Spoiler

Tracklista:
1. Everything’s Fine
2. My Contribution To This Scam
3. OhSh f. Hannibal Buress
4. House Call f. Big Tone, Anna Wise & Jonathan Hoard
5. Don’t Worry It’s Fine f. John Hodgman & Michael Che
6. Gold Purple Orange
7. Peacock
8. Doing Better Than Ever f. Ashok “Dap” Kondabolu
9. The Smoking Man f. Denmark Vessey
10. Breakfast of Champions
11. Scoop of Dirt f. Your Old Droog
12. Zero
13. Everything’s Still Fine f. Nick Offerman
14. Waiting For The Moon f. Mosel & Anna Wise
15. River f. Anna Wise
https://music.apple.com/us/album/everyt ... 1338940283
Spotify
Youtube
No i jak obiecałem tak zrobiłem. Nie bardzo wiem, co dodać do wywodu Chojnyego, może tylko to: https://www.facebook.com/streamujciezag ... =3&theaterChojny pisze: jeden z najlepszych albumów tego roku [2018 - przyp. red.] bez tematu na śli***, jak to tak
aż dziwne ponieważ nie tylko dostał dwa najważniejsze atesty jakości (bnm na piczforku i 8/10 od melona), to jeszcze wyszedł w mello music group, wytwórni która chyba jeszcze ma wciąż wielu miłośników tutaj. na moje oko jest to chyba najciekawszy, najbardziej kreatywny album kiedykolwiek wydany w tymże labelu
quelle wraz ze swoja narzeczoną (małżonką? nie wiem w sumie) tworzą świetnie uzupełniający się duet którzy w swoich nawijkach pełnych cynizmu i totalnej wyjebki reagują na realia panujące we współczesnej ameryce I NIE TYLKO.
quell jest tutaj w swojej życiowej formie jako producent, każdy bit kopie dupę, od mrocznego p-funku w "house call" po zajebiście madvillainowe "ohsh", od surowego jak tylko można "scoop of dirt" po przepiękne "river". abstakcyjny jazz rap z detroitowskim brudem w najlepszym wykonaniu.
no i propsy za featuringi, hannibal buress ZWROTKA ROKU, a do tego nick fuckin offerman (!). rapowy album z ronem swansonem na bicie, tego mi właśnie w życiu brakowało
naprawdę świetna rzecz, miło posłuchać czegoś w duchu najlepszych czasów stones throw records w przerwach między playboiem cartim a rae sremmurdami
klip do "gold purple orange" znakomicie wprowadzający w klimat albumu:Spoiler