BURR JUKEBOX

Dyskusje na temat wszystkich gatunków muzyki, które nie pasują do działów powyżej.

Moderatorzy: mql, Ruces

Awatar użytkownika
Burr

BURR JUKEBOX

Post autor: Burr »

Obrazek
Drodzy czytelnicy,

Postanowiłem założyć temat zbiorczy z kawałkami artystów których jestem fanem.
Codziennie będę wrzucał nowy track z krótkim opisem, docelowo bedzie to 100 różnych numerów, będzie rap, trap, afrobeats, dancehall, reggae, soul, r&b, rock, country, post punk, synth, elektronika, ogolnie wszystko czego słucham.
Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie

Dodano po 9 minutach 47 sekundach:
1/100
Wykonawca: Gucci Mane
Gatunek: Trap
Tytuł: 15 Minutes Past the Diamond
Rok wydania: 2007

Nie mogłem zacząć w inny sposób jak tylko z osobą z mojego avatara, człowiekiem którego raczej żadnemu słuchaczowi US rapu i trapu przedstawiać nie trzeba.
Powyższy kawałek jest jednym z pierwszych moich spotkań z twórczością Gucci Mane, I jednym z pierwszych który przekonał mnie do głębszego zainteresowania się jego muzyka, kiedyś miałem go za skończone łaczysko, z czasem zmieniłem zdanie.
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Re: BURR JUKEBOX

Post autor: horrypaz »

ok..
Awatar użytkownika
knarku

Post autor: knarku »

juz kiedys byl jeden taki co zalozyl temad 100 ulubionych ksiazek i dlaczego warto podjac 100 books challenge i nie skonczyl za dobrze
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

ja bd obserwowal ten temat
co tydzień barber - normalna sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Dzięki @Burr
saturn pisze: ↑10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Burr

2/100
Wykonawca: 1da Banton
Gatunek: Afrobeats
Tytuł: Ilebogus
Rok wydania: 2025

1da Banton jest nigeryjskim wokalista tworzacym w gatunku Afrobeats, głównie znany jest z hitu sprzed kilku lat pt. "no Wahała". Wydaje mi się, że to typowy one hit wonder, niemniej jednak sprawdzam wszystko co wyda, zwłaszcza latem kiedy to takie klimaty podchodzą mi najbardziej.
Bardzo lubię nigeryjski Afrobeats.
Awatar użytkownika
Burr

3/100
Wykonawca: 24kGoldn
Gatunek: R&B, pop
Tytuł: More than friends
Rok wydania: 2021

24kGoldn to amerykański wokalista, który peak popularności zaliczył w latach 2019-2021, singlami takimi jak "Mood", "Valentino" czy "Tick Tock", przez kilkuletnią przerwę w wydawaniu muzyki został właściwie kompletnie zapomniany.
Ja jednak nadal o nim pamiętam i w miarę regularnie sprawdzam co wydaje (epka z 2024 to gówno kurwa)
Powyższy wklejony przeze mnie numer pochodzi z 2021, wkleiłem właśnie ten kawałek bo uwazamże jest mega niedoceniony

[
Awatar użytkownika
Burr

4/100
Wykonawca: Lil Wayne
Gatunek: Southern Rap
Tytuł: Receipt
Rok wydania: 2005

Jako, iż dziś 27 września, czyli urodziny GOATa, postanowiłem umieścić właśnie jego na mojej liście.
Receipt to kawałek, który uwielbiam od prawie 20 lat i nie wygląda na to, żeby kiedykolwiek miało się to zmienić.
Sto lat, Mistrzu!
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Fajnie
saturn pisze: ↑10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Burr

5/100
Wykonawca: 501Bryze
Gatunek: Country rap
Tytuł: Shoulda Known
Rok wydania: 2024

501Bryze to raper z Arkansas wykonujący country rap.
Można go śmiało dodać do tematu "raperzy wykonujący dziwne ruchy w teledyskach". No sami zobaczcie, coś jest bardzo nie tak w tych wymuszonych ruchach XD
Chodzi mi o tor jego muzyka brzmi dobrze, ja lubię country rap, ale mam wrażenie że nie ma tu choćby krzty autentyczności.
Muszę poobserwować jego poczynania, słucha się tego dobrze, wizualnie jest dziwnie i jest tak samo z nim, jak i z jego ojcem, też raperem, znanym jako Jamwayne, zresztą sami zobaczcie
Awatar użytkownika
feliks

Post autor: feliks »

Receipt pierwszy kawałek Lil Wayne'a którym się zajarałem.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Bardzo fajny temacik, props dla autora. :D
Awatar użytkownika
knarku

Post autor: knarku »

receipt moj ulubiony kawalek z mojego ulubionego cartera, to to fajny wybor
Awatar użytkownika
Burr

6/100
Wykonawca: 9days
Gatunek: soul
Tytuł: Cheddar

Najwyższa pora na kobietę w moim zestawieniu
9days to brytyjska wokalistka soulowo-jazzowa, która może jeszcze nie ma za wiele materiału (jedna epka) ale za to ten materiał jest konkretny i budzi mój apetyt na jej dalsze poczynania na pewno zostanie na moich słuchawkach na lata. Bardzo lubie taki przyjemny wokal takie produkcje, a sam fakt że odkryłem to akurat pod koniec lata, kiedy siada mi to najlepiej to już w ogóle wisienka na torcie.
Zakładałem o niej temat, został zignorowany, a to jest naprawdę przyjemne do posłuchania, no co Wy, nie lubicie przyjemnych rzeczy, czy co?
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

spoko w chuj, czuje się jakbym czytał jakiegoś bloga, pozdro użytniku burr
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
Burr

7/100
Wykonawca: Aitch
Gatunek: UK rap
Tytuł: 1989
Rok wydania: 2022

Zostajemy na Wyspach brytyjskich i odpalamy kawałek gościa, do którego mam olbrzymi sentyment. Lubię jego debiut i czasem do niego wracam.
Ogólnie jak się słucha Aitcha to lepiej nie oglądać teledysków, punchable morda straszliwe
Awatar użytkownika
Burr

8/100
Wykonawca: ArrDee
Tytuł: Loser
Rok wydania: 2023

Jak już jesteśmy przy angielskich rapujących białasach z mordami jak chavy, to nie moglo zabraknąć ArrDee. To taki niższy Aitch z fajniejszym głosem.
Geneza kawałka, który wkleiłem jest ogólnie dość ciekawa, chłop poprosił na Instagramie żeby obserwujący dawali mu roastujace komentarze, a on później skleił to wszystko w całość i zrobił z tego naprawdę fajny kawałek.
Awatar użytkownika
Burr

9/100
Wykonawca: Ay Em
Tytuł: Mad Max
Rok wydania: 2021

Ay Em to brytyjski raper, który mnie wkurwia tym, że od 5 lat nie wydał materiału.
Jego mixtape z 2021, "Dopamine" katowałem swego czasu w chuj i nie wiem czemu nie wydał nic innego od tamtego czasu, poza singlami i featami, w większości paździerzowymi. A przecież potencjał jest, bity bujaja, refreny dojebane, zwrotki ok, nie wiem co jest z może koniec ery UK raperów którzy wypłynęli podczas covidu, których nagle pojawiło się jak grzybów po deszczu? Może zmiana pokoleniowa? W 5 lat i do tego w UK? Nie wiem, nie rozumiem, Ay Em rapuj kurwo
Ta kurwa ciapata leniwa
Ta ciapata kurwa leniwa
gimb

Post autor: gimb »

kiedy coś fajnego
droopy mistrz detektywów
Awatar użytkownika
Burr

10/100
Wykonawca: AJ Tracey
Tytuł: Crush

Dobra, już ostatni raz z tymi rapsami z UK bo @@gimb narzeka że nic fajnego nie wrzucam, mordo obserwuj tenatz biegiem czasu na pewno coś znajdziesz dla siebie nie od razu Rzym (czy tam inne Grajewo) zbudowano.
AJ Tracey to chyba mój ulubiony brytyjski raperz każdy z jego albumów jest wart zapoznania się, nawet jak ktoś nie przepada za UK rapem że względu na akcent, to tu dykcja jest elegancka, bez typowego dla UK czarnuchow bełkotania jak po wylewie.
Druga sprawa warta odnotowania to dobór bitów - AJ do byle gówna nigdy nie nagrywa, ucho do podkładów prima sort (a jak wiadomo, uk rap, drill grime into rządzą się swoimi prawami i czasem jest to niesłuchalne, kakofoniczne gówno).
Zastanawiałem się co wkleić od niego, wybór padł na "Crush" bo klip też jest bardzo spoko, a ja zazwyczaj mam obojętne albo wrogie nastawienie do teledysków
ODPOWIEDZ