okazało się, że CGM instrukcje nawet wcześniej wrzucił xd
Mata - 100 Dni do Matury (2020)
Re: Mata - 100 Dni do Matury (17.01.2020) [Zapowiedź]
Tak pod wpływem dyskusji tutaj aż wpisałem sobie w YT Mata wywiad.
Rower pędzi sam zmienia przerzutkiiiiii
Bardzo dobry ten singiel
Ładnie się przyjął temat tej płyty aż jestem w szoku.
- przedszkolanek
że wy co nie którzy bierzecie to pretensjonalne pierdolenie na tryhardzie (do tego zarapowane z jakimś ministrancko-kaznodziejskim zaśpiewem) jako głos pokolenia to ja nawet nie
bo polaryzuje odbiorców i jest się o co kłócić - temat bedoesa ma 35 stron chyba
-
kroldzielnicy
Kolejny bankomat dla sb. Typ popłakał się, ze nie był biednym patusem, tylko bananem i pewnie wkręca sobie, ze ma depresje.
SWN jak zwykle w punkt.SWN pisze: ↑11 gru 2019, 23:53No nie wiem, te ziomki za plecami wyglądają na wyraźnie wczutych i teledyski Skepty pewnie były mocno katowane między korepetycjami, a prawem rzymskim. Ogólnie zaczyna mnie powoli denerwować ten trend na wykrzykiwany rap, emocje zdartych gardeł i rozdzieranych koszul, końcówki teledysków w których gość z trudem zbiera hausty powietrza po swoim gigu.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

Znam dziewczynę, która pochodziła z dobrego domu, jej ojciec był dyrektorem w państwowej firmie, a w wieku 15 lat (jak Maty jeszcze na świecie nie byłokroldzielnicy pisze: ↑12 gru 2019, 5:20 Typ popłakał się, ze nie był biednym patusem, tylko bananem i pewnie wkręca sobie, ze ma depresje.
aka anthony hotbeats / skwer represent
Wyobraziłem sobie Mate z ojcem w garniakach w studio, gdy ojciec mu mówi 'zaakcentuj bardziej tego zoofila i nekrofila!'. (Tak jak wyglądało to przy jakiejś tam 'kurwie' w innym kawałku). 
Re: Mata - 100 Dni do Matury (2020)
....
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2020, 23:53 przez chujkurwa, łącznie zmieniany 2 razy.
Synu, zaakcentuj bardziej że mnie pierdolisz z matką brzmi lepiej
no ja tego kurwa nie czaje, ocb? niech mi to ktoś wytłumaczy? to jakiś zabieg z tym pierdoleniem starych ? przenośnia że "miałem wszystko ale brakuje mi brudu, bo nuda w chuj i depresja"
jakbym gówniakowi dał wszystko, mył dupsko w jacuzzi i szanse za zajebiste życie i potem usłyszał ten numer to kurwa wziąłbym pasa i sprał, a potem wydziedziczył...wtf?
Hyphap! |
|
Nie no Mata to jest jakieś prowo ogólnie, ale ten numer całkiem spoko przecież. A jak nie kumasz linijki "I pierdolę mamę i tatę za to, że oddali by mi nerki, wątroby i serca" w konteście konwencji całego numeru to sie chyba ze starym na rozumy zamieniłeś 
No, chodzi o odrzucanie tego, że miałeś zajebiście w domu, rodzice zrobiliby dla Ciebie wszystko. A Ciebie bolało to, że nie miałeś pod górkę, niszczysz swoje życie i zachowujesz się jakbyś tego zajebistego życia wcale nie chciał - nic w takim życiu Cię nie zaskoczy, o nic nie musisz się starać, brakuje adrenaliny i nikt nie chce być postrzegany jako grzeczny człowiek, bo to oznacza bycie lamusem. Przecież o tym własnie jest cały numer - nie ma co rozkminiać za bardzo.
i spoko, thx za wyjaśnienie, tylko, że co ?bycie grzecznym to jest kurwa jakaś ujma?
brak adrenaliny ?- z takim zapleczem (sporty ekstremalne, zajawki, cokolwiek men...),
po co kręcić se hardkor i udowadniać nie bycie lamusem, bananem? fikcja kurwa
generalnie - przeloty nie na moją głowe, niech se robi rapik, nie rozkminiam za bardzo, 5!
brak adrenaliny ?- z takim zapleczem (sporty ekstremalne, zajawki, cokolwiek men...),
po co kręcić se hardkor i udowadniać nie bycie lamusem, bananem? fikcja kurwa
generalnie - przeloty nie na moją głowe, niech se robi rapik, nie rozkminiam za bardzo, 5!
Hyphap! |
|
-
3rzypo3rzy
Przecież ten track to jakaś zmyślona prowokacja w 3/4. Pewnie Macie pomagała pani Katarzyna Rosłaniec w dobrze tematów do wersów. Jedynie zabrakło wersów "moj ziomo odjebał człowieka dla dragów wiadomo"
U mnie w gimnazjum tępiono takie grzeczne dzieciaki, a chodziłem do gimnazjum postrzeganego jako naprawdę porządne. Po latach dowiedziałem się, że inne szkoły postrzegały je jako gimnazjum kujonów i nawet nie wiesz, jak się mylili, bo patola się tam przewijała czasami ostra.
A jednak jest dużo takich osób, o jednej z nich pisałem w swoim poprzednim poście. Rozmawiałem z kumpel i fajnie to rozkminił pod kątem próby wypełnienia poczucia pustki wśród takich dzieciaków, która wcale nie wiąże się z dobrami materialnymi. Podstawowy problem: jak masz wszystko, to do czego masz dążyć, co się dzieje w Twoim życiu, co może Cię zaskoczyć? Ok, rozumiem, nie Twój przelot, ale ja kumam, o co może Macie chodzić, a przynajmniej się tego domyślam.
Gówno aka obesrane. Gość myśli, że ma przyspieszenia jak Tau, a jednak nie ma
. Tekstowo to cringe mnie złapał aż do prostaty.
Czy teraz każdy młody "raper" musi drzeć tę swoją brzydką mordę myśląc, że stanie się charyzmatyczny?
Czy teraz każdy młody "raper" musi drzeć tę swoją brzydką mordę myśląc, że stanie się charyzmatyczny?
bardzo dobry singiel. biorąc pod uwagę wiek typa, to warsztat raperski godny szacunku. dla mnie kompletny numer, do samego końca wszystko się zgadza, od tekstu, linijek, przez refren, flow, głos, bit po klipon.
- rakieta_rakieta
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
- oKulTywowany
No to bananowo
w Macie irytuje ta maniera we flow/głosie przekwitującego prawiczka ,no ciężko zdzierżyć ale Biblioteka trap na odsłuchu
This page is no longer available.