Rapowy offtopic
Re: Rapowy offtopic
http://goodkid.pl/za-kulisami-polskiego ... od-srodka/
o jakim raperze może być historia z przytoczonego w tekście fragmentu książki?
120kg, w 2013 przeprowadził się do Warszawy?
o jakim raperze może być historia z przytoczonego w tekście fragmentu książki?
120kg, w 2013 przeprowadził się do Warszawy?
Szyna chyba nie grał tras i chyba już w 2012 mieszkał w Warszawie i pracował na magazynie w plnach
Tede w 2013 mówił że zrobił z niego ambasadora na Śląsk a ten za 2 tygodnie się przeprowadził do Warszawy i był cieciem na parkingu, ale w jakim czasie się to działo to nie wiem.
.........
Ostatnio zmieniony 24 lip 2025, 12:16 przez frikz, łącznie zmieniany 1 raz.
styl zakręcony jak czas akkusativ
jugol dobrze przewinal generalnie szyna nawijal jakies rapy z ziolem cos tam nawinal i jakies epki ala tdf nawijal i wrozyli mu grube jol i tede go wlasnie na ziemi slaskiej zrobil ambasadorem a on lasy na kasy wyjebal do wwa potem cos sie pojebalo miedzy nimi bo jacus wtedy lubil duzo koksu jesc i mowic co mysli wszystkim do okola i ich drogi sie rozeszly szyna sie skminil z internetem, ruchal jakies lachociagi i im dawal koszulki wielkie jol za pale itp potem wrocil na slask zaczal robic newschool i prawdopodobnie handlowac rc bo tak ktos pierdolil ktore wtedy przezywaly kurwa gruby boom co slychac w nutkach u kaz balagane z tego okresu albo jakas inna lewizna sie trudnil ale generalnie szyna sobie radzil dobrze bo zara smigal w designerach i mial niezle urzadzona chalupe duzo zarl zarcia nie zalowal sobie i mowili na niego wuja i cos tam
potem mial pecha jakis przypal ale fartlo mu sie ze nie zajebal na puche i wyjebal do uk chyba i tu nie chce pisac kurwa dziwnych tematow ze moze tak bylo moze nie ale koniec koncow mial przypal z prawem i wyjebal do uk do kogos zaprzyjaznionego tam tez sie bujal chwile z pablo novacci a finalnie skminil se ziomkow i zaczal smigac na silke i zmieniac swoje zycie na lepsze
potem mial pecha jakis przypal ale fartlo mu sie ze nie zajebal na puche i wyjebal do uk chyba i tu nie chce pisac kurwa dziwnych tematow ze moze tak bylo moze nie ale koniec koncow mial przypal z prawem i wyjebal do uk do kogos zaprzyjaznionego tam tez sie bujal chwile z pablo novacci a finalnie skminil se ziomkow i zaczal smigac na silke i zmieniac swoje zycie na lepsze
Ma ktoś może link do filmiku w którym Bosski Roman i Tadek odpowiadają Oskarowi Pam Pam?
wrzucę wieczorem jak do tego czasu nikt nie ogarnie
[mention]Clay[/mention]
tsuko pisze: ↑20 lis 2019, 15:14 https://www3.zippyshare.com/v/pCXgblF7/file.html
Legendarne expoze Bosskiego Romana i Tadka w sprawie oskara pam pamszczególnie zwrotka Tadka
![]()
- formaszczytu
O właśnie, zna ktoś historię powstania pseudonimu artystycznego "Oskar Pam Pam"?
Oskar od imienia.
Pam pam od dzwięku wydawanego przez broń palną.
Albo odwrotnie.
Pam pam od dzwięku wydawanego przez broń palną.
Albo odwrotnie.
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
- formaszczytu
Która broń wydaje dźwięk "pam pam"? To szybciej perka.
Jako że beef odbywał się w czasie hajpu na Popka i Gang Albanii to wydawało mi się, że Oskar zarzucił to na fali od popkowego ram pam pam.
Ale kto wie
Ale kto wie
Powiem Wam, że czasami jak tak słucham polskiego rapu to czuję taką dumnę. Po prostu kurwa dumny jestem z tego jak to wszystko się rozwija. Piękna sprawa.
ja też słuchając polskiego rapu czuję dumę, jestem dumny że istnieją ludzie głupsi ode mnie hehe
Każdy znajduje coś dla siebie 
Muflon odchodzi z Trójki
Jak już wiecie, dzisiejsze Tony były ostatnimi.
Od razu uprzedzam: jest to wyłącznie moja decyzja, nikt mnie nie zwolnił:)
A dlaczego tak? Wersja krótka brzmi następująco:
Słucham polskiego rapu od 20 lat, gadam o nim w eterze co tydzień nieprzerwanie od lat 10 (5 w Kampusie, 5 w Trójce). Ile można...
Wersja TL;DR:
Od dłuższego czasu głównymi motywacjami dla dalszego prowadzenia audycji były dla mnie siła przyzwyczajenia (jedna z największych sił występujących w przyrodzie) i Wasz budujący feedback.
Niestety polski hip-hop stopniowo na przestrzeni lat przestawał być zjawiskiem wywołującym intelektualny ferment w mojej głowie, czy wzbudzającym we mnie gorące emocje.
Od dawna płyty z polskim rapem raczej przesłuchuję niż słucham i coraz radziej kontakt z nimi owocuje jakkolwiek ciekawą refleksją, która chciałbym się z kimś podzielić.
To chyba jasne, że przy takim podejściu robienie audycji o polskim rapie przestaje być przyjemnością.
Z tygodnia na tydzień znalezienie 5-6 polskich nagrań, które miałbym ochotę puścić w świat, stawało się zadaniem coraz trudniejszym, zwłaszcza biorąc pod uwagę platformę, z której korzystam - są rzeczy, których o 15 w Polskim Radiu siłą rzeczy nie zagram, bo jak casualowym słuchaczom wyjaśnić,
co np. artysta Belmondo miał na myśli... I tak jestem zaskoczony, jakiego rodzaju treści udało mi się przemycić do polskiego eteru przez tę 5 lat i dziękuję wszystkim moim przełożonym za ewidentne przymykanie oka na pewne rzeczy.
Żeby nie było, powyższe wyznanie nie jest atakiem na polską scenę hip-hopową, ani próbą oceny jej kondycji. Bo choć uważam, że branżowe samozadowolenie jest definitywnie na wyrost, to jednak opisywany wyżej stan rzeczy jest w decydującej mierze kwestią ewolucji jaką przeszedłem ja, mój gust i moje życie, które jest coraz mniej kompatybilne z tym, co słyszę w polskim rapie. Trudno, żeby dzisiejsi 18-20-latkowie rapowali o moim życiu i realizowali kryteria gatunkowe, które ja utrwalałem w swojej głowie, będąc w ich wieku 10-15 lat temu.
Sporą część ostatnich 20 lat poświęciłem na myślenie o hip-hopie. Chciałbym myśleć o nim mniej. Jest jeszcze parę innych kwestii do przemyślenia na tym świecie.
Nie twierdzę, że definitywnie żegnam się z mediami czy z komentowaniem polskiego hip-hopu.
Żadnej propozycji na stole nie mam, ale nie wykluczam, że jeszcze mnie gdzieś kiedyś w takiej roli usłyszycie czy zobaczycie, lecz w grę wchodzą jedynie działania kolektywne, wymagające znaczniej mniejszej intensywności i jednak poruszające się w trochej innej konwencji, bo nie ukrywam, że zmęczony też jestem figurą poważnego pana redaktora, którą powołałem do życia, aby móc mówić o hip-hopie na antenie Polskiego Radia językiem w moim odczuciu adekwatnym do miejsca i czasu.
Jeżeli pojawię się gdzieś, aby mówić o muzyce, to na pewno będę Was o tym tutaj informował.
Na koniec podziękowania. Dziękuję Hirek Wrona, za którego sprawą w Trójce się pojawiłem. Dziękuję Magdalenie Jethon, która dopuściła moją audycję na antenę, a także wszystkim kolejnym dyrektorom, którzy Tonów nie zdjęli:) Dziękuję szefom redakcji muzycznej Grzegorzowi Hoffmannowi i Piotrowi Metzowi. Dziękuję całemu zespołowi Trójki, z którym się nie integrowałem, ale który darzę dużym szacunkiem. Dziękuję wszystkim realizatorom, którzy dzielnie znosili te dziwne dźwięki, które proponowałem im co tydzień. Dziękuję Piotrowi Kordaszewskiemu za pomoc w rozwiązywaniu codziennych radiowych problemów.
A przede wszystkim DZIĘKUJĘ WAM za słuchanie i liczne ciepłe słowa, które przez te 5 lat otrzymałem. Jednocześnie przepraszam, że wiele wiadomości zostało bez odpowiedzi.
I głowy do góry. Istnieje cień szansy, że kultura hip-hop poradzi sobie beze mnie.
That's all folks...
PS W okolicy sylwestra pojawi się tu jeszcze obszerna spotifajowa playlista moich ulubionych nagrań mijającego roku - "Tony z betonu 2019".
A która broń wydaje dźwięk "bang bang"? A jaki samochód robi "skrrrt"? to tylko muzyczka, nic więcej
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
a który pies wydaje dźwięk "hau hau"? To tylko onomatopeje
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia