Dziarma - V (2019)
Re: Dziarma - V (2019)
To że pewne inspirację u niej słychać to oczywiste. Bardziej mnie zastanawia ta jej kreacja, która jest tak wulgarna i bezczelna że aż mi głupio w jakich czasach żyję.
Fajna EPka
Fajna EPka
Bo$$ B!tch również na yt
Spoiler
Jedna z fajnieszych rzeczy jakie słyszałem w tym roku. Ładnie se ta panna leci, a w stylówkę się nie wczuwam. Jedyny minus to to, że za bardzo czuć chwilami, że problemy maczały palce w tekstach.
-
dziendobry
No, byłbym bardzo w szoku jakby ktoś mi pokazał, że ona sama to pisze
Produkt
Produkt
Czy pro8l3m to troche ciezko mi uwierzyc, ale w wywiadzie u reda dla cgm otwarcie mowila, ze koledzy raperzy pomagaja jej przy tekstach, wiec to zadna tajemnica
no biorąc pod uwagę, że steez podobno jest producentem wykonawczym np. takiego żabsona to czemu nie jej?

Coś mi w tym nie gra, pomijając fakt ze to „rap” którego nie znosze totalnie, faktycznie brzmi jakoś tak kurwa sztucznie, autotune na każdym wersie tak się teraz wszystko robi? Trochę z obiegu wypadłem z nowymi rzeczami. Ta jej przewózka brzmi zajebiscie nieautentycznie i ma głos bardziej laski co siedzi ławkę dalej na pszyrce niż takiej hardbaby. Jej flow tez takie kurwa nie wiem, od linijki jakby jej problemy kazali zarapowac dokładnie tak, takt w takt i elo. Jakby jej rozrysowali co ma zrobić wokalnie a ona po nastu próbkach by w końcu nawinęła jak powinna. Tekstowo to tez jakoś tak chujowo, prwnie się sprzeda wśród gowniar jak znam życie.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Straszne to jest. A adlib Bos Bicz Madafaka to jest kupa roku.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
No i ostatni kawałek wleciał na yt
Demony
Demony
Spoiler
Demony ociera się o te klubowe disco polo jakie było popularne ileś tak lat temu jak chuj. Jakby na ficie był boys to bym się nie zdziwił
Wygrzeszam Cię, mordzia.
- Moltisanti
Przecież to typowy afrotrapowy bit (czyli dancehall pod modniejszą nazwą). Jasne że to było, ale z tym Disco Polo to Cię poniosło
Bo mi nie chodzi o klasyczne tylko takie wioskowo imprezowe dance jaki był popularny z 10 lat temu. Tak mi się to kojarzy i taki czyje w tym vibe
Wygrzeszam Cię, mordzia.
No tyle, że teraz każdy robi coś podobnego w sumie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Nie czepiam się, tylko jako podaję jako ciekawostkę, tak spojrzałem na okładkę Charli i od razu mi się skojarzyło z okładką albumu Dziarmy.
Charli XCX "Charli"
Dziarma - V

Charli XCX "Charli"
Spoiler

Spoiler

nie za bardzo widzę podobieństwo. wiadomo, że na upartego można się doszukiwać, ale już tyle okładek i grafik powstało, że w każdej można znaleźć kopię czegoś tam.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
z przymrużeniem oczka