jak Elbląg
VNM
- bylerymdorymu
Re: VNM
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
https://www.youtube.com/@TakiJedenKrzysztof
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Jakby chłop nie doświadczył przebiegunowania po DNB ,nie wkręcił sobie, że będzie polskim Drejkiem, darował te wycia i próby śpiewu to prawdopodobnie wciąż by miał podpięcie do hajsu z branży. Chociaż szczerze nie wiem o czym typ nawija po 2k15, ostatnią plytę od niego co sprawdzałem to klaud N9ne, a w 2k11 byłem jego sajko wstyd wspominając.
No super by to było dzieciństwo, widzę to dammyt!Moltisanti pisze: ↑wczoraj, 10:03 A wystarczyło zrobic dzieciaka Paschalskiej i dzisiaj pewnie chlop bylby w miarę ogarniętym odpowiedzialnym rodzicem, moze dalej bezrobotnym, ale za to trzeźwym i jakos tam sie realizującym, a tak to musi wkręcać mlode maniury na bycie raperem i dbać żeby wszyscy wiedzieli ze jest znaną osobą bo to jego jedyny asset. Przerażające jak on wizualizuje sobie siebie za 10 lat, nie dziwne że musi to zaćpiewać
Twój stary to narkoman, alkoholik, niespełniony raper z depresją postujący wysrywy jak nastolatka na tumblr. Do szkoły jeździcie rowerem w różowych kaskach z napisem "FAŁ EN EM BAJK FLAAAJ" a w domu za ścianą co chwilę słyszysz GAD DEJM, JEEEA, UUUUU, MAM SKILLLLA. Dziwisz się co ta twoja stara w nim jeszcze widzi i zastanawiasz kiedy tata pójdzie do jakiejś normalnej roboty bo siedzi nocami wczuty i spięty ze skrzywioną mordą nad kartką i od lat nie może pokonać twórczego zatwardzenia. Jak go już odetnie przy stole z flaszką wina to napiszesz mu kilka wersów z chata gpt żeby rano się cieszył że dalej jest "PEN MASTER BOI". Skacze wtedy po chacie na kacu że "THAT'S THAT SHIT MAAAN" i rapuje w kółko czwórkę jakby stał w budce przy kawałku linie.
- marmolad_k2
Kolejne podobieństwo do Mesa
To nie tylko z nim jest problem, ale wielu raperów próbuje aspirować do miana "artystów" czy po prostu kogoś więcej niż "zwykły" raper. Dlatego część próbuje stać się autorytetami z przekazem, inni śpiewają czy inne duperele, inni zapraszają żywe instrumenty itd. A ich fanbase nie polubił ich za to, jakimi oni chcą się stać, a za to jacy byli do tej pory. VNM był znośny w bekowych tekstach na agresywnych bitach w tym jednostajnym flow i wymuszonymi wielokrotnymi. I o ile niektórzy raperzy mogą odnaleźć się w nowym wydaniu, tak Venom od początku powinien widzieć, że to się nie sprawdza, bo odzew od razu był negatywny i to bardzo. A ten dalej śpiewał, choć nie potrafił, dalej próbował robić za mędrca. No to nic dziwnego, że fanbase spierdolił, bo ludzie chcieli słuchać o puszczach jak Białowieska albo o sraniu do szafy na agresywnym bicie, a nie wycia "ja zamykam się na weeeeekend w domu" na cukierkowym, grzecznym podkładzie.CobraBOY pisze: ↑wczoraj, 10:09 Jakby chłop nie doświadczył przebiegunowania po DNB ,nie wkręcił sobie, że będzie polskim Drejkiem, darował te wycia i próby śpiewu to prawdopodobnie wciąż by miał podpięcie do hajsu z branży. Chociaż szczerze nie wiem o czym typ nawija po 2k15, ostatnią plytę od niego co sprawdzałem to klaud N9ne, a w 2k11 byłem jego sajko wstyd wspominając.
Jego kolega z tamtych czasów, z którym potem się battlował nawet u Winicjusza za to wszedł na legal i stał się miałki. Pierdolił o butach i sukcesach. A pokochany był nie za dobre flow czy wielokrotne, nie za sukcesy, ale właśnie za celne obserwacje wkurzonego gówniarza wchodzącego w dorosłość, który zaczyna dostrzegać niesprawiedliwość świata, biedę większości i bogactwo wybranych, swoje mankamenty i szuka sobie miejsca. A potem zaczął nawijać o tym z czego sam kpił lata wcześniej. I tak samo w tym pojedynku z VNM-em wypadł blado, bez iskry i pierdolnięcia. I co zrobił? Zamiast zamykać się z koksem na weeeeekend w domu, to wziął sobie do serca opinie. I wrócił do tego, co mu dało sukces. Czy nowy WENA jest odkrywczy i świeży? Za nic nie. Ale daje vibe 2007 roku, gdy był tym wkurwionym gówniarzem. I dlatego to może wielkiego sukcesu nie da, ale wielu sprawdzi i doceni, jest szansa na pewien sukces. Wudoe po prostu potrafił zrobić krok w tył, poczekać, pomyśleć, co zrobić, wyciszyć się, nawet podobno do pracy na etat wrócił i za to props. A Venom nie potrafi przyjąć ani krytyki, ani życzliwych głosów i się pogrążą. I o ile w przypadku Mesa to pogrążanie dało ciekawe efekty muzyczne (chociaż nie tak dobre jak wcześniej, ale wstydu na płycie nie było), tak w przypadku Venoma to będzie miał to, czego nawet Mesowi się nie udało - do spierdolonego życia to jeszcze kompletnie zmarnowane resztki potencjału muzycznego na coś, co coraz mniej nawet bekowo wygląda. Mes machający pięściami, gotowy do walki czy bijący w domofon przynajmniej potrafią rozbawić, tak w uniwersum VNM-a nie ma nic śmiesznego nawet. Poza jego wczutą. Ale nawet to zaczyna irytować. Jemu nie potrzeba szału twórczego, a kogoś ze słuchem, kto mu powie, żeby przesłuchał siebie na trzeźwo, a potem zastanowił się nad swoim życiem zawodowym i pewnie też prywatnym.
Przy Mesie były nieraz komentarze, że to wygląda na drogę w otchłań i możliwe wszelkie scenariusze, tak on ma swojego syna, swoją jazdę na muzykę i póki będzie dowoził chociaż trochę, to znajdą się odbiorcy. Pewnie coraz mniej, ale jednak. Ma coś, co go będzie trzymać może mocno odstrzelonego, ale pewnych granic nie przekroczy. Ale nie VNM, bo on ani nie zbudował sobie takiego fanbase'u, ani nie miał takiego talentu muzycznego. Zostało mu ćpanie i płakanie o zalewaniu mieszkania czy że go dupa zostawiła 5 czy 6 lat temu. Nawet pewien sukces tych "Linii" nie dał mu do myślenia, bo tam chociaż odrobinę przypominał siebie sprzed lat i dlatego ludziom się to bardziej podobało niż "w chuuuj skiiiiilaaaa".
Dla Venoma odwrotu już nie ma. Można patrzeć, mieć bekę do czasu, ale nawet w byciu sobą męczy na dłuższą metę. Miał Blefa jak połówka Flexxipu? Teraz to ma trzecią cząstkę 2Cztery7, bo jest głuchy (na głosy wszystkich wokół), a muzycznie już jest martwy jak Pjus. Mógłby to nawinąć i pierwszy raz od dawna by mnie rozbawił w kawałku, a to był jego największy atut - słuchałeś i nie wiedziałeś, kiedy rzuci coś tak głupiego, że aż zabawnego.
- bylerymdorymu
Zdzich był z tych co się nie boją myśleć, takich postów potrzebujemy 
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Dobry post, ale obecna twórczość VNMa dla mnie jest dużo bardziej ciekawsza niż to co wypuszczał wcześniej, kiedyś nie miałem ochoty sprawdzać jego numerów, bo wiedziałem czego się spodziewać, a teraz jest nieprzewidywalny i ciekawy, i czekam na album, wierzę że kiedyś wyjdzie
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
-
MotonPrezidento
Ale poskładane
Nie do szpitala dla syfilityków zaprowadziłbym młodego człowieka, żeby mu odebrać chęć do kobiet, lecz do mojej duszy, aby popatrzył na szarpiące nią szatany!
- bylerymdorymu
Brakuje mi tylko spęcia z 3/4 sukcesu ja to brakująca jedna czwarta, wyglądasz śmiesznie jak pies na nartach z przejściówką na skandale
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Ale co to jest obecna twórczość VNMa? Snippety czy twórczość na Insta? Bo to chyba działa u Ciebie na tej zasadzie, że widzisz kolejny "piękny umysł", który wrzuca w eter swoją myśl uwolnioną (bo mam też na myśli Jędkera) i ciekawi Cię to na tej samej zasadzie, jak innych ciekawiłoby to, że orangutan maluje stopami, a słoń trzymając kija w mordzie gra na cymbałkach. I spoko, bo to JEST CIEKAWE i dobrze się to śledzi jako serial, sam zagłądam co 10 minut do tego tematu, ale czysto karierowo/muzycznie/jakościowo, to jednak ten opisywany przez Zdzicha krok w tył zrobiony przez Wenę miał o wiele więcej sensu niż 90 post VNMa, gadddem. Ostatecznie też pewnie częściej odpalę ten "mniej ciekawy" album Weny niż odklejki VNMa, które są dobre na raz.
Snippety, tak jak wcześniej nie podobała mi się w ogóle twórczość VNMa bo była przewidywalna i męcząca w odsłuchu, tak teraz podobają mi się jego treści bo jest jakiś
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
odcinek o EDKT w poniedziałek (patroni już słuchają)
na więcej chyba nie mam siły xd
na więcej chyba nie mam siły xd
- marmolad_k2
Vnm nie przejmuj sie postami wyżej, puszczaj szybciej singiel "W chuuuuuuuuuj skilla!" bo slizgawka czeka
A tu się nie zgodzę, bo ja się dobrze bawię, mnie to śmieszy
Reszta pełna zgoda
Ja nie podstawowy
- bylerymdorymu
Ale wg. mnie to właśnie odzwierciedla zmiany w muzyce w ogóle.
-> 2006, ludzie wysyłają teksty hiphopowe do gazet i wklejają na fora, ale sam tekst nic nie znaczy, dopiero jak będzie kawałkiem
-> 2016, ludzie nagrywają numery, ale numer bez klipu nic nie znaczy
-> 2021, numer z klipem nic nie znaczy jeśli nie masz sociali
-> 2026. numer z klipem i socialami nic nie znaczy jeśli noe jesteś celebroty lub nie zaistniałeś wcześniej
Dlatego to jest ciekawe jak orangutan na nartach, czy serial, bo muzyka to teraz właśnie interaktywny serial
-> 2006, ludzie wysyłają teksty hiphopowe do gazet i wklejają na fora, ale sam tekst nic nie znaczy, dopiero jak będzie kawałkiem
-> 2016, ludzie nagrywają numery, ale numer bez klipu nic nie znaczy
-> 2021, numer z klipem nic nie znaczy jeśli nie masz sociali
-> 2026. numer z klipem i socialami nic nie znaczy jeśli noe jesteś celebroty lub nie zaistniałeś wcześniej
Dlatego to jest ciekawe jak orangutan na nartach, czy serial, bo muzyka to teraz właśnie interaktywny serial
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
- FruitOffTheWall
vnm jest ciekawy. Mnie juz w rapie cięzko zaskoczyć, więc jak ktoś jest schizofrenicznie ciekawy to ma u mnie plusa. Zawsze to ciekawsze niż np rap zespołu ziomcy
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko