O.S.T.R.
Re: O.S.T.R.
Mezo przewidział
„Rymować muszą się wszelkie konwersacje
W szkołach fristajlu młodzież rozwijać będzie swoje pasje
Uczyć się poprawnie kląć i robić groźne miny
Nie Yo motherfucker`s! coś rodzime elo skurwysyny!”
„Rymować muszą się wszelkie konwersacje
W szkołach fristajlu młodzież rozwijać będzie swoje pasje
Uczyć się poprawnie kląć i robić groźne miny
Nie Yo motherfucker`s! coś rodzime elo skurwysyny!”
- sugarhill_notausgang
Kurwa patrzę i nie wierzę
Wszedłem tu właśnie tylko po to 
- przedszkolanek
ładnie go oki wyjaśnił
o czyli oster to zwolennik klasycystycznego modelu poezji, nice
najbardziej jednak mnie rozjebały ćwiczenia oddechowe z człowiekiem bez płuca
o czyli oster to zwolennik klasycystycznego modelu poezji, nice
najbardziej jednak mnie rozjebały ćwiczenia oddechowe z człowiekiem bez płuca
raperem sie kurwa jest a nie sie staje, ja pierdole 
co innego jakby to były jakieś warsztaty czysto producenckie, to wtedy spoko, ale tak to
co innego jakby to były jakieś warsztaty czysto producenckie, to wtedy spoko, ale tak to
[mention]przedszkolanek[/mention] o co chodzi z okim?
- przedszkolanek
[mention]koniec[/mention]
z instastory

żeby było zabawniej oki jest podpisany w revolume
z instastory
Spoiler

- KolektywneOswiecenie
Nie wiem co w tym takiego szokującego, rap to forma wyrazu, której używa się i hip-hopowych utworach, jak i w nowoczesnym popie. To zbiór technik, styli, które można ze sobą mieszać, tworząc "nową jakość", nie widzę powodu, by nie uczyć rapowania, jak gry na instrumencie. Wielkie nazwiska dzielą się swoją wiedzą na MasterClass, prawdziwi artyści, geniusze w swoim fachu. Rap to forma, nie styl życia, jak ktoś chce sobie rapować, ale ma gdzieś tą całą półmartwą ideologię, to niech się bawi, pieprzyć rapowy kościół i dewotki.
BÓG JEST MIŁOŚCIĄ <3<3<3 /// </3 MOVEMENT /// WIERZĘ W TECHNO I LUDZI <333
- JA I MOJE KSIĘŻNICZKI, NIKT GORSZY, NIKT LEPSZY! -
- JA I MOJE KSIĘŻNICZKI, NIKT GORSZY, NIKT LEPSZY! -
- przedszkolanek
widziałeś ten filmik reklamujący i opisy?
- sugarhill_notausgang
To może i brzmi zabawnie, nie wiem, ale akurat mnie wcale nie śmieszy. Koleżka przeszedł rekonstrukcję płuca i musiał uczyć się na nowo oddychać. Wykonał tytaniczną pracę w ciągu kilku miesięcy, żeby móc nie tylko normalnie mówić, ale rapować i wrócić do flow - czapki z głów. To chyba niezłe kompetencje, żeby uczyć pracy z oddechem?przedszkolanek pisze: ↑09 gru 2019, 23:05najbardziej jednak mnie rozjebały ćwiczenia oddechowe z człowiekiem bez płuca
Co do tego, że wytrenować dobrego technicznie rapera można dokładnie tak samo jak wytrenować baletnicę, tancerza, czy łyżwiarza, to owszem, pewnie można. Tylko czym się będzie taki raper różnił od produktu? Od zwycięzcy castingu do boysbandu? Od synka bogatych rodziców, którzy sypną na studio, wydanie płyty i teledysków tyle, ile potrzeba? Jak ktoś chce rapować, to niech se rapuje my (ja) się tu nie czepiamy dzieciaków, którzy wyłożą hajs z kieszonkowego na lekcje Adama, pewnie będą miały jakiś fun z tego i niech nagrywają i się uczą rapowania z PDF-ów, na zdrowie.
Ale jak ktoś nagrywa filmiki instruktażowe tłumaczące jak pisać teksty, aby "poruszały serca", to luz, tylko niech się nie dziwi, że się niczym nie różni od wykładowcy w akademii disco-polo, czy innych warsztatów typu "Jak osiągnąć sukces? 40 Złotych Zasad".
- KillerCroc
No i żeby takie szkolenie chociaż było indywidualne a nie 4h filmików i tyle 
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Kurwy, co ukradły hip hop odnajdę
Stul ryj, bo upadniesz nisko jak Art-B.
To nie Hanna-Barber, tu wszystko na poważnie
Mam dla ziomów szacunek, dla frajerów pogardę
Stul ryj, bo upadniesz nisko jak Art-B.
To nie Hanna-Barber, tu wszystko na poważnie
Mam dla ziomów szacunek, dla frajerów pogardę
O.S.T.R chyba najgorzej ze wszystkich "legendarnych" zawodników prowadzi swoją karierę. Masakra.
- sugarhill_notausgang
To Tytus mu prowadzi karierę, on po prostu się na wszystko zgadza.
co ostr mial z plucami konkretnie? pamietam, ze na wykopowym ama migal sie od odpowiedzi
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Ostr sprzedaje swój biznesplansugarhill_notausgang pisze: ↑09 gru 2019, 21:20
W cenie warsztatów jest m.in. (Uwaga, to nie fejk!!! To cytaty z tej strony a pogrubienia moje.):
Historia O.S.T.R.-ego.
Raper opowiada o swoich początkach w rapie, które niespodziewanie nie były wcale takie łatwe.
Pisanie tekstów.
Dowiedz się od O.S.T.R.-ego jak pisać teksty, które poruszą serca „milionów”.
Zagadnienia techniczne.
W tej lekcji dowiesz się jak doskonalić swoją technikę, by stać się raperem znanym z „dobrego skilla”.
Brak ograniczeń.
Hip-hop nie owija w bawełnę. O.S.T.R. mówi o swoim stosunku do wulgaryzmów i podpowiada kiedy warto ich używać.
Pożegnanie.
Ważne przesłanie O.S.T.R.-ego.
O chuj, wlaczylem ten filmik na Vimeo i jebłem. "W tym szkoleniu dowiesz się czym jest dla mnie rap, opowiem wam o początkach mojej kariery"
Jak dla mnie to wygrywa wszystko.sugarhill_notausgang pisze: ↑09 gru 2019, 21:20 Brak ograniczeń.
Hip-hop nie owija w bawełnę. O.S.T.R. mówi o swoim stosunku do wulgaryzmów i podpowiada kiedy warto ich używać.
ŻE NA DA