No nie dam Ci dowodów, bo nie znam głowy O.S.T.Ra nawet swojej nie ogarniam co dopiero czyjejś.Ale chyba jest tak, że mózg z wiekiem lat nie pracuję jak dawniej (zwłaszcza jak się go podlewa substancjami psychoaktywnymi)a jest potrzebny mózg żeby pisać błyskotliwe teksty. Byle debil nie rozkmini jakichś super porównań i metafor, drugich den itp ale już prostsze tak.
O.S.T.R.
Re: O.S.T.R.
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket 
-
Johnny
Raczej inaczej - o czym ma pisać błyskotliwe teksty facet, który więcej czasu spędza z rodziną pierdząc w fotel niż robiąc cokolwiek innego? Nie bez powodu najfajniejsze płyty nagrywają ludzie stosunkowo młodzi - w pewnym momencie kończą się różne „przygody” i kończą się tematy. I wtedy nagrywa się farmazony takie jak OSTR teraz
- KillerCroc
"Oki, czyli człowiek, który póki co na rap-scenie nie osiągnął zbyt wiele, chce krytykować faceta, który jest jednym z prekursorów polskiego rapu, ma na koncie wiele platyn, skończył szkole muzyczna i ma wiele sukcesów jako producent...
Tak, to brzmi sensownie."
Rondlarze z FB w formie. Tak, niech dinozaury robią coraz to większą żenadę, nie można im nic zarzucić, bo mają wiele platyn i skończyli szkołę muzyczną. Zero krytyki. Zabronione.
Tak, to brzmi sensownie."
Rondlarze z FB w formie. Tak, niech dinozaury robią coraz to większą żenadę, nie można im nic zarzucić, bo mają wiele platyn i skończyli szkołę muzyczną. Zero krytyki. Zabronione.
- przedszkolanek
a czy rondlarze wiedzą, że: Oki od paru miesięcy to człowiek Problemów?
i równie dobrze mógł powiedzieć to, co chciał rzec Oskar, ale mu samemu nie wypadało?
i jak to ze sobą pogodzić?
i równie dobrze mógł powiedzieć to, co chciał rzec Oskar, ale mu samemu nie wypadało?
i jak to ze sobą pogodzić?
Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku 2020
- zemsta1kadluba
już to zrobiłem w ślizgawkowym temacie o słowie roku ale coś tej ankiety nie mogą zrobić
mołpy są kozackie
Co wy tu za kwadrature koła tworzycie. To po prostu oczywiste, że z czasem człowiek zamyka się w pewnych szufladkach i ramach i ciężko jest myśleć niekonwencjonalnie. I na tym to polega jeśli mówimy o błyskotliwości. Tak samo jak dzieciaki są najbardziej kreatywne, bo jeszcze nie zdążyły w "szufladki" wpaść. Ale w tym tekście to nawet nie o brak błyskotliwości chodzi, a o zwyczajny brak kunsztu.8es pisze: ↑11 gru 2019, 18:46No nie dam Ci dowodów, bo nie znam głowy O.S.T.Ra nawet swojej nie ogarniam co dopiero czyjejś.Ale chyba jest tak, że mózg z wiekiem lat nie pracuję jak dawniej (zwłaszcza jak się go podlewa substancjami psychoaktywnymi)a jest potrzebny mózg żeby pisać błyskotliwe teksty. Byle debil nie rozkmini jakichś super porównań i metafor, drugich den itp ale już prostsze tak.
- KolektywneOswiecenie
To też kwestia wyobraźni i wrażliwości, większość ludzi ich nie pielęgnuje, wręcz przeciwnie, na własne życzenie powoli zabijają je w sobie. Nie wydaje mi się, by pierwsze książki moich ulubionych pisarzy, były lepsze od ich późniejszych dzieł, zapewne jest kilka wyjątków, ale to by było na tyle, a jednak bycie pisarzem i praca nad tak rozbudowanymi projektami, jest dużo bardziej wymagająca niż pisanie populistycznych rap linijek po joinciku.
BÓG JEST MIŁOŚCIĄ <3<3<3 /// </3 MOVEMENT /// WIERZĘ W TECHNO I LUDZI <333
- JA I MOJE KSIĘŻNICZKI, NIKT GORSZY, NIKT LEPSZY! -
- JA I MOJE KSIĘŻNICZKI, NIKT GORSZY, NIKT LEPSZY! -
-
frontkick
Zachwycające są ruchy rapera OSTR w tym roku, myślałem że dna sięgnął po zrobieniu numeru z Organkiem ale nie doceniłem go jednak
Z drugiej strony jeśli ma świadomość tego jakie dzbany go słuchają to zapewne ma mniej skrupułów w odpierdalaniu takich żenujących akcji, nawet się nie musi z tego tłumaczyć bo wierni słuchacze robią to za niego xD truskul w pigułce
Z drugiej strony jeśli ma świadomość tego jakie dzbany go słuchają to zapewne ma mniej skrupułów w odpierdalaniu takich żenujących akcji, nawet się nie musi z tego tłumaczyć bo wierni słuchacze robią to za niego xD truskul w pigułce
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 03 paź 2020, 7:52 przez Aka M, łącznie zmieniany 1 raz.
haha kse kse kseroboy
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

- mlodyperkez
zrob sobie pierwszy bit na wlasna plyte od w chuj lat ---> zapierdol go od kogos innego
To już jest po prostu żenada, najgorzej prowadzona kariera w PL kiedykolwiek.
najlepszy dowód, że całą kariere można sobie zepsuć jedną krzywą akcją
tfu,jbc
tfu,jbc