Sokół - Wojtek Sokół (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Spenser

Re: Sokół - Wojtek Sokół (2019)

Post autor: Spenser »

WHITE pisze: 10 gru 2019, 20:07 Ja poza trackiem z Hewrą miałem wczoraj problem cokolwiek przesłuchać. Nawet Hybrydę, nie czuję luzu u Sokoła na tym materiale
ale on chyba nie ma żadnego tracku (dobra, jest w aucie) w dyskografii na którym jest luz, jak Bisz, czy nie wiem kurwa, Eldo, w chuj raperów w sumie chyba

Trochę nawiązuje do posta uzytnika [mention]clockers[/mention] o jego wymarzonej płycie Eldo

edit. Nie no chuj w tego posta trochę, bo zapomniałem o halabardach xd
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

tam gdzie trzeba, to ma luz - Chcemy być wyżej, czy z wcześniejszych rzeczy Myśl Pozytywnie albo Uderz w Puchara choćby.
Awatar użytkownika
WHITE

Post autor: WHITE »

Właśnie uciekło mi z głowy, że ten numer jest na płycie i to jako ostatni, co też wiele świadczy :lol:
Influencer.
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

Jedno Słowo też dla mnie ma luz
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

No spoko, ze w dyskografii gościa jednak da się znaleźć pojedyncze tracki, gdzie ma namiastkę czegoś, co od biedy można nazwać luzem. To już Eldo miał więcej takich momentów
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Rozumiem krytykowanie tej płyty za miałkie teksty, za kiepski repeat value, sam to robię, ale za brak lużnych kawałków? Taki jest Sokół i dziwię się, że ktoś tego od niego oczekuje, a brak stawia jako zarzut.
Awatar użytkownika
Spenser

Polski Sokół nie ma luzu :nonono:
dobryjoint

Post autor: dobryjoint »

Spenser pisze: 11 gru 2019, 7:11
WHITE pisze: 10 gru 2019, 20:07 Ja poza trackiem z Hewrą miałem wczoraj problem cokolwiek przesłuchać. Nawet Hybrydę, nie czuję luzu u Sokoła na tym materiale
ale on chyba nie ma żadnego tracku (dobra, jest w aucie) w dyskografii na którym jest luz, jak Bisz, czy nie wiem kurwa, Eldo, w chuj raperów w sumie chyba

Trochę nawiązuje do posta uzytnika @clockers o jego wymarzonej płycie Eldo

edit. Nie no chuj w tego posta trochę, bo zapomniałem o halabardach xd
Jestem bestią, i coś jeszcze na pewno by się znalazło.
Awatar użytkownika
Spenser

Właśnie nie nazwałbym tego luźnym kawałkiem, ale to pewnie się rozbija o wewnętrzna moja definicje słowa luz :dunno:
frontkick

Post autor: frontkick »

Czasami mi się marzy żeby ktoś liczący się na scenie przypierdolił Sokołowi diss za to świrowanie wielkiego prawilnego harcerza przez dobre półtorej dekady, nagrywanie jakichś kurwa Halabard i jebanie Eisa czy Borixona. No chyba faktycznie nie ma bardziej spiętego typa w polskiej muzyce hip hop (oprócz Eldogga), Bisz z lotem na robienie mondrej muzyki to inna półka mimo wszystko
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Borixon zdissował kiedyś Sokoła, a Peja nie raz dawał mu pstryczka w tekstach, nie mówiąc że spalił kiedyś koszulkę Prosto na koncercie
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
Spenser

I akcja z marzanna była.

Nie wydaje mi się żeby diss tu coś zmienił, on po prostu taki jest (ciekawe na ile to jest ptsd, a na ile po prostu bardzo dobra rejestracja rzeczywistości i dużo rozkminiania, jakieś ADHD czy coś) i samemu zdaje się mu to momentami przeszkadza.
Awatar użytkownika
Artazz

Post autor: Artazz »

zemsta1kadluba pisze: 12 gru 2019, 22:59 Borixon zdissował kiedyś Sokoła, a Peja nie raz dawał mu pstryczka w tekstach, nie mówiąc że spalił kiedyś koszulkę Prosto na koncercie
https://www.instagram.com/p/BpfyIX0njUV/

Swoją drogą, Sokół kiedyś jebał w Eisa ? Ich wspólna fotka razem ze Steezem też latała jakiś czas temu, więc wrogów w kręgach rapowych chyba Wojtek za wielu na dzień dzisiejszy już nie ma, o ile w ogóle jakichkolwiek.
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Sokół zamienił Śródmieście na ekipę z Na Wspólnej
Sokół podobno odpowiadał trochę Peji w kawałkach "Bierzemy sprawy w swoje ręcę" i "Ekskluzywny nokaut"
Teraz są pogodzeni to fakt, ale mówię ogólnie że tak było. Z Eisem to była spina o to że nagrał z Eldo kawałek parodiujący rap w stylu zipowskim, za co podobno Eldo został opluty przez Pono na jakimś koncercie.
mołpy są kozackie
Kutendo95

Post autor: Kutendo95 »

A ja słyszałem że eis został opluty i że eldo dostał w czapę, różne wersje krążą
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Chodzi o ten kawałek https://youtu.be/c2fbycdkymA
daveyo

Post autor: daveyo »

Dzisiaj mam strasznie zamulony dzień + ta pogoda i dopiero przy takim klimacie miałem ochotę wrócić do tej płyty. Właśnie leci Sprytny Eskimos i jest przyjemnie. :oops:
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

jestem ciekaw czy nadal sluchacie/czesto wracacie do tego krazka? jak waszym zdaniem solowy debiut wojtka przetrwal probe czasu? u mnie w zasadzie zakonczylo sie na paru odsluchach, praktycznie do niej nie wracam, moze czasem poleci jakis pojedynczy track. glowny powod to chyba jednak tematyka, strasznie fatalistyczno-depresyjna jest i malo roznorodna. brakuje solidnych bangerow i czegos luzniejszego zeby chcialo sie do niej wracac.

kontrowersyjna opinia
Spoiler
z perspektywy czasu lepiej wspominam ostatni album pezeta
daveyo

Post autor: daveyo »

Ja ostatnio tak jak widać, wróciłem do tej płyty 10 lutego i było całkiem git, bardzo miło ją wspominam, ale rzadko wracam. Może jest to spowodowane tym, że wychodzi cała masa innej muzyki i nie ma czasu wracać do innych albumów, a może to przez słabe repeat value (choć tak wcale nie jest, bo jest parę kawałków, które na spokojnie mogę odpalić w tej chwili i się jarać). Mam tę płytę z tyłu głowy i tyle, kiedyś pewnie wrócę.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

nie wrocilem do calosci od premiery, tylko do i tak i nie
podbijam to co wyzej, wspolczesna pezeta duzo lepiej wspominam po uplywie czasu
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
ODPOWIEDZ