Oki - 47PLAYGROUND (2020)
Re: Oki - 47PLAYGROUND (10.01.2020)[Zapowiedź]
Wkurwia mnie raper oki mam nadzieje ze nie jestem w tym sam
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
No mnie też trochę. W sensie są rzeczy, którymi się jaram, ale nie ma co pierdolić, te przyspieszenia są na tym samym patencie i ile można. Nic dobrego jeszcze nie wydał, a te kawałki, które są lepsze to zazwyczaj pokaz skilla dla skilla #Eminem. Czy jest ktoś w stanie przytoczyć 1 dobrą linijkę tego chłopa?
A całe towarzystwo rapowe się spuszcza, gdzie póki co to bardziej wydmuszka niż raper. Zapytasz, czemu Oki jest zajebistym raperem? Bo przyspiesza człowieku, to chodząca butla tlenu
i chuj pogadane.
A całe towarzystwo rapowe się spuszcza, gdzie póki co to bardziej wydmuszka niż raper. Zapytasz, czemu Oki jest zajebistym raperem? Bo przyspiesza człowieku, to chodząca butla tlenu
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- przedszkolanek
ładne, tylko szkoda, że na takim bicie nie pokombinowali więcej, oki ładnie
a tłumaczyć dlaczego on jest dobry już mi się nie chce
tyle tylko napiszę, że on z rytmem robi to samo co taki mes robi z melodią, a jak ktoś w tym słyszy tylko przyspieszenia, no to cóż
i jeszcze to dopierdalanie się do linijek w sytuacji, gdy 4/5 sceny ma w lyricsy wyjebane
a tłumaczyć dlaczego on jest dobry już mi się nie chce
tyle tylko napiszę, że on z rytmem robi to samo co taki mes robi z melodią, a jak ktoś w tym słyszy tylko przyspieszenia, no to cóż
i jeszcze to dopierdalanie się do linijek w sytuacji, gdy 4/5 sceny ma w lyricsy wyjebane
o to to podbijam górnego posta, niestety szybka nawijka sprawia, że ludzie właśnie słyszą w tym jedynie szybkie nawijanie i tu jest główny problem, bo pierwsze co się rzuca na myśl to "o kurwa ale napierdala szybko" pomijając poboczne aspekty w kawałku
a kawałek całkiem okej, ale oczekiwałem więcej po tej kolacji
a kawałek całkiem okej, ale oczekiwałem więcej po tej kolacji
Już można sprawdzać całość
Spoiler
- gods bidness
Re: Oki - 47PLAYGROUND (10.01.2020)
To nie jest hip hop.
Oczekiwałem delikatnie więcej od tego albumu, ale jedno trzeba przyznać, daje on zajebistą energię. Świetnie to wszystko poskładane i dobrze zmiksowane co przy takim nawijaniu jest bardzo ważne, to wszystko sprawia, że chce się tego słuchać. Na koncertach zapewniony rozkurw, nie ma opcji. Przed premierką znane 4 kawałki na 10 więc to też trzeba brać pod uwagę, ale reszta kawałków trzyma równy poziom, nie ma tam Waszych "przesadnych" przyspieszeń, wszystko jest bardziej stonowane. Jakbym miał wyróżnić jeden kawałek to może byłby to Voodoo z Paluchem. No i bardzo przyjemna końcówka w ostatnim tracku, słychać zajawkę i to szanuję. Mam nadzieję, że to tylko początek i kolejny album już totalnie rozpierdoli. Jak na razie nie jest źle i może dobrze, że pozostawił trochę niedosyt. To tyle. Pozdro.
- przedszkolanek
what do you mean broh 
Nie wiem czemu koleś się wybił, przecież w Polsce są setki młodych raperów którzy nawijają równie szybko, a sadzac po opiniach to chyba jest wyznacznikiem „jego zajebistosci”. Ja odpadam, nie podoba mi się ani jeden track
TO JEST RAP

- JoeyJoeJoe
Re: Oki - 47PLAYGROUND (2020)
na przykład?
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Obawiałem się wtórności, ostatecznie jestem bardzo zaskoczony. Nie siada mi jedynie kawałek ze Szpakiem. Osobiście słyszę sporą różnorodność, będąc po 4 pełnych odsłuchach. Często przywoływane tu przyspieszenia nie są ani nadmierne, ani uciążliwe. Fajne zakończenie ostatniego kawałka. Jak dla mnie płytka in plus, będę często wracał.
W koncu plyta mlodego rapera, ktorej mozna słuchać bez przypalu i bardzo rowna przy tym, to tlumaczy dlaczego bylem sceptyczny po singlach. Jedyne do czego mozna sie przyjebac to featy Palucha i Zetha, ale mysle, ze gdyby wyszla wczesniej to i tak zmiescilbym w slizgerowym top5
Influencer.
- Bryx Fenrir
Numer z Paluchem naprawdę dobry, obaj na podobnym poziomie, Paluch się mocno postarał, a OKI jest na tyle dobrym raperem, jakby wszystko wychodziło mu mechanicznie. Zobaczymy jak całość.
- przedszkolanek
haha, ale to w chuj zabawne, że ja jako ktoś w rodzaju fana od whoop, lubiący nawet wcześniejsze jeszcze nagrywki, a 47universe kładący gdzieś w okolicach top10 2019, mam w stosunku do płyty dokładnie odwrotne odczucia niż większość hejtujących okiego do tej pory którym się płyta spodobała
są niezłe momenty szczególnie ten track o długim tytule na wyjebanym bicie (e: pull up fadded, no już samo to że nie zapamiętałem tego sporo mówi), ale całościowo wszystko słabsze niż do tej pory, przedpłytowemu luzakowi baddest to ta płyta nawet do chuja nie podskoczyła
obawiam się że już zaczął się proces psucia dzieciaka przez mainstream, a tutaj konkretnie steeza
nie mniej mam nadzieję, że to jednorazowa wpadka jak pęknięta prezerwatywa, a następne rzeczy będą dużo bardziej jakościowe
są niezłe momenty szczególnie ten track o długim tytule na wyjebanym bicie (e: pull up fadded, no już samo to że nie zapamiętałem tego sporo mówi), ale całościowo wszystko słabsze niż do tej pory, przedpłytowemu luzakowi baddest to ta płyta nawet do chuja nie podskoczyła
obawiam się że już zaczął się proces psucia dzieciaka przez mainstream, a tutaj konkretnie steeza
nie mniej mam nadzieję, że to jednorazowa wpadka jak pęknięta prezerwatywa, a następne rzeczy będą dużo bardziej jakościowe
setki, miliony młodych raperów
a co do opinii to tak jak whoop mi się podobało, tak potem czuję ciągły regres. nie można się całą karierę wozić się na patencie "patrz jak szybko nawijam i robię coraz większe bragga". przecież to jest prosta ścieżka do wypalenia się w 2-3 lata.