Biuro Ochrony Rapu - BOR CREW ALBUM (2019)
- Bryx Fenrir
Re: Biuro Ochrony Rapu - BOR CREW ALBUM (2019)
Serce na Bloku bardzo dobry numer, właściwie każdy tutaj pokazał się ze świetnej strony. Do odsłuchu całej płyty jeszcze się nie zabrałem, ale wygląda na to, że będzie przynajmniej dobrze.
Gedziula największym wygranym tego albumu, czego się spodziewałem po świetnej Bohemie, najlepszy numer jego (Destruction derby), najlepszy bit też (Koryto), reszta na swoim poziomie więc jak ktoś jest fanem Szpaka/Palucha/Kobika czy Jody to mu się spodoba, ale nic nowego to nie jest. Ogólnie to za wiele nie zapamiętałem, ale płyta to jeszcze ujdzie, natomiast mixtejp gdzie solowe numery mają jakieś Onki, Olsony, karolki i DMP to nie warto nawet sprawdzać, ja drugi raz na pewno nie włączę.
Bity > rapy, no ale Paluch akurat przeważnie dobrze dobiera
Bity > rapy, no ale Paluch akurat przeważnie dobrze dobiera
nie wiem jak z pozostałymi kawałkami, ale destruction derby to numer z kwietnia 2018, więc dlatego pewnie półkę wyżej niż reszta, bo nie był klejony na kolanie
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Destruction derby chyba najlepszy kawałek
Kolejny kawałek o tym samym, cały album będzie tak samo nudny
Z ciekawości wbilem tylko w kawalek rapera XXXPlaystation i trafiłem najgorzej jak mogłem xDDD niech was nie zrazi dialog na początku bo to najlepszy moment tego kawałka
Influencer.
Właśnie osłuchałem album i jestem pozytywnie zaskoczony. Świetny dobór bitów. Destruction Derby chyba najlepszy track. Moim zdaniem najlepiej wypadł Szpaku no i niedoceniany Kobik, który jak wjeżdża to daję taką energię. Jego solowy kawałek "Kontakt" również zajebisty. Paluch niczym nie zaskoczył, ale formy nie można mu odmówić i zaprezentował się tak jak powinien. Ogólnie kawał dobrego albumu. Ciekawe czy ten mixtape też wleci do odsłuchu, bo też bym chętnie sprawdził.

od razu pomyślałem o BortwickuJak ziomy na banicji
Przesłuchałem całość albumu (został mi mixtape). Jestem zadowolony, solidny album - dostałem w sumie to czego oczekiwałem. Oprócz singli, najbardziej w głowie został solowy kawałek Gedziuli - Destruction Derby
Jednej rzeczy tylko nie rozumiem... Ile jeszcze będzie trwać "przypierdolka" BOR'u do gościa o pseudonimie Young Multi? Rozpoczęło się już na "Złotej owcy" - Palucha, poprzez "Czerwony dywan", czy pojedyncze wersy u Jody. Nie kminie ile to jeszcze może trwać, grono dosyć poważnych i uznanych graczy na scenie, pastwi się nad typem, wcześniej grającym w gierki, teraz zajmującym się rapem. Po co? dlaczego? ile jeszcze?
- zemsta1kadluba
Dopiero sprawdziłem Serce na bloku i się zaskoczyłem bo zazwyczaj possecuty wypadają strasznie słabo a tu naprawdę spoko. Sprawdziłem sobie jeszcze Jestem Blisko i Destruction Derby i oba polecam, chociaż to pierwsze dużo słabsze, obadam całość jutro.
haha ja pomyślałem przy
jak się bortwick przeżegnuje przed kolejnym wjazdem na forum na nowym koncieW imię BORu, Simby, tych pierdolonych bloków
mołpy są kozackie
Bo palec nie boi się podskakiwać tylko do słabszych
haha Szpaku jeszcze Borów na koniec powpierdalał i leci na swoje, co on ma tam dalej robić
recka Flinta
https://www.cgm.pl/recenzje/borcrew-bor ... -recenzja/
generalnie napisał to co wszystkim już od dawna chodzi po głowie
https://www.cgm.pl/recenzje/borcrew-bor ... -recenzja/
generalnie napisał to co wszystkim już od dawna chodzi po głowie
Jeżeli słuchasz tego albumu tylko po to, żeby pohejtować , to czeka cię prawdziwy BORror.
Gedz wersami „To miasto pożera dzieci jak Kronos / Nie słychać nigdy wołania o pomoc” odpiera ataki wszystkich tych, którzy śmieli mu zarzucać, że ma wszystko oprócz linijek. Kiedy już ofiara leży na podłodze, przychodzi mocny cios na korpus. „Tiry”, solówka Palucha, to jeden z singli roku. Szefowi z wersów wchodzi wszystko po kolei, jak kupon u buka po dobrym cynku. Zapamiętacie tę dwustuprocentową pewność siebie i dźwięczne „r”, ręczę za to.
więcej dodawać nie trzebaNie ma sensu pochylać się nad każdym numerem, bo nie ma słabego.
myslalem ze mixtape bedzie taki sobie ale nawet w niektorych momentach mixtape>plyta
aż w uszach zabrzmiał mi flint rzucający lecimy jak tirrrrrrrrryLWD pisze: ↑24 gru 2019, 20:48 recka Flinta![]()
https://www.cgm.pl/recenzje/borcrew-bor ... -recenzja/Zapamiętacie tę dwustuprocentową pewność siebie i dźwięczne „r”, ręczę za to.
- JoeyJoeJoe
numer palucha o życiu był tragiczny
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Kolejny raz Flint potwierdza, że jak coś zachwala w swoich recenzjach, to lepiej tego nie sprawdzać. Destruction derby chyba najlepsze, Sarius, Paluch i Gedz mają fajne momenty, ale te Jody, Lipy i Kobiki to jakaś słaba chujnia. Śmiać mi się chce z tego ich prawilniactwa i taniego moralizatorstwa, większość numerów do jednorazowego odsłuchania i zapomnienia.
Jestem ciekaw, czy to ściśle limitowane 30 koła nakładu kiedykolwiek pogonią....
Poza szpakiem nic mi nie siadło.
Poza szpakiem nic mi nie siadło.
Ale nudne w chuj to. Chcieli limit 30k szybko sprzedać a wyjdzie tak że będą dorzucac ludziom do ciuchów BOR.
nowy klip
zieew... ile razy można nakręcić ten sam klip?
Robię ten rap jak bambus, chcesz, to nawijaj pod Jungle