugiej - Oki jest wybitnie miałkim tekściarzem, przez co jak ktoś już wcześniej wspomniał - nie jestem sobie w stanie przypomnieć jakiejkolwiek linijki wartej uwagi. Wpada jednym uchem, wypada drugim. Słychać, że gość umie nawijać w każdy sposób jaki sobie zamarzy, ale to co on mówi to często po prostu jakieś kocopoły i bełkot.
Drugie miejsce na olisie.
http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang=
http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang=
"Kochać bloki" usunięte z YT, ktoś wie coś więcej?
kto toTen film jest już niedostępny z powodu roszczenia dotyczącego praw autorskich zgłoszonego przez użytkownika Aleksander Mioduszewski.
Influencer.
Nie wiem na ile to prawda, ale to jakiś przypadkowy gość zgłosił i kawałek niedługo wróci z powrotem.
- przedszkolanek
ale to tak działa, że ktoś losowy zgłasza i zawieszają?
to ja mogę sobie zgłosić ostr gniew i też zawieszą?
to ja mogę sobie zgłosić ostr gniew i też zawieszą?
Pewnie nie, może gość miał jakieś fejk dowody co do praw utworu, idk 
Ostatnio YouTube wariuje więc wszystkiego się można spodziewać.
Ostatnio YouTube wariuje więc wszystkiego się można spodziewać.
XDDDD Trzymajcie się w tym Lubinie.Widzę to życie okropne
Brata pokochaj, zanim ktoś go kropnie