Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
Re: Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
W fotel wciska bas 
Jedyny numer z płyty do którego wracam.
ja jeszcze do Nauczysz się czekać i Dom, Intro też czasem pójdzie.
- Bryx Fenrir
Bardzo dobry numer, już nawet pomijając teledysk, to po całej płycie byłem trochę rozczarowany, ale może jednak zbyt wiele od Pawła wymagałem. Ten numer to czołówka na albumie, i dobrze, że trochę tych wyświetleń podłapie. Coś mi się wydaje, że dla Pezeta to nie jest ostatnia płyta.
- przedszkolanek
ale szybko ten klip do najlepszego numeru z płyty, szkoda że jeszcze nie poczekali kilku miesięcy
nauczysz się czekać, dom, intro, outro - reszta to gówno obesrane
pezet srogo dał dupy a szkoda, bo myslałem że jest w lepszej formie
pezet srogo dał dupy a szkoda, bo myslałem że jest w lepszej formie
No i komercyjnie tak średnio. Nie wypuścił singla na miarę nośności takiego Co mam powiedzieć
-
jasnejasne
Problemem tego albumu jest to, że Pezet zapowiadał go gdzieś od 2015 roku, puszczając snippety, udzielając kolejnych wywiadów, mnożąc domysły, że może wróci, może nie wróci. A jak wróci to z czymś ostatecznym, kompletnym, podsumowującym. No i kurwa zebrał się w końcu do nagrania albumu i zrobił go w 2 tygodnie, co bardzo słychać.
Słychać, że "Współczesna" jest nagrana gdzieś na 60% możliwości i to w sytuacji, gdy Pezet po średnio udanej płycie z 2012 miał coś do udowodnienia. Tracklista jest dopchana na siłę interludiami, reklamami piwa i operatora telekomunikacyjnego, track z Synami to track Synów feat. Pezet, track z Taco jest w stylu Taco, a track z Pro8lemem brzmi jak z płyty Pro8lemu. Uwielbiam wczesne dokonania tego gościa, ale ewidentnie już mu się nie chce.
Zapomniałem o tej płycie po tygodniu, poprzedniczki katuję po -nastu latach
Słychać, że "Współczesna" jest nagrana gdzieś na 60% możliwości i to w sytuacji, gdy Pezet po średnio udanej płycie z 2012 miał coś do udowodnienia. Tracklista jest dopchana na siłę interludiami, reklamami piwa i operatora telekomunikacyjnego, track z Synami to track Synów feat. Pezet, track z Taco jest w stylu Taco, a track z Pro8lemem brzmi jak z płyty Pro8lemu. Uwielbiam wczesne dokonania tego gościa, ale ewidentnie już mu się nie chce.
Zapomniałem o tej płycie po tygodniu, poprzedniczki katuję po -nastu latach
Paaanie, obok Seniority to to nawet nie leżało 
Piszesz o tym że nie jest łatwo doścignąć bit Noona?
Nawet nie to, bo ten bit ma potencjał na banger, ale Pezetowi brakuje energii w nawijce i w ogóle jakoś tak inaczej zaczął składać, jakby tracił formę ( mam takie wrażenie, choć może to wymuszają bity )
Tu jest z energią w nawijce coś takiego jak Małpa Mówi vs Małpa KNOC choć oczywiście nie aż tak mocno.
Tu jest z energią w nawijce coś takiego jak Małpa Mówi vs Małpa KNOC choć oczywiście nie aż tak mocno.
bo to nie ma być typowy banger z energią nie wiadomo jaką, ten element blazy też jest kurwa ważny właśnie i to nie tylko w tym numerze
muzyka WSPÓŁCZESNA w końcu, imo przetworzenie inspiracji w ten sposób (uczynienie ich faktycznie może trochę bardziej widocznymi przy nadaniu im jednak ciągle własnego sznytu) jak najbardziej pasuje do konceptujasnejasne pisze: ↑11 sty 2020, 0:08 track z Synami to track Synów feat. Pezet, track z Taco jest w stylu Taco, a track z Pro8lemem brzmi jak z płyty Pro8lemu.

Ja mam zawsze wobec Pezeta mega wysokie oczekiwania
Może stąd to krytyczne podejście xD
Chciałbym usłyszeć od niego taką płytę 100% wygrywanie żyćka na klasyczno - bangerowych bitach właśnie
Może stąd to krytyczne podejście xD
Chciałbym usłyszeć od niego taką płytę 100% wygrywanie żyćka na klasyczno - bangerowych bitach właśnie
no to te płomień nowy powinien Ci bardziej przypasować pewnie, zobaczymy zresztą jak wyjdzie, jeszcze 3 miechy około

czy podobieństwo tych podkładów jest również elementem blazy?
DJ Mehdi - Signatune
https://www.youtube.com/watch?v=bOyU_OzRXnM
Pezet - Gorzka Woda
https://www.youtube.com/watch?v=73gq4yQIWfQ
no tak, głupie pytanie
masz numer o nocnym życiu to co byś ty chciał za podkład?

pytam o podobieństwo
nie wiem, czy z tego konkretnie numeru, ale ogólnie czerpanie z muzyki klubowej jest oczywiste, a akurat ten podgatunek, co zalinkowałeś dobrze pasuje do dość tradycyjnego possecuta, bo takie ghetto housiki, czy happy hardcore to średnio imo się nadają do zamknięcia w takich ramach (mam nadzieję, że kiedyś ktoś pokaże mi, że się mylę
)