Był gwiazdą w Celticu, już wtedy wzbudzał spore zainteresowanie. Lubilem oglądać lige fran, ale od kiedy polskie stacje nie wykupiły praw nie jestem dobrą osobą do oceniania.
Staty ma dobre, ale nie oszałamiające - 18 spotkan, 10 bramek w lidze, w LM zero bramek w 6 spotkaniach. Tak czy siak problem jest taki, że ostatnio te transfery z Francji do Anglii to różnie wypadają, Pepe, gwiazda ligi, kopie sie po czole, ostatnio strzelił, ale na prawie pustą bramkę. Chelsea już miała swojego czarnego z Francji i mam na myśli Michiego, nie Drogbę, czwarty rok go będą teraz próbowali wypchnąć.
Gościem podobno zainteresowany jest również Arsenal.
Chelsea rozważa Fedora Chalova (nigdy nie widziałem, mało strzela), plus brazylijskie media (zazwyczaj wiarygodne) informują ze Chelsea i West Ham pytają o Gabigola, ok 20-25m euro. Brazylijczycy chcą go zatrzymać. Gracz i Inter czekają
Jakikolwiek ofensywny piłkarz, który trafił do Atletico w ostatnich 5 latach wyglądał tam marnie (poza Griezmannem), więc nie do końca bym się tym sugerował. Zwłaszcza, że Lemar w Monaco całkiem fajnie grał.
Ten Lemar to był dla mnie piłkarz, który wyglądał przyzwoicie głównie dlatego, że koledzy z Monaco dobre grali (coś jak Bakayoko) i jak były plotki łączące go z Realem to byłem zdecydowanie na nie, tak samo transfer do Atletico za taką kasę trochę mnie zaskoczył, ale to jak się dalej wszystko potoczyło już nie. Gabigol i Chelsea oczywiście nie ma prawa to wypalić w przypadku transferu.
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Z tego co kojarzę Griezmann też potrzebował sporo czasu na ogarnięcie a nawet kiedy mogliśmy uznawać go za top to wykręcane przez niego liczby o tym nie świadczyły. Atletico to specyficzny zespół, Lemar w innym klubie może wyglądać zdecydowanie lepiej.
Gabigol się nie sprawdzi w Chelsea, to jest raczej typ gościa, który musi żyć nie do końca profesjonalnie, na co pozwala się w Brazylii, w sensie tu jakaś impreza z ziomkami, ewentualnie nie przyjdzie na trening, wszystko na luzaku, słońce, plaża, potem wyjdzie i postrzela. W Europie wymagania i życie piłkarza są zupełnie inne, a już zwłaszcza nie widzę go w Anglii przy tej pogodzie. Musiałby zmienić podejście o 180 stopni żeby to miało szansę wypalić.
Reinier całkiem okej, statystyki jak na ten wiek niezłe, do tego nawet jak nie wypali, to raczej Real dużo nie straci na tym transferze.
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Cz4rny1337 pisze: ↑05 sty 2020, 20:14
Madryt kontynuuje trend skupowania młodych talentów i ściagają Reiniera z Flamengo, za 30m euro
Z jednej strony fajnie ale z drugiej gość może mieć mało szans na gre, z tego co czytałem to taki cofniety napastnik, ofensywny pomocnik. Real gra skrzydłami i tam spora rywalizacja.
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat