Zkibwoy/Sez - PSIAKREW (2019)
Re: Zkibwoy - PSIAKREW (2019)
No ładne to jest, bez dwóch zdań. Chłopcy z Placu też się pięknie wkręcili i pewnie będzie tego więcej. Chociaż ogólnie uważam, że całościowo ostatnia płyta Kedyfa > Zki/Sez, ale fajnie, że to wyszło.
A melodię z Empatii gdzieś już chyba słyszałem. Łozo aka Pitahaya? Było gdzieś coś podobnego. Kojarzy ktoś coś?
A melodię z Empatii gdzieś już chyba słyszałem. Łozo aka Pitahaya? Było gdzieś coś podobnego. Kojarzy ktoś coś?
- johnsonpokrywa
idealna płyta na wieczorny spacer po osiedlu. muzycznie zajebiście, a tekstowo wiadomo - Zkibwoy to Zkibwoy, rap dla facetów, aspirujących lub będących głową rodziny, takich emerytowanych osiedlowych dobrych koleżków
Pivot, Reno, teraz Jobix. fajnie, że jeszcze komuś się chce
Pivot, Reno, teraz Jobix. fajnie, że jeszcze komuś się chce
I live on borrowed time, my expiration date I passed it, so lock me up forever, but this shit is everlastin'
-
NaBanicjiTak
- Zbanowany
piękny album, mam 2 winyle <3
[mention]Finn[/mention] na Starszym Bracie dał bit w numerze Dobrze Wiem.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
- PeterStillNinety's
- WNB Weteran
Czyż to nie jest piekne ?
Kontuzje brak sportu byłem wyczerpanym wrakiem dziś powracam po swój łup jak pirat w ręce z hakiem
Jest piękne, tak jak piękna jest cała płyta. Świetnie, że takie truskulowe rzeczy jeszcze wychodzą i to akurat na jesień/zimę akurat jak mam zjazd nastrojowy. Aż się cieplej na sercu robi jak się posłucha czegoś takiego.
Szkoda, ze brak takiej charyzmy w głosie przez co te kawałki brzmią dla mnie momentami jak jakiś elaborat wkurwionego gimnazjalisty niezrozumianego przez świat, który słucha Eldoki i poznał trochę trudnych słów.
- przedszkolanek
przesłuchałem, będę wracał, szkoda że płytka mocno nierówno jednak, ale ikona i san jupitero ścisła topka numerów roku
szkoda że taki krótki ten album pozostaje niedosyt i kolejne 1234 lata czekania
Strasznie krótki ten album, z każdym odsłuchem mam inny ulubiony kawałek, mistrzostwo.
Gdzie można pobrać album? Niestety nie udało mi się załapać na winyl...
masz wszystko na spotify/yt
W związku z tym, że do czasu wczoraj miałem good humor, postanowiłem pomoc ziomulcowi wyżej i zgrałem wszystkie trackery z albumu w jakości 320kbs i wrzuciłem w rar.
Więc jak ktoś chce mieć w mp3 na dysku a nie chce mu się ściągać po kolei to zrobiłem to za Was, pozdro
https://www68.zippyshare.com/v/HtQoqFBc/file.html
Więc jak ktoś chce mieć w mp3 na dysku a nie chce mu się ściągać po kolei to zrobiłem to za Was, pozdro
https://www68.zippyshare.com/v/HtQoqFBc/file.html
- sugarhill_notausgang
Dobry z Ciebie e-kolega [mention]recklezz[/mention], szkoda, że Archiwum ma niewłaściwy format lub jest uszkodzone 
Musisz przez Winrar wypakować, ja przed chwilą wypakowalem przez apke RAR w telefonie. Próbując normalnie wyodrębnic faktycznie błąd wyskakiwał ale przez apke dało radę. Widziałem, że paru już pobralo album i nie było kłopotów z wypakowaniem, niech ktoś potwierdzi czy all ok
Czasami tak jest, można ewentualnie spróbować 7-zip'em wypakować
- sugarhill_notausgang
Melduję, że na innym kompie poszło bez problemów. Dzięki, big up!
Zajebisty album, tylko te skity niepotrzebne. Płyta rzeczywiście brzmi jak nagrana w złotych czasach polskiego podziemia, ale nie wiem czy to plus czy minus
Na pewno wyróżnia się na tle tego co teraz wychodzi. Przy pierwszym odsłuchu byłem zawiedziony, ale teraz się wkręca coraz bardziej.