Czyli zakładamy, że Mata w tym kawałku "gra" pewną postać i to co nawija jest częściowo wyolbrzymione? Tylko, że otoczka jest już tworzona wokół tego taka, że to jest realtalk. Ofc nie wymagam, że tekst musi być w 100% prawdziwy, ale potem wychodzi taka sytuacja jak z Belmondo, że ta otoczka ma chuja wspólnego z rzeczywistością. Tyle, że Belmondo nawijał te swoje teksty, które broniły się same, a u tego Maty zostanie takie chuj wie co. No ja tego nie kupuję.ebowski pisze: ↑11 gru 2019, 17:37 No i teraz rozumiem.Tu się nasze postrzeganie tego numeru różni - ta łatka.
Ja tutaj nie czuję przyklejania łatki wszystkim dzieciakom z bogatych domów. Raczej grupie takich jak on, czy faktycznych wykolejeńców z takich środowisk. Z resztą dla mnie trochę satyryczny wydźwięk ma ten numer, zwłaszcza kiedy na końcu wchodzi mój ziom pedofil i pierdolenie rodziców za to że są najlepsi. Dla mnie to wyznanie tego, że chciał być edgy jak raperzy piszący teksty które brzmią jak pierwsza, dłuższa część tego numeru. Koniec końców - sam wie że to dość durne zachowanie (karykaturalne zakończenie).
Mata - 100 Dni do Matury (2020)
Re: Mata - 100 Dni do Matury (17.01.2020) [Zapowiedź]
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
jak taki inteligentny jest ten Mata to niech się wysili nad tekstem żeby normalni ludzie też mogli tego słuchać
Influencer.
- Bryx Fenrir
Bardzo fajny kawałek. Mata miał już kilka niezłych numerów, ale i kilka średnich, wiadomo, że młody to czasami problem z utabilizowaniem formy, ale jednak technicznie bardzo poskładane, i tekstowo tez głupio nie jest.
Ja nie powiedziałbym, że gra postać. Cała ta storytelingowa część jak dla mnie może być całkowicie na serio. No ale wersy o pierdoleniu rodziców bo oddadzą za niego nerkę i serce raczej można uznać za wyolbrzymione. Ja odbieram to jako krytykę jego ciągot do patoprzewózki właśnie - niewdzięczny gówniarz co mu się zachciało być czarnym i gengsta.oldschool pisze: ↑11 gru 2019, 18:19 Czyli zakładamy, że Mata w tym kawałku "gra" pewną postać i to co nawija jest częściowo wyolbrzymione? Tylko, że otoczka jest już tworzona wokół tego taka, że to jest realtalk. Ofc nie wymagam, że tekst musi być w 100% prawdziwy, ale potem wychodzi taka sytuacja jak z Belmondo, że ta otoczka ma chuja wspólnego z rzeczywistością. Tyle, że Belmondo nawijał te swoje teksty, które broniły się same, a u tego Maty zostanie takie chuj wie co. No ja tego nie kupuję.
Rower pędzi sam zmienia przerzutkiiiiii
Dobrze prawisz mordo jak Mata to tylko Juan Mata.
24.07.2019 - 16.12.2019

Coś w tym jest, mimo, że zwykle na fanpage o rapie spoglądam z politowaniem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Kibicuje Macie ale mocno wyolbrzymia
Bardzo ładnie poskładany track, ma talent chłopak
Nie wiedziałem że chodzi/chodził do tego samego liceum co ja, ciekawe jakie będzie response szkoły na to (za moich czasów by wyleciał). Naprawde jak sie skonczy szkołe przestaje być szokujące a dowiadujesz sie nagle że ludzie ogólnie robia rózne pojebane rzeczy i nie ma nic dziwnego w chlaniu na przerwach bo dokładnie tak samo (tylko mocniej) wygląda życie pózniej w korporacjach/polityce/wyższych uczelniach gdzie zdolne i znudzone życiem dzieciaki trafiają.
Sporo punchy przesadzonych, "mój ziomo zoofil, mój ziomo nekrofil"? serio?
W ogóle nie rozumiem jego fascynacji zlem, naprawde jak masz szansę być w dobrej szkole ogarnąc życie i zrobić z nim coś dobrego/zarobić kupę szmalu bo jesteś zdolny to jesli spędzasz ten czas na chlaniu wódy to masz z sobą problem i warto to sobie uświadomić bo potem połowa Twoich znajomych z klasy robi kariery jak 150 a Ty zostajesz w tyle ze zmarnowaną szansą na utrzymaniu rodziców.
Nie wiedziałem że chodzi/chodził do tego samego liceum co ja, ciekawe jakie będzie response szkoły na to (za moich czasów by wyleciał). Naprawde jak sie skonczy szkołe przestaje być szokujące a dowiadujesz sie nagle że ludzie ogólnie robia rózne pojebane rzeczy i nie ma nic dziwnego w chlaniu na przerwach bo dokładnie tak samo (tylko mocniej) wygląda życie pózniej w korporacjach/polityce/wyższych uczelniach gdzie zdolne i znudzone życiem dzieciaki trafiają.
Sporo punchy przesadzonych, "mój ziomo zoofil, mój ziomo nekrofil"? serio?
W ogóle nie rozumiem jego fascynacji zlem, naprawde jak masz szansę być w dobrej szkole ogarnąc życie i zrobić z nim coś dobrego/zarobić kupę szmalu bo jesteś zdolny to jesli spędzasz ten czas na chlaniu wódy to masz z sobą problem i warto to sobie uświadomić bo potem połowa Twoich znajomych z klasy robi kariery jak 150 a Ty zostajesz w tyle ze zmarnowaną szansą na utrzymaniu rodziców.
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Hah o kurwa, nie zauważyłem że w 1 poście był singiel, dopiero przesłuchałem, co to jest
apogeum spierdolenia wyszło w 3 zwrotce, kurwa mać jak możecie to propsować 
[mention]oldschool[/mention] zgadzam się w 100% z tym skrinem
[mention]oldschool[/mention] zgadzam się w 100% z tym skrinem
ze co ? że pierdoli mame i tate ?
to jakaś gra tak?
nie moje rejony,
to jakaś gra tak?
nie moje rejony,
Hyphap! |
|
-
FÜRDIEGANG
Mata juz chyba skonczyl?mbunt pisze: ↑11 gru 2019, 19:37 Kibicuje Macie ale mocno wyolbrzymia
ex-AlmostDivine
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
- przedszkolanek
numer jak i sam raper okropne, obrzydliwe na tak wielu poziomach, że aż nie chcę mi się tego rozwijać, a nie lubię tym bardziej, że przerwałem odsłuch jetlagzów
zdelegalizować kurwa
a poza tym ponawiam swoja stare pytanie - to jest syn tego Matczaka od wolnych sądów?
zdelegalizować kurwa
a poza tym ponawiam swoja stare pytanie - to jest syn tego Matczaka od wolnych sądów?
co ten lamus pierdoli
kibicowałem po bibliotece i schodach, ale te ostatnie są straszne
chociaż skila chłopak ma
kibicowałem po bibliotece i schodach, ale te ostatnie są straszne
chociaż skila chłopak ma
pato hemingway
Zawsze obrzydza mnie tak jawne robienie rapu dla grupy „licealiści”, a mata taki robi. Technicznie ok, flow ok, lecz tekst i jego wizerunek to tragedia. Kto kupi ta plyte to może spókojnie jebnac się nią w łeb
Sugerowanie ze rap docelowo jest dla jakiejkolwiek innej grupyZawsze obrzydza mnie tak jawne robienie rapu dla grupy „licealiści”, a mata taki robi
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
- Moltisanti
Dziecko które w wieku 13 lat skończyło walić KOKAINĘ po nosie, seems legit
- zemsta1kadluba
przecież to najlepszy fp okołorapowy a ten post to sama prawda, sam miałem go wklejać, pozdrawiam adminów wiem że tu jesteście
mołpy są kozackie
- przedszkolanek
[mention]Horry[/mention] chwalą cię
Wpisz sobie w Google grafika i sam wyciągnij wnioski. NIE DLA KONFIDENTÓW W RAPIE I OJCÓW BOGATYCH TATUSIÓWprzedszkolanek pisze: ↑11 gru 2019, 21:05
24.07.2019 - 16.12.2019