O.S.T.R. - Gniew (2020)
Re: O.S.T.R. - Gniew (27.02.2020) [Zapowiedź]
bit dobrze wysmażony cała reszta do wyjebania na czele z tekstem i mindsetem przyświęcającym tej chujowej płycie
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
oczywiście dzisiejsza scena to gówno, ale tak jak on tutaj to poleci dzisiaj pierwszy lepszy małolat, więc sorry oster nic nie pokazałeś, nikogo do pionu nie ustawiłeś
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
- gods bidness
Dobre nawet.
- oKulTywowany
NIby jebać newschool a bit stylopodobny 
This page is no longer available.
- gods bidness
On nie mówi jebać niuskul jako taki, tylko piętnuje chujowe trendy w niuskulu. Nie każdy z niuskulu pod to podpada.
Flow to mi się z DNA. kojarzy plus te przycięcia. A tak poza tym to beka ze skrzypka po ostatnich akcjach. Nie pokazuj się w Łodzi.
Robię ten rap jak bambus, chcesz, to nawijaj pod Jungle
Wiedzialem że to już gdzieś slyszalem ale nie wiedziałem gdzie.Niepokojoncy_Poeta pisze: ↑26 gru 2019, 16:14 W tym "Nie chcę" Ostry ma flow skserowane prawie że 1:1 z "DNA" Kendricka. Zabawnie to brzmi.
- Rozpierdalator
I poszłooo 5k sztuk
Wyobraziłem sobie jak chłopaki siedzą w siedzibopodobnym budynku Asfaltu, Ostry odpala kawałek i rapuje na żywo drepcząc po pokoju, a obok siedzi Otsochodzi i kiwa to tego głową
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
wymień tych dzieciaczków robiących rap. znam takich co robią gówno, takich co robią rap nieDolarydolary pisze: ↑26 gru 2019, 17:35 Ja pierdole, kolejny 40latek obrazony na dzieciaczkow robiacych rap.
Ja nie wiem dlaczego u nas raperzy nie przykładają wagi do odpowiedniego brzmienia (emisji) ich głosu. Przeciez kurwa, to jest bardzo wazne. Z coraz wieksza liczba raperow mam ten problem - ze ich głos, a co za tym idzie, flow, brzmi jak gówno wzgledem tego co robili kiedys i mam wrażenie, że to przede wszystkim przez to, że wykłada się na to lache. Ok, OSTR moge zrozumiec, bo ma te problemy, choc tak naprawde nie wiem na ile to rzeczywiscie wpływa na taki stan rzeczy, a na ile nie, ale nie wierze, ze nie da sie tego lepiej ogarnac chocby troche innym mixem.
Taka Bartosiewicz byla na samym szczycie i przestala spiewac na chyba 15 lat, tylko dlatego ze nie mogla uzyskac tak idealnego dla niej glosu jak wczesniej. Szkoda, ze raperzy tak nie maja, troche samokrytyki by sie przydalo w srodowisku
a dla mnie, w porównaniu do tego co wydawał ostatnimi czasy na bitach Killing Skillsów, to jest po prostu dobry track; wróciła energia, flow kozackie, rymy się kleją same, no i zajebiście wyprodukowany, świeży bicik. zresztą to, że powrócił do produkowania sobie płyty samemu, to już jest bardzo dobra informacja. niestety trochę wychodzi po raz kolejny w tekście jego hipokryzja i to na pewno uwiera i smuci. poczekam jednak na kolejne single, bo ciekaw jestem w jaką stronę to pójdzie.
ps. okładka wizualnie całkiem ładna. ten opis płyty tragiczny, ale to zazwyczaj kuleje u większości raperów.
ps. okładka wizualnie całkiem ładna. ten opis płyty tragiczny, ale to zazwyczaj kuleje u większości raperów.
No ale mordo jaki bit, to jest najbardziej bezpieczny i nudny bit jaki da się wyobrazić, a flow to sylabizowanie, takie flow to może mieć eripe
No bez jaj, ten singiel to jest takie nic ze kurwa no xD jak byłem mlody to myślałem że to pójdzie w jakis ambitny jazz rap a to co kurwa ma być? XD jakiś nieudolny clap-snare z pizdy i jebane neony hotelowe? XDDD
Ostr to jest taki dziadziuś on nie kuma dosłownie już nic, nie dociera nic
Nawet jebany czapki i bluzy nie zdejmie, to jest kurwa już taki zastój na najniższych poziomach pojmowania
Teraz już tylko neony
No bez jaj, ten singiel to jest takie nic ze kurwa no xD jak byłem mlody to myślałem że to pójdzie w jakis ambitny jazz rap a to co kurwa ma być? XD jakiś nieudolny clap-snare z pizdy i jebane neony hotelowe? XDDD
Ostr to jest taki dziadziuś on nie kuma dosłownie już nic, nie dociera nic
Nawet jebany czapki i bluzy nie zdejmie, to jest kurwa już taki zastój na najniższych poziomach pojmowania
Teraz już tylko neony
bez przesady, bezpieczny i nudny bit, to byłby 90bpm z wysamplowanym pianinkiem albo przyciętą soulową wokalizą. a co do flow, no to nie wiem, każdy trochę inaczej ocenia i ma inne preferencje, ale przecież tu się wszystko zgadza, płynie sobie w tempie, bez wysilania się jakiegoś szczególnego, plastycznie zmienia trochę flow po tym przejściu w bicie, wszystko pod kontrolą. i nawet głos brzmi już trochę lepiej, mniej mechanicznie. wciąż największy problem leży w pisaniu, reszta jest na dobrym lub bardzo dobrym poziomie moim zdaniem.
Cóż za regularność w wypuszczaniu tych wysrywów. Aż dziwne że nie można było kupić w empiku vouchera na odbiór płyty w dniu premiery.
Tekst z generatora 10/10, jeszcze nigdy tego nie słyszałem. To jest ten przekaz, to prawdziwe wkurwienie i bezkompromisowa szczerość.
Tekst z generatora 10/10, jeszcze nigdy tego nie słyszałem. To jest ten przekaz, to prawdziwe wkurwienie i bezkompromisowa szczerość.
- gods bidness
No Hopsin to to może nie jest i jak jestem świadomy wszelakich wad ostrego, hipokryzji, pseudomentorstwa, zacofania, hermetyczności itd., tak ten track nawet okej.
I mimo wszystko nie chcę srać na ten pomnik jak gołomp, bo nawet jeśli to od zawsze było zamknięte w tej truskulowej stylistyce, to jednak bity potrafił siekać wybitne, gorzej było z rapem, ale on tyle tych płyt najebał, że nawet jakby powybierać z tych takich samych albumów rodzynki, to by wyszło więcej niż dyskografie niuskulowców, których krytykuje.
Łatwo być Lebronem Jamesem przez jeden czy dwa sezony. Trudno nim być przez dwie dekady. I pewnie, że wolałbym żeby ostry poszedł bardziej w eksperymenty jak Mes, który jest nowatorski naprawdę a nie tak jak polski niuskul, który zrzyna patenty z zachodu i nazywa to świeżością. I mimo że większości eksperymentów mesa nie trawię, to jednak mu tego nie zabieram.
Ale produkcyjnie Ostr to zawsze był ścisły top, tekstowo owszem zatrzymany w rozwoju, ale cały czas ma te wyjątki na płytach, które jednak tworzą cały masyw dobrych kawałków.
Jak nagrał, to takim flow to znaczy, że takie chciał, bo pod tym względem akurat już swoje udowodnił. Jak nagrał taki bit, to też bo chciał, bo serio on tą niuskulową pseudoświeżość mógłby nagrać w godzinę i obdarzyć nią całe płyty jakichś czterech polskich lil cweli.
Mimo wszystko należy cały czas do jednych z nielicznych Dinozaurów, którego płytę zawsze sprawdzę, choć już od lat na wiele nie liczę, to zawsze choćby jeden kawałek do jakiejś playlisty da się wyjąć.
I mimo wszystko nie chcę srać na ten pomnik jak gołomp, bo nawet jeśli to od zawsze było zamknięte w tej truskulowej stylistyce, to jednak bity potrafił siekać wybitne, gorzej było z rapem, ale on tyle tych płyt najebał, że nawet jakby powybierać z tych takich samych albumów rodzynki, to by wyszło więcej niż dyskografie niuskulowców, których krytykuje.
Łatwo być Lebronem Jamesem przez jeden czy dwa sezony. Trudno nim być przez dwie dekady. I pewnie, że wolałbym żeby ostry poszedł bardziej w eksperymenty jak Mes, który jest nowatorski naprawdę a nie tak jak polski niuskul, który zrzyna patenty z zachodu i nazywa to świeżością. I mimo że większości eksperymentów mesa nie trawię, to jednak mu tego nie zabieram.
Ale produkcyjnie Ostr to zawsze był ścisły top, tekstowo owszem zatrzymany w rozwoju, ale cały czas ma te wyjątki na płytach, które jednak tworzą cały masyw dobrych kawałków.
Jak nagrał, to takim flow to znaczy, że takie chciał, bo pod tym względem akurat już swoje udowodnił. Jak nagrał taki bit, to też bo chciał, bo serio on tą niuskulową pseudoświeżość mógłby nagrać w godzinę i obdarzyć nią całe płyty jakichś czterech polskich lil cweli.
Mimo wszystko należy cały czas do jednych z nielicznych Dinozaurów, którego płytę zawsze sprawdzę, choć już od lat na wiele nie liczę, to zawsze choćby jeden kawałek do jakiejś playlisty da się wyjąć.
Singiel niezły, tekst jak to Ostry, ale już fakt że sam produkował daje nadzieję na dobrą płytę. Adam już nic nie musi ale skoro mu się to opłaca i ma chęć niech sieka. Wypracował sobie pozycję jak mało kto
-
frontkick
gods bidness pisze: ↑27 gru 2019, 8:01 serio on tą niuskulową pseudoświeżość mógłby nagrać w godzinę i obdarzyć nią całe płyty jakichś czterech polskich lil cweli.
O co chodzi z tym że to już druga płyta Adama której nakład wynosi 5k?
Imo Instrukcja obsługi świrów sprzedała się tak źle że postanowili robić limitki żeby nikt się nie dziwił że skrzypek już nie dostaje odznaczeń pracownika miesiąca bo przecież on sam zdecydował że nie chce i gdyby chciał to by sb nagrał znowu taką płytę żeby pół kraju kupiło
Halo, ale to Adaś sra na swój pomnik pokazując, że wszyscy wkoło potrafili się dostosować do zmiany czasów i trendów, a on mimo sprzyjających mu okoliczności pozostał ograniczonym bucem z blokowiska.
- JoeyJoeJoe
>hurr jest ograniczony, bo nie wpasowuje się w trendy durr
wytłumacz mi ciąg logiczny, który doprowadził do tej komicznej konkluzji, proszę
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
- sugarhill_notausgang
Zawołajcie mnie please, jak Ostry nagra coś o własnych kontraktach reklamowych, zamiast o innych mitycznych "sprzedajnych raperach" bez ksywek, albo jak nagra jakąś zwrotkę o tym, czy fajnie się pisało te PDF-y z nauką rapowania, co je sprzedaje za 240zł, albo ile mu płaci mniej więcej Hennessy za swoje bannery i drinki na jego koncertach i wyłączność na bar - to mogłoby być ciekawe kawałki, bo na razie, to nawet w to nie klikam.