HAŁASTRA - TBA [ZAPOWIEDŹ]

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

HAŁASTRA - TBA [ZAPOWIEDŹ]

Post autor: Burak »

Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
Popi

Re: HAŁASTRA - TBA [ZAPOWIEDŹ]

Post autor: Popi »

Znowu kwiatek będzie wymyślał dziwne słowa :wall:
Popi.jaku
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Teledysk
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
Piroks

Post autor: Piroks »

nie kumam czemu chłopaki pchają tak generyczne rzeczy, szczególnie że opracowali styl który możnaby nazwać ichniejszym na sztukach arkana - mogliby do tego wrócić i podrasować, bo znalazłoby się pare rzeczy które można zrobić lepiej. Jeszcze na poprzedniej płycie rozumiem że dali takie nudnawe rzeczy bo to było wydawane w 2020 i liczyli pewnie na większy hype. Ale jeśli to pchają na ten swój kanał E1 to chyba bez sensu. Już solowe rzeczy kwiatka są o wiele ciekawsze i bardziej eksperymentalne. Przewiduje że wyjdzie płyta dla nikogo, może jestem w błędzie
potentat

Post autor: potentat »

Piroks pisze: ↑02 paź 2026, 18:13 nie kumam czemu chłopaki pchają tak generyczne rzeczy, szczególnie że opracowali styl który możnaby nazwać ichniejszym na sztukach arkana - mogliby do tego wrócić i podrasować, bo znalazłoby się pare rzeczy które można zrobić lepiej.
To było w czasach gdy grali kumatych uliczników i nie wyświetlali się za bardzo ze swoimi twarzami. Potem postawili na rozpoznawalność, występowali w jakichś teleturniejach Red Bulla i nagrywali radosny hip hop z klubem 2020.
Chyba sami czują, że ciężko byłoby im wrócić do starego stylu. Zniknęła aura tajemniczości i charyzma, która budowała ich wizerunek.
Awatar użytkownika
Piroks

Odpal sobie jakikolwiek ich kawałek z kombinatoryki i wsłuchaj się w tekst to zobaczysz że temat ich utworów się zbytnio nie zmienił, jedynie sposób podania. Tylko nie jest to takie oczywiste przez to jakie te numery się teraz stały - ciężko choć linijkę z nich zapamiętać
potentat

Temat się zmienił, bo na pierwszych dwóch płytach nawijali wprost o tym, że dilują. Anonimowość pozwalała im na taką uliczną przewózkę. Im bardziej zaczynali się wyświetlać, tym przekaz stawał się bardziej stonowany, bo nie chcieli się sami inkryminować i nie chcieli być wprost kojarzeni z handlem narkotykami.
Awatar użytkownika
Piroks

Połówka w plecaku, lecimy się spieszę pomału
Głowa czujna chłopaku, jak coś do Wisły wyjebie od razu
Na okrągło wyścig, w biegu te zyski liczymy ej
Interes szybki, stuff koi zmysły, poleciał test

Tutaj masz tekst z kombinatoryki który wprost jest o handlowaniu dragami
potentat

Ciekawe czego połówkę tam miał. Niech będzie, że chodziło o pół kilo tematu i że faktycznie to sprzedał dla zysku. Mam wrażenie, że to raczej pojedynczy tekst, ale nie chce mi się teraz słuchać całej płyty i robić analizy.
Poza tym Kombinatoryka wyszła 3 lata temu i chyba zgodzisz się ze mną, że teraz już nie chwalą się dilowaniem.
Awatar użytkownika
Piroks

najpierw mówiłeś o pierwszych dwóch płytach i tym że od pokazania twarzy nie chwalą się dilerką nagrywając "radosny hip hop z klubem 2020". Pokazałem ci że na płycie wydanej po pokazaniu twarzy i po club2020 dalej nawijają o handlu dragami, a ty się przerzucasz że na tym jednym tracku z nowej płyty nie ma tego wprost powiedzianego. Trochę słaba argumentacja
potentat

Nie chodziło o mi o „teraz” jako o ten jeden track, tylko o rzeczy które wychodzą od nich od jakiegoś czasu. Poza tym opisuję tylko jak ich odbieram, więc oczywiście mogę się mylić. Bardzo lubiłem ich anonimową twórczość i dla mnie czar prysnął w momencie gdy się ujawnili.
Awatar użytkownika
Piroks

no nie wiem, wydaje mi się że na solowej działalności raperzy mają prawo robić inne rzeczy. Poza tym, jeśli dobrze pamiętam to solówka Księcia była mocno hustlerska i traktowała o robieniu ruchów. Jedynie kwiatek robi bardziej eksperymentalne rzeczy solo (i dobrze)
bobermann3000

Post autor: bobermann3000 »

kombinatoryka to była zajebista w prawie całości płyta nie rozumiem kurwa hejtu, nawet otso, taco, kizo, kukon spoko tam dali
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

a ja ich widze w takim dark-techno wydaniu. Ostatnia plyta kwiatka byla slaba, wiec moze beda tutaj eksperymentwoac.
kwadrans na szczanie pisze: ↑06 paź 2026, 0:51 ĆPAJ STAJL - PIERDOLONY MIXTAPE [KASETA RIP] link do wersji pociętej:
https://mega.nz/file/UqxSwAbD#R8Aya5BEE ... 9lbVG8UYhU
ODPOWIEDZ