Mata - 100 Dni do Matury (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jogi

Re: Mata - 100 Dni do Matury (17.01.2020) [Zapowiedź]

Post autor: jogi »

Kawałek jest przynajmniej o czymś, a dzisiaj to jest rzadkość u młodych. Widać to zresztą w dyskusji która nawet Koscieja wyciągnęła z prawilnych slumsów Wrocławia, a użytkownikowi Aka M wjechało sztywniutko w kręgosłup jak za dawnych lat, więc coś jest na rzeczy. Forma w jakiej jest to podane mnie nie razi. Jeżeli utrzyma ten poziom (w sensie będzie nawijał o czymś w ciekawy sposób) to imo
Lowrider pisze: 13 gru 2019, 8:34 może coś z tego będzie fajnego
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
bortwick
Zbanowany

Post autor: bortwick »

Gówno obesrane i tyle wiadomo że jest o czymś ten kawałek o dupie maryny ukrócić trzeba tego małego szambonurka bo działa mi na nerwy tą swoją wykrzywioną dziecinną mordą w stylu leszcza poniżanego przez całą klasę Mata nigdy nie będziesz prawdziwym raperem a SBM Label zwykłe cioty które nie mają żadnych wartości i promują bananowców Białas jak nawijałes w Street Credit? Do ciebie mam resztki szacunku bo te Solary te wszystkie chuje muje od początku mi się nie podobały co sie stalo z tą wytwórnią rany boskie róbcie dobry rap i zarabiajcie a nie promujcie gówno dla zarobku...
24.07.2019 - 16.12.2019
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

w szoku jestem, że niektóry wychwalają tu tak fatalny pod względem muzycznym numer
już serio bedoes na większości płyty swojej ostatniej jest w chuj lepszy lepszy
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

kosciey pisze: 13 gru 2019, 10:52 Ciekawe ile razy ktoś mu w gimbazie wyjebał plecak przez okno.
:rotfl: :rotfl:
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Sprawdziłem jeszcze Biblioteka Trap i to jest serio bardzo dobre, jak dla mnie koleś jest kilka(naście) poziomów nad Bedoesem. Kurcze może sobie nawet jego płytę kupię. :shock:
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Brumbrum było nawet śmieszne i myślałem ze może coś z niego będzie ale to mi się nie podoba. Za długie jak na taką tematykę i napisane w ten sposób zwroty. Tematyka też nudna, nie wiem czemu wywołuje takie kontrowersje. Miał jakiś pomysł ale chujowo go zrealizował, nara
Awatar użytkownika
WHITE

Post autor: WHITE »

[mention]bortwick[/mention] myślisz, że Mata będzie obiektem drugiego dissa Palucha w karierze, czy może do tej roboty oddeleguje któregoś ze swoich podopiecznych? :razz:
Influencer.
bortwick
Zbanowany

WHITE pisze: 13 gru 2019, 14:32 @bortwick myślisz, że Mata będzie obiektem drugiego dissa Palucha w karierze, czy może do tej roboty oddeleguje któregoś ze swoich podopiecznych? :razz:
Paluch nie dotknie tego bo Białas z Solarem go uproszą. Ja jestem zdania że on nie powinien udzielać się w sprawach takich łaków jak już to kogoś młodego spuścić jak Szpaku ale jak wczesniej wspomniałem nic nie będzie przez koneksje.
24.07.2019 - 16.12.2019
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

bortwick pisze: 13 gru 2019, 14:34 Paluch nie dotknie tego bo Białas z Solarem go uproszą. Ja jestem zdania że on nie powinien udzielać się w sprawach takich łaków jak już to kogoś młodego spuścić jak Szpaku
😂

Nie wiem z czego większa beka - że wielkiego rapera wyrywającego się do rozliczania lamusów na scenie może powstrzymać jeden telefon w stylu "Słuchaj Łukasz, nie rób tego i tego", a on potulnie stwierdzi że aha jednak nie ma sprawy, czy że miałby się wyręczać podopiecznymi, bo nie chce ryzykować swoją buzią. PTKWOOO
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
bortwick
Zbanowany

SWN pisze: 13 gru 2019, 14:38
bortwick pisze: 13 gru 2019, 14:34 Paluch nie dotknie tego bo Białas z Solarem go uproszą. Ja jestem zdania że on nie powinien udzielać się w sprawach takich łaków jak już to kogoś młodego spuścić jak Szpaku
Nie wiem z czego większa beka - że wielkiego rapera wyrywającego się do rozliczania lamusów na scenie może powstrzymać jeden telefon w stylu "Słuchaj Łukasz, nie rób tego i tego", a on potulnie stwierdzi że aha jednak nie ma sprawy, czy że miałby się wyręczać podopiecznymi, bo nie chce ryzykować swoją buzią. PTKWOOO
Nie wiem czy na pewno by tak było, ale myślę że przez bliskie relacje Palucha z SBM nawet nie to że byłby jakiś telefon, ale po prostu Łukasz wie jak funkcjonuje ten biznes i z szacunku do nich by się powstrzymał. A skąd w ogóle temat chodzi o ten wers popraw sandał w TIRACH? A co do wyręczania podopiecznymi, to czysto hipotetycznie mordo zakładamy, jak Paluch ma ruszać to niech rusza na konkretnych zawodników a nie jakichś obszczymurów co przegrają beef jeszcze przed startem i więcej na takim beefie zyskałby ktoś z ekipy niż on. To mój punkt widzenia mordo nie mówię że taki jest punkt szefa B O R

PS. i co to za pomysł żeby Paluch dissował Matę? Z jakiej paki?
24.07.2019 - 16.12.2019
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

bortwick pisze: 13 gru 2019, 14:41 ak Paluch ma ruszać to niech rusza na konkretnych zawodników a nie jakichś obszczymurów co przegrają beef jeszcze przed startem.
Czyli Young Multiego może sobie zaczepiać z koncertowej sceny i cisnąć od lamusów, ale Maty nie ma co ruszać bo to za łatwy cel? Widzę nieźle tam kalkulujecie w tym BOR. Prawdziwy gracz na jakiego kreujesz Palucha powinien mówić to co myśli, a nie chować się za półsłówkami ("ci youtuberzy" "te dzieciaki") i traktować rap koleżeńsko.

PTKWOOOO
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
bortwick
Zbanowany

Mordo, Paluch niejednokrotnie na koncertach obraża kasztanów ale od czegoś takiego do beefu jest daleka droga. I nadal nie wiem skąd w ogóle przekonanie że coś jest na rzeczy z Matą.
24.07.2019 - 16.12.2019
moxxi

Post autor: moxxi »

PTKWO przed lamusami schron
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

bortwick pisze: 13 gru 2019, 14:41 chodzi o ten wers popraw sandał w TIRACH?
tak, mata na fb napisał: Poprawiłem sandał
a poza tym chyba o to, że jest bananem i fejkiem (w sensie to nie jest kurwa hip-hop)
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

bortwick pisze: 13 gru 2019, 14:46 Mordo, Paluch niejednokrotnie na koncertach obraża kasztanów ale od czegoś takiego do beefu jest daleka droga. I nadal nie wiem skąd w ogóle przekonanie że coś jest na rzeczy z Matą.
Nie wiem co jest na rzeczy z Matą, odnoszę się do twoich rad dla Palucha w ewentualnym konflikcie, bo przedstawiasz w nich swojego ulubieńca nie jako rozpędzonego byka, tylko gościa co odwraca się do kamery i mówi "ja się trochę cykam", bo Białas wydał polecenie. Nie za taki PR płaci ci BOR.

PTKWOOO

ps. nie mów do mnie 'mordo', bo nie jesteśmy kolegami
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Pteh pisze: 13 gru 2019, 8:54 wg mnie forma podania tego zarówno pod kątem technicznym jak i emocjonalnym stoi na dobrym poziomie, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę, że raper jest jeszcze dość młody. Poza tym ja na niego patrzę trochę pod kątem tego, że w większości tych 'groźnych' ujęć to jednak w jakimś stopniu autoironia, ale nie przekracza to jeszcze jakiejśtam mojej, prywatnej granicy dobrego smaku. Ja mu kibicuję. Nie to, że jakoś zacznę go teraz namiętnie słuchać, bo zapewne w większości kawałków do mnie nie trafi (89 here), ale jednak nie da mu się odmówić, że to gość, który faktycznie przywiązuję wagę do jakości tekstów i techniki zwłaszcza przez ciekawe nawarstwianie rymów.
Samego rapu akurat nie zamierzam się czepiać, bo on składa w miarę nieźle. Niemniej, nie mogę się pozbyć odczucia, że jego kreacja jest bardzo na siłę, bije z tego chęć atencji (sporo tego widać w tragicznym i bezbekowym kawałku "Biblioteka trap"). Generalnie słuchając go odnoszę wrażenie, że on jest grzecznym, ułożonym chłopcem z dobrego domu, który w muzyce próbuje zgrywać buntownika i tak sądząc po jego poprzednich klipach oraz tym, to ostrożnie podchodziłbym do tej "autoironii", bo bardziej wali mi to właśnie tryhardowaniem, a jego liryczny zmysł można zestawić z "Discopolką".
Pteh pisze: 13 gru 2019, 8:54 Tak sobie teraz myślę, może niepotrzebnie, czy ten numer może mieć jakiś wpływ na środowisko nauczycieli, dyrektorów i np. jak ja bym się poczuł jako, nie wiem, dyrektor Batorego, gdyby mój były uczeń nawijał, że w sumie to przez 3 lata walił wiadro w łazience na przerwach? Może to mieć jakieś konsekwencje czy standardowo osranko i potem tłumaczenie 'fikcją literacką'?
Jeśli ktokolwiek cokolwiek by wspomniał, to zamiotą pod dywan. Takie akcje jak palenie czy picie w szkole na pewno muszą być zauważone przez nauczycieli, tylko pewnie przymykają oczy. Naprawdę sądzicie, że ktoś może śmigać z termosem wódki codziennie i nie czuć od niego alko/nie widać, że jest pijany? Jak to real story, to prędzej typeczek wkręcił Macie, że pije wódkę, tak naprawdę miał tam kawę Inkę, a biedulek Mata uwierzył mu na słowo.

Nie dziwię się też, że kawałek idzie szeroko, bo taka pseudointeligencja i pchanie prostych obserwacji dość łatwo się przyjmuje (tutaj też trafia na podatny grunt, czyli licealistów), już Korwin-Piotrowska się jara, zaraz artykuł w NaTemat i tak to się kręci.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
bortwick
Zbanowany

Mordo @SWN czemu ja tobie wszystko musze tak tłumaczyć.
Przecież wiadomo że jakby naprawdę Mata podpadł to nie byłoby ratunku i by oberwał i by relacje z Solarem i Białasem nie miały znaczenia.
Ale nawet jeśli Paluch wymierzył pół wersu w niego, to nie znaczy że będzie jakaś kontynuacja i że jest jakaś straszna nienawiść w jego stronę która musi skończyć się dissami.
A co do atakowania to tak moim zdaniem Paluch nie jest już na pozycji w której powinien schylać się zbyt nisko i dla mnie osobiście czysto teoretyczny beef które oczywiście się nie wydarzy bo robienie chujowej muzyki przez gówniarza to trochę za mało żeby takie coś rozpętać byłby przypałem dla Łukiego.
24.07.2019 - 16.12.2019
mbunt

Post autor: mbunt »

[mention]bortwick[/mention] od jakiej granicy zaczyna sie "zbyt nisko"?
czy szef B O R moze schylic sie na przyklad po Young Igiego?
czy moglbys dac przyklady tych godnych zdissowania przez Szefa Syntetycznej Mafii i tych ponizej granicy?
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
bortwick
Zbanowany

Zbyt nisko to młode chłopaki którzy robią chujową muzykę ale są totalnie bezbronni i nie fikają personalnie
Panowie koncze te głupkowatą dyskusje dla Young Igiego propsy
Pozdrówki mordy miłego weekendu
24.07.2019 - 16.12.2019
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

przedszkolanek pisze: 13 gru 2019, 12:25 w szoku jestem, że niektóry wychwalają tu tak fatalny pod względem muzycznym numer
Jose pisze: 13 gru 2019, 8:14 Problem jest w tym, że jest to podane w fatalny, przerysowany sposób, od klipu, przez ekspresję, aż do linijek, które brzmią dość infantylnie, tak jakby rzeczywiście pisał je gimnazjalista, który chciałby się jedynie komuś przypodobać, zaszpanować, itd. Brakuje mi flaków w tym kawałku, brakuje dobrych wersów, a jest natomiast sporo linijek, po których czuć totalny cringe ("dilerka dla sportu", aha).

Do tego picie przed lekcjami, wódka w coli, robienie dzieciaków w nastoletnim wieku, palenie szlugów/trawki, picie na szkolnych wyjazdach, no to nie są problemy uczniów z dobrych domów, tylko problemy może nie większości, ale na pewno części licealistów z każdej jednej szkoły i nie wierzę, że nie znacie/nie mieliście takich historii.
Lowrider pisze: 13 gru 2019, 8:34 industry plant który max w 2021 zagra na jakimś opku
miałem coś pisać ale wszystko zostało już powiedziane przez kolegów, w szoku też jestem że typ daje banalne obserwacje w cringowym stylu, bez charyzmy i umiejętności, a ludzie się spuszczają jakby się objawił nowy orson welles tyle że bananowy.
mołpy są kozackie
ODPOWIEDZ