[serial][HBO] Gra o Tron / Game of Thrones (2011 - 2019)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

genocidegeneral

Re: [Serial] Gra o Tron

Post autor: genocidegeneral »

Jeszcze nie
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

Filmy już nie działają:ccccc

Jakby ktoś miał mirror to poproszę
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

ta dziwniejsza lata sobie na youtubku na wyjebce :D
https://www.youtube.com/watch?v=sY2YhtwIzI4
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

A, ten już znalazłem xd Drugiego nie mogę:c
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

kurwa czemu ja to wszystko czytałem ja pierdolę
Awatar użytkownika
serwus

Post autor: serwus »

Spoiler
prace nad scenariuszem ostatniego odcinka:

TY NO I BRACIA NIECH SE PIJĄ WINO NO NIE, I GADAJĄ SE O CIPACH BO TO ŚMISZNE. A WTEDY ŁUBUDU WPADA DO POKOJU BRON Z KUSZĄ I BACH JEDNEGO W MORDĘ, DRUGIEMU SRRRRU KOŁO UCHA Z TEJ KUSZY ROZUMISZ. SKRYTOBÓJCZA AKCJA NO NIE. I MÓWI TAK: SŁUCHAJCIE NO JEDEN Z DRUGIM, CERSEI MI OBIECAŁA DORZECZE JAK WAS ZABIJĘ CO WY NA TO. A TYRION TEN NASZ MĄDRALA MU NA TO TAK: NIE ZABIJAJ TO DOSTANIESZ WYSOGRÓD. NO I WTEDY BRON CAP ZA WINKO, PIJE KIELONA I SE IDZIE, RZUCAJĄC RUBASZNE ŻARTY

dziwaczny odcinek. varys jak za starych, dobrych czasów, przewidywałem zresztą jego zdradę. prześpię sie z tym i napiszę coś więcej. generalnie jednak troszkę mnie kurwa nie przekonuje, że nocny król i smoki to są nagle jakieś zwykłe pizdy na strzała
Awatar użytkownika
Chrobry

Post autor: Chrobry »

A jeszcze co do poprzedniego odcinka, to dlaczego
Spoiler
Melisandre nie wskrzesiła Berica? Nie żeby to było coś złego, ale była przy nim jak umierał, a przecież kapłani tego ognistego boga potrafią to robić(vide Thoros). Dondarrion zdaje się że spełnia kryteria bo już wielokrotnie spadał z rowerka
Mogłem coś pojebać, od dawna nie siedzę w tym uniwersum.
Awatar użytkownika
serwus

Spoiler
bo beric zrobił swoją robotę i pan światła już by go nie przywrócił do życia, melisandre nic by nie mogła zrobić. Kaplan nie ma magicznych mocy, prosi tylko swojego boga o łaskę i ten się zgadza albo nie Ciągłe wskrzeszanie to zresztą nic przyjemnego, dla berica lepsza była śmierć. Wskrzeszony jon snow zażądał, żeby za drugim razem dać mu spokój, a powrócił do życia raz, nie wiele razy
Awatar użytkownika
erykgx

Post autor: erykgx »

Czy ktos kto obejrzal dzisiejszy odcinek moze potwierdzic ze te spoilery (nie wiek po chuj to wrzucacie) byly tylko z tego odcinka?
Kalom

Post autor: Kalom »

potwierdzam
Awatar użytkownika
Ezio_Wroclaw

Post autor: Ezio_Wroclaw »

Spoiler
w ogóle, Dance zabili drugiego smoka, a ta idzie na pertraktacje, choć w sumie moment ogarnięcia z atakiem na statki akurat spoko. Ale i tak przecież teraz Północ nie ma żadnych argumentów, na morzu im wjechali, potężne smoki na strzała, połowa wszystkich armii rozjechana. Tutaj w grę wchodzi tylko skrytobójstwo Aryi na Cersei, aczkolwiek najpierw by musieli ludziom pokazać, że ona jest w sumie słaba. W ogóle, gdzie jest wątek z nastrojami społecznymi w mieście, Varys z karlem chcą obrócić ludzi przeciw niej, ale jakby zapomnieli, że nawet rozwalenie septu nie zbuntowało ludzi
Obrazek

Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Taki nawet spoko odcinek oprócz tego jako oni
Spoiler
przechwycili te typiare że statku
Co wy kurwa macie z tymi że się teleportuja? Przecie pokazali że idą to idą maja pokazać ujecia jak sobie spacerują? Przecie nic się nie dzieje w tym czasie to przeskakuja normalnie do momentu aż dotarli maja dać napis że łooo 20 dni później?
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

ten moment gdy danka to najlogicznej prowadzona postać w serialu
Awatar użytkownika
dwupak

Post autor: dwupak »

Jebac te kurwe sanse niech zdechnie w koncu. Podbijam wyzej, Danka normalna kobita, od 8 sezonow taka sama. Kurwa jak ja zle zycze sansie. W ogole ten sezon jest tak chujowy, ale chociaz lepszy niz siodmy
FRIZOLISZEK FRIZA BOMBA TROMBY WARIATEC PATECA
to ja
Awatar użytkownika
caus

Post autor: caus »

Żenujący odcinek :what:
Robienie z widzów debili, sztuczność budowania akcji i irracjonalność, brak logiki do potęgi, jebać.
Awatar użytkownika
kamson.

Post autor: kamson. »

o matko xD
Spoiler
co raz lepiej im wychodzą te śmierci z pizdy, na przebicie Viseriona czekałem ponad rok, na przebicie akcji z NK tylko tydzień :bowdown:
szorty mam w kratę, napisy mam w grochy
o c z y d o o k o ł a g ł o w y
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

przestałem to gówno oglądać chyba na 5 sezonie
ale jak czytam te wszystkie opisy to aż mam ochote wrócić do tego i obejrzeć do końca żeby móc jeszcze bardziej hejtować :lol:
nieporozumieniem są dla mnie średnie ocen na tych wszystkich filmowych portalach jakie widnieją przy tej produkcji
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

no bo mimo wszystko to jest profesjonalnie zrobione, aktorzy są coraz lepsi w odgrywaniu ról, sceneria, nienachalne CGI, ujęcia - no świetnie to robią, to ma ten 'cinematic feel'

ale scenariusz to gruby odlot, wszystko nastawione na "momenty" i "shock value", żeby amerykańce grube se siedzieli w barze czy domu przy TV i klaskali i krzyczeli

po prostu jest to inny serial niż sezony 1-5
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
serwus

co do tych aktorów to mam wątpliwości, na przykład widząc w każdej scenie identycznie uśmiechniętą cersei. choć generalnie masz rzecz jasna słuszność
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

żeby nie było też że hejtuje tak totalnie to pierwsze chyba 3 sezony mi się podobały, ale potem było już tylko gorzej
i chyba skończyłem oglądać jakoś w połowie albo po 3/4 6 sezonu, a nie po 5 jak pisałem wcześniej
po którymś odcinku po prostu już nie odpaliłem kolejnego, a zwykle nawet jeżeli mnie coś zaczyna nudzić i wkurwiać to staram się oglądać do końca

ja rozumiem że może ładnie wyglądać obrazek i od strony technicznej może być fajnie (chociaż jak widziałem analize techniczną tej "potężnej" bitwy na kanale "Na gałęzi" to tak troche średnio im to wyszło)
no ale kurwa, to fabuła się nie liczy w dzisiejszych czasach dla odbiorców? bo dla mnie to jest 3/4 całości
a tłumaczenie braku logiki tym że to fantasy to wgl kurwa :bowdown:
ODPOWIEDZ