Kali x Flvwlxss - Droga Koguta (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Kali x Flvwlxss - Droga Koguta (2019)

Post autor: przedszkolanek »

daveyo pisze: 24 gru 2019, 14:33 świetny, równy kawałek. Sokół najlepiej.
wolne żarty, sokół do wyjebania, tak samo jak pół pezeta

życiówka :bowdown: :bowdown:
:bowdown: :bowdown: głównie do flvwlxssa i obranej konwencji, ale kali też ładnie poleciał na albumie, dużo lepiej niż na chudym chłopaku i nie gorzej niż v8t
lipę jeszcze bym wyjebał i pojedyncze momenty wygładził, ale to już szczegóły
pięknie ta płyta się rozwija, flvwlxss jeden z ciekawszych producentów młodego pokolenia, piękny jest ten jego minimalizm i oszczędność
tylko dlaczego kali idioto nie wrzuciłeś jeszcze tych dwóch brakujących numerów na spotify
daveyo

Post autor: daveyo »

Przesłuchałem sobie dopiero dzisiaj ten album. Podbijam, Flvwlxssa odwalił tutaj świetną robotę, sam Kali bardzo dobrze poleciał na tych bitach, ładnie to wszystko poskładane, takie melancholijne, spokojne flow, ale wszystkie kawałki praktycznie tak samo nawinięte co mogę odnotować to na minus. Ogólnie całkiem git, zdecydowanie lepsze od Chudego Chłopaka, który kompletnie mi nie siadł.
daveyo

Post autor: daveyo »

Kali komentuje zarzuty Kacpra HTA - "Droga Koguta" kopiuje "Ronina"?
Spoiler
konri

Post autor: konri »

Również uważam, że album lepszy od Chudego Chłopaka. Każdy kawałek taki sam robotę robią goście według mnie. Ostatnio przeczytałem całkiem spoko recke na jednym z portali i ta chyba podsumowuje album. https://rap1klasy.pl/recenzje/kali-drog ... a-recenzja
Awatar użytkownika
arboozrap

Post autor: arboozrap »

Ubolewam,że Kali nagrał z żabsonem – raperem który reprezentuje wszystko co najgorsze. Narcyzm, bezrefleksyjny konsupcjonizm, próżność, prymitywizm formy treści i mentalności. Jest to o tyle chujowe, że Kali mówił o innych wartościach i stracił tym w moich oczach. Jestem w chuj zawiedziony, ma to się nijak do nauk wschodu o których Kali tyle mówił. A Paluch – szkoda strzepić ryja. Swoją hipokryzją mógłby wynosić rakiety w przestrzeń kosmiczną.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

[mention]arboozrap[/mention], a czy nie można tego "Narcyzm, bezrefleksyjny konsupcjonizm, próżność, prymitywizm formy treści i mentalności." odnieść do Young Multiego, do którego nic nie masz?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Albo Tedego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
JoeyJoeJoe

Post autor: JoeyJoeJoe »

arboozrap pisze: 16 mar 2020, 15:36 Ubolewam,że Kali nagrał z żabsonem – raperem który reprezentuje wszystko co najgorsze. Narcyzm, bezrefleksyjny konsupcjonizm, próżność, prymitywizm formy treści i mentalności.
Treści może i tak, ale formy na pewno nie.
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Awatar użytkownika
Kusmier

Post autor: Kusmier »

Co do Żabsona trzeba oddzielić osobę od muzyki.
ODPOWIEDZ