kompromitacja cwela czyli porażki w polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oKulTywowany

Re: kompromitacja cwela czyli porażki w polskim rapie

Post autor: oKulTywowany »

Przypomniała mi sie akcja na koncercie chillwagonu jak ochrona zglebowała ropucha przy próbie stage diving
Jedynie brx cos próbował wkraczać skacząc ze sceny a reszta stała jak pizdy
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

w pierwszych rzędach gimnazjalistki pokazują cycki
nad głowami telefonami dwieście osób film kręci
otso, co ze sceny skoczył, na rękach nie donieśli do baru
odsłuch padł, dj pendrive czyści laptopa z browaru
dziwki basen i machanie kutasem
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

przyjęcie na baniak pisklaka przez syna bułgara i potomkini lechitów wysoko w rankingu
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Wersy Jimsona o matce VNMa to mega kompromitacja. I nie chodzi mi tutaj o pojedyncze linijki tylko ogólne zaprezentowanie się w tym temacie. No ale po kolei...

jestem żądny krwi jak cipka twojej matki
podczas ciąży, zanim wyszedł taki wack jak ty

Tak nawinął Jimson w Lady Venom. Osobiście nie widzę w tym nic błyskotliwego, bardziej tryhard pocący się nad kartką w rondlu i wymyślający megaprzekminione wersy. Jest to również niesmaczne, żeby nie powiedzieć obrzydliwe. Ale na tym etapie nie ma jeszcze dla mnie tragedii. To jest hiphop i to jest beef. Chujowe wersy się zdarzają, a czasem jednocześnie robi się od nich niedobrze. Gdyby to się na tym skończyło, wzruszyłbym ramionami i dzisiaj pewnie ledwo o tym pamiętał.

każdy, kto jedzie po matce, jest zerem
jak ciebie spotkam szmato, to zrobię z ciebie dawcę nerek

Odpowiedź VNMa z Jimson Król Kundli. Zajebista swoją drogą - tak się jedzie z mądralami, którzy zamiast napierdalać wertują słownik jak epileptyk. Ale to na marginesie, bo chciałem tylko przytoczyć, że Tomek się odniósł.

I co w takiej sytuacji może zrobić Jimson? Żeby wygrać ten pojedynek - już nic, bo się nie da (nie chodzi mi o cały beef, tylko o tę bitwę). Mleko się rozlało, ale można jakoś to złagodzić albo chociaż nie zrobić nic, żeby nie przegrać go bardziej. Mógłby odpowiedzieć czymś w stylu NIE PŁACZ MI O MATCE TO JEST BEEF I MAM PANCZE albo w ogóle się do tego nie odnieść sugerując, że mało go obchodzą jęki VNMa. No ale nawinął inaczej.

pozdrawiam twoją mamę, nie kumasz wogle linijek
widać alko przeżarło i wątrobę i logikę

Spoiler
Obrazek
Najpierw mówisz o żądnej krwi cipce jego matki, a potem ją nieironicznie pozdrawiasz określając "mamą"? Czy Ty panie mądraliński potrzebujesz studiów z cipologii, żeby Ci wytłumaczyli, że to ją obraża? Wyobrażam sobie, jak Jimson siedzi sobie z kolegami i jak zawsze dyskutują o cipkach swoich matek, ale jeden z nich jest tam pierwszy raz i wyraża oburzenie. Reszta się na niego dziwnie patrzy, następuje chwila ciszy i inny odpowiada CO TY GŁUPI JESTEŚ, NIE KUMASZ, ŻE TO WOGLE NIE OBRAŻA?

Już od jakiegoś czasu chciałem podzielić się tymi przemyśleniami, bo mam wrażenie, że ludzie nie doceniają chujowości tej akcji. Ja nawet lubię Jimsona, ale kaman co to kurwa jest.

Jak już na serio źle się czuł z tymi wersami i chciał się wycofać, to mógł przyznać, że chujowe/średnie, ale potem dodać, że i tak lepsze niż wszystkie VNMa czy coś.
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

pierwsze 2 rundy tego beefu to ogólnie żenada, wstyd, kompromitacja, hańba, nie wracajcie do domu

o klasyczności tego beefa zaważyła ostatnia runda, 100 gwoździ i truman
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

@aleksy

I psie o rodzinie bzdur nie rymuj
Jak widzisz nie tylko ja bym ci za to wjebał ty skurwysynu
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Zgadzam się, że te wersy o cipce twojej matki są żenujące w chuj i zgadzam się, że VNM rozjebał go już w 2 pierwszych dissach luzem, przebojowością i tekstem, i że Jimson to liryczny spoceniec, zwłaszcza w tym beefie.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

no w tym kontekście jeszcze wspominanie matki KOLEJNY RAZ w wersach

Jak ty wyglądasz? Jak wypierdek, przestań
Widziałem twoją mamę, to już ona ma więcej mięsa

też sa już zupełnie niepotrzebne i takie :roll:
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

pozdrawiam twoją umięśnioną mamę, nie kumasz wogle linijek
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

baqlashan pisze: ↑wczoraj, 13:31 klasyczności tego beefa zaważyła ostatnia runda, 100 gwoździ i truman
I refren lady venom oraz rozmowa tel z boberem
saturn pisze: ↑11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: ↑03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
Burr

Post autor: Burr »

Kochasz go kurwa?
Nic z tego beefu nie pamiętam
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

aleksy pisze: ↑wczoraj, 12:48 Wersy Jimsona o matce VNMa to mega kompromitacja. I nie chodzi mi tutaj o pojedyncze linijki tylko ogólne zaprezentowanie się w tym temacie. No ale po kolei...

jestem żądny krwi jak cipka twojej matki
podczas ciąży, zanim wyszedł taki wack jak ty

Tak nawinął Jimson w Lady Venom. Osobiście nie widzę w tym nic błyskotliwego, bardziej tryhard pocący się nad kartką w rondlu i wymyślający megaprzekminione wersy. Jest to również niesmaczne, żeby nie powiedzieć obrzydliwe. Ale na tym etapie nie ma jeszcze dla mnie tragedii. To jest hiphop i to jest beef. Chujowe wersy się zdarzają, a czasem jednocześnie robi się od nich niedobrze. Gdyby to się na tym skończyło, wzruszyłbym ramionami i dzisiaj pewnie ledwo o tym pamiętał.

każdy, kto jedzie po matce, jest zerem
jak ciebie spotkam szmato, to zrobię z ciebie dawcę nerek

Odpowiedź VNMa z Jimson Król Kundli. Zajebista swoją drogą - tak się jedzie z mądralami, którzy zamiast napierdalać wertują słownik jak epileptyk. Ale to na marginesie, bo chciałem tylko przytoczyć, że Tomek się odniósł.

I co w takiej sytuacji może zrobić Jimson? Żeby wygrać ten pojedynek - już nic, bo się nie da (nie chodzi mi o cały beef, tylko o tę bitwę). Mleko się rozlało, ale można jakoś to złagodzić albo chociaż nie zrobić nic, żeby nie przegrać go bardziej. Mógłby odpowiedzieć czymś w stylu NIE PŁACZ MI O MATCE TO JEST BEEF I MAM PANCZE albo w ogóle się do tego nie odnieść sugerując, że mało go obchodzą jęki VNMa. No ale nawinął inaczej.

pozdrawiam twoją mamę, nie kumasz wogle linijek
widać alko przeżarło i wątrobę i logikę

Spoiler
Obrazek
Najpierw mówisz o żądnej krwi cipce jego matki, a potem ją nieironicznie pozdrawiasz określając "mamą"? Czy Ty panie mądraliński potrzebujesz studiów z cipologii, żeby Ci wytłumaczyli, że to ją obraża? Wyobrażam sobie, jak Jimson siedzi sobie z kolegami i jak zawsze dyskutują o cipkach swoich matek, ale jeden z nich jest tam pierwszy raz i wyraża oburzenie. Reszta się na niego dziwnie patrzy, następuje chwila ciszy i inny odpowiada CO TY GŁUPI JESTEŚ, NIE KUMASZ, ŻE TO WOGLE NIE OBRAŻA?

Już od jakiegoś czasu chciałem podzielić się tymi przemyśleniami, bo mam wrażenie, że ludzie nie doceniają chujowości tej akcji. Ja nawet lubię Jimsona, ale kaman co to kurwa jest.

Jak już na serio źle się czuł z tymi wersami i chciał się wycofać, to mógł przyznać, że chujowe/średnie, ale potem dodać, że i tak lepsze niż wszystkie VNMa czy coś.
Przypomina ze ten polmetrowy cwel w czasie beefu chowal sie za plecami kolegi jak jechal nagrywac do slupska bo bal sie wpierdolu od dwumetrowca.

Co do linijek to nie obrazil matki tego debila przeciez tylko nawinal pokretnie ze krzywousty jest lakiem jebanym zrodzonym juz jako wack
Jose pisze: ↑08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
gods bidness

Dwarzyn, dwarzyn jak to nie obraża twojej mamy,
to może tutaj o jej "cipce" razem wspólnie pogadamy?

Dałem cipkę w cudzysłów, bo gadać o waginie jakiejś starej baby per "cipka", to trzeba być kurwa lirycznym spoceńcem, Jimsonem. Ale kurwa żenada.
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Jak była w ciąży z VNM-em i jej cipka była żądna krwi, to była młoda, nie kumasz w ogóle linijek
Awatar użytkownika
2rzyn

No dokladnie kurwa. O czym my tu w ogole gadamy skoro jimson rozwqlcowal tego dukacza jebanego wtedy
Awatar użytkownika
gods bidness

To wy nie kumacie, że te linijki są mocno tryhardowane, chujowe, żenujące i obrażają jego mamę, nie wyczuło tego wasze psie powonienie. Jestem na 99% pewny, że Jimson się tych wersów dzisiaj wstydzi. Ten 1% to scenariusz, w którym jego asperger zjadł aspergera Eldoki wraz z uszami.

Dodano po 1 minucie 8 sekundach:
mój chuj pełny mleka jak cycki twojej matki,
tuż po ciąży, więc jak wtedy kurwa ssij

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

gods bidness pisze: ↑wczoraj, 23:31 te linijki są mocno tryhardowane
no są, ale po drugiej stronie mamy vnma co ciągle nawija o fiutach w swoich dissach z taką ekscytacją jakby chciał jimsonowi possać.
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
gods bidness

fiut fiuta fiutem poganiał
Awatar użytkownika
2rzyn

I pewnie by possal ale wolał czuć łoniaki między kłami wiec odpuscil i sam sobie opierdolil
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Podbijam opinię, że poprzeczkę tego beefu podniosła ostatnia runda plus telefon do Bobera.

Jakoś ze dwa miesiące temu postanowiłem odświeżyć sobie całość track po tracku przy okazji dłużącej się drogi pociągiem i byłem w szoku jak dużo padło tam gówniarskich zaczepek. Oprócz wspomnianego matkowania na bank było podkreślane posiadanie nowej dupeczki z którą jest ten cały SEKS, ale i tak najbardziej bawiło mnie jak duży argument dla obu stanowi wycieranie sobie buzi innymi postaciami:

VNM wymieniający całą listę popierających go raperów z Gorzowa (popieracie mnie chłopaki, co nie?? chłopaki ej jak coś to potwierdzicie no nie??), licytowanie się kto był w domu Webbera (ej Webber ja byłem pierwszy co nie??), kto pisał z Eldo, a komu legendarny Wojtek Sokół poświęcił cztery minuty rozmowy i uścisnął dłoń.

Niby czasy peaku przewózki podziemia jako lepszej alternatywy mainstreamu, a jednak od obu czuć mocno wczutę™ w to z jakim raperem mają zdjęcie i od kogo dostali numer gadu-gadu.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
ODPOWIEDZ