Siatkówka

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
Krew

Re: Siatkówka

Post autor: Krew »

Sama organizacja tych turniejów przez FIVB jest kompromitująca, ciężko brać mi po prostu ta dyscyplinę na poważnie, skoro nawet włodarze najważniejszej organizacji jej tak nie traktują. Jedynie kiedy naprawdę mocno angażuje się w dopingowanie siatkówki to IO, i co ciekawe dopiero w Paryżu coś osiągnięto mimo cudownej kadry
taka

Post autor: taka »

piłka vs siatka top3 rzeczy które poróżniły Polaków zaraz po serniku z rodzynkami i kieleckim
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

No to juz nawet nie jest kwestia samej siatkowki (chociaż kurwa widownia na poziomie 500 osob na pozomoe 1/8 ME to jest kurwa wstyd i kompromitacja fivb, sa druzyny 2lm w kosza ktora przyciągają wicej) ale każdej "niszowej" dyscypliny gdzie osiagnelismy wynik, nie mniej to zazwyczaj spotkanie gołej dupy z batem jesli ktos probuje iść w polemikę na argumenty
CobraBOY pisze: ↑25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Haczapurjan pisze: ↑27 wrz 2026, 15:32 Czaicie być np. takim raperem, którego nikt nie słucha, ale o którym ciągle się gada, że nikt go nie słucha?

Niby cię nie słuchają, ale gadają o tobie, że nikt cię nie słucha i to w sumie też napędza fejm, bo może ktoś zarzuci na słuchawki z ciekawości
Mniej więcej na tym polegają tematy VNMa, Mesa czy Admy.

Bekę z tego jak stoczyła im się kariera i zasięgi przeplatają pytania czy może ktoś wrzucić dzisiejszy snippet wrzucony na story. Oczywiście po to żeby sprawdzić go dla beki.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

mas pisze: ↑27 wrz 2026, 22:59 Przecież tu nie chodzi o bycie smutnym ze jesteśmy w czymś dobrzy tylko kwestia ze siatkówka jest KURWA NUDNA i totalnie sie nie rozwija ani jako dyscyplina ani jako produkt; a to ze Polsat wyjebal gruby kwit w zbudowanie tego produktu w Polsce dalej nie zmienia ze jest to sport niszowy i nawet PLK będące w dupie w Europie przyciaga podobne liczby na mecze ligowe z PLS z topka światowa w składzie
No dobrze, pewnie masz rację. Tylko co z tego? Tak samo, jak odpalają się siatkozjeby z postu @Bisclavret, odpalają się również piłkozjeby. Czego dotyczy dyskusja? Tego, że siatkówka jest zdecydowanie mniej popularnym sportem (czy też niszowym [może nawet rzemieślniczym?])? No jest i co w związku z tym? Że nie mamy złotego medalu IO? Kurwa, my nawet nie graliśmy na mundialu.

Sport jest nudny i mało osób go ogląda? Może, tak. Tylko dalej nie rozumiem, co z tego? Rozdupcyliśmy wszystkich, tracąc seta, czy dwa w drodze do finału ale nie ma się z czego cieszyć, bo sport się nie rozwija i mało osób go ogląda. Przecież to można napisać o każdym sporcie w Polsce porównując go do piłki.

Co to w ogóle znaczy sport narodowy? Sport, który ogląda najwięcej widzów? Pewnie piłka.
Może oznacza to sport w którym mamy najwięcej tytułów? To może siatkówka.
Tylko co to zmienia? Jakieś z dupy hasło a wojna, jakbyśmy dyskutowali o zarobkach konowałów.
Ja też to niepotrzebnie przeżywam i klepię setki znaków ale wkurwia mnie to szukanie argumentów żeby tylko umniejszyć zwycięstwu.
nic na potem
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Krew pisze: ↑27 wrz 2026, 23:14 Sama organizacja tych turniejów przez FIVB jest kompromitująca, ciężko brać mi po prostu ta dyscyplinę na poważnie, skoro nawet włodarze najważniejszej organizacji jej tak nie traktują. Jedynie kiedy naprawdę mocno angażuje się w dopingowanie siatkówki to IO, i co ciekawe dopiero w Paryżu coś osiągnięto mimo cudownej kadry
Niezmiennie mnie bawi, że w czasie fazy grupowej i trochę dalej kiedy grają takie drużyny co nie potrafią do trzech policzyć to dają co mecz te 2-3 przerwy, ale półfinał i finał? A jebnijmy dzień po dniu, najlepiej tak że ci co skończyli mecz o 23 na następny dzień niech grają już o 17 o brąz. Jesteśmy poważnym sportem, dlaczego pytasz?
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

kr0pka pisze: ↑28 wrz 2026, 0:58 odpalają się również piłkozjeby
zgadzam się, prawdopodobnie są jeszcze gorsi i bardziej ograniczeni; nie mniej niestety to nie oni mają free rent na temat tego że "x" dyscyplina chciała by być po prostu na ich miejscu jeśli chodzi o czas i środki
kr0pka pisze: ↑28 wrz 2026, 0:58 rozdupcyliśmy wszystkich, tracąc seta, czy dwa w drodze do finału
nie, dostaliśmy w cymbał od Bułgarii
kr0pka pisze: ↑28 wrz 2026, 0:58 ale nie ma się z czego cieszyć
tego nigdzie nie napisałem i cieszę się ze zwycięstwa, bo nawet jeśli mam jakieś "ale" to i tak lepiej w takiej sytuacji wygrywać niż kończyć na x miejscu dalej tutaj nawet nie ma co dyskutować
kr0pka pisze: ↑28 wrz 2026, 0:58 sport się nie rozwija i mało osób go ogląda. Przecież to można napisać o każdym sporcie w Polsce
i chyba tu jest problem ze zrozumieniem - ja nie piszę że sport się nie rozwija W POLSCE, tylko że on rozwija się obecnie już tylko głównie tu - ilość turniejów, napływ talentów do dyscypliny, elitarystyczny próg wejścia, słabe zarobki sprawiają że poziom rywalizacji spada, a to ona napędza zainteresowanie i popularność - a głowny zarzut mam tutaj do FIVB/CEV że chuja z tym robi i ich jednym pomysłem jest rozpierdolenie turnieju po różnych krajach co i tak nie przynosi zamierzonego skutku czy przywrócenie Rosji
CobraBOY pisze: ↑25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
travis1

Post autor: travis1 »

No dyskusja na temat sportu narodowego to dyskusja najbardziej trywialna - hurr durr mamy mistrza jebać piłkarzy i Urbana(to akurat fakt) tylko siatkówka prawdziwy sport, ja naprawdę nie wiem po co ta dyskusja tzn świadczy to o jakiś kompleksach urojeniach nie wiem czy jak usa wygrywa w siatce ms czy io to oni też tam w strefie 10osobowej grupy fanowskiej toczą takie boję że teraz to już siatka ponad futbol amerykański ponad lacrossa no nie wgl termin sportu narodowego jest wyznaczikiem tego co jest najbardziej popularne i uprawiane przez dany kraj - no w Turcji myślę że mimo sukcesów jak u nas piłka nożna też jest sportem narodowym jak u nas, mimo że w kosza też mają sukcesy a i w siatkę też coś potratfia Panie, tutaj po prostu chodzi o umniejszenie akurat w naszym przypadku piłce nożnej i stawianie po prostu siatkówki wyżej i tyle taka wojenka dla zaspokojenia własnego ego danego kibicia - a że sporo kibiców siatki do dziewczyny które znają tylko siatkówkę i oglądają to to potem przybiera jakąś większą skalę i chora narrację
a teraz co do sukcesu ja tam się cieszę mecz obejrzany sukces jest 3 dni i do zapomnienia to samo byłoby chociaż w sumie do zapomnienia w 1 dzień po sukcesie takiego Bartka zmarzlika - ale nie kupuje tezy że gra mało drużyn malo sie tym ktoś interesuje więc no właśnie - no to jest dla mnie ważne, ważne bo konkurencja jest po prostu bardzo słaba - próg w Jacka i zdobycia medalu też jest niski bo mamy 8 poważnych drużyn w siatkę i że 4 co są średnio poważne no i super że mimo tego Polska jest tym top1, i mamy hegemona w jakimś sporcie coś w stylu żużla i rzutu młotem obchodzi to nas większość innych kibiców ma w to wywalone tak jak my np w jakaś piłkę wodna takich Węgier nie wiem czy oni nadal są tacy mocni
niech siatkarze w końcu dojadą i osiągną ten sukces na io co byłoby największym i miarodajnym argumentem że siatkowke można uznać za sport dominujący w naszym kraju chociaż nadal nie narodowy
szkoda tylko że ręczna tak upadła u nas niestety - bo fajnie byłoby się liczyć jeszcze w jakimś innym sporcie drużynowym - który to w przeciwieństwie do siatkówki jest dużo bardziej emocjonujący i mimo tego co jest teraz ile emocji dal zespół w ciągu 10 lat to siatka z tymi nudami nigdy tego nie nadrobi inny typ sportu może jakieś 50 letnie małżeństwo spod Kędzierzyna albo Zawiercia(chociaż tutaj nic nie będę dodawał) dostaje spazmów na temat nudności tego sportu no ale emocjonujący to on rzadko jest - chociaż i tak dla mnie największym gwoździem do trumny to jest organizacją tych turniejów - takiej nie powagi jak nie jest organizowany w kraju nad Wisłą to po prostu trzeba mieć wyjebane w swoją dyscyplinę albo być już zarobasem sekretarzem fivb - i tutaj mają największy problem ze wieje amatorszczyzna na najwyższym poziomie siatkarskim
jak teraz Bułgarzy mają złote pokolenie sukcesy jakieś i u nich są puste hale a w innych sportach są beznadziejni to jest to trochę dziwne jednak - myślę że to my mamy tylko takiego pierdolca na punkcie siatki Włosi i Francuzi coś się interesuja no i jakieś Japonce reszta ma wywalone - w sumie w kilku innych sportach jest podobnie
wgl czy jest taki kraj inny niż Polska że siatkowka jest tam sportem nr 2 nie mówiąc o aspiracji do 1 szego czy chociażby 3 lub 4 ciekawi mnie to w Niemczech to chyba nawet top 10 nie jest mimo że Niemcy solidni od dawna i bywają w top 4 pytanie z ciekawości głównie
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

niech fani tego gówna nie pierdolą o tym jaką ta aktywność pozalekcyjna dla 15-letnich Natalii jest niesamowitą, wyrafinowaną dyscypliną dla intelektualistów to nikt nie będzie na to wjeżdżał, przecież 90% tych cymbałów pierdolonych ma w dupie ten sport przez 50 tygodni w roku, czołowa liga na świecie ma frekwencję porównywalną z jakimś Groclinem Grodzisk Wielkopolski ale jak kadra coś wygra to uuu uuu sport narodowy, weź wypierdalaj :lol:
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"
Obrazek
travis1

Post autor: travis1 »

wgl jakiś chłop napisał na Twitterze siatkofan że w siatkówce to niespodzianka goni niespodziankę a w piłce to od 30 lat nie było żadnej i na obronę tezy daje fakt że Maroko to żadna niespodzianka na poziomie ms a Walia i Korea nie była w strefie medalowej bo myśli że strefa medalowa to miejsca 1-3 pod tak pod teze pisze
za to w siatkówce różnorakość nie żeby było że jak człowiek włączy raz na 2 lata to w ciemno można zakładać Włochy Francja Polska Słowenia Serbia czasem coś ukluja Niemcy albo Bułgaria ale no w piłce jest betonoza i te same reprezentację
ja rozumiem sukces super ale ci ludzie to kurwa oglądaja jakiś inny sport czy o co chodzi za chwilę to już w ręcznej i w koszu się znajdzie ktoś bardziej nie z topu który zajmie miejsce w 4 - ce
okej Kuba 25 lat temu Bułgaria i Niemcy oraz złote pokolenie Hiszpanów to niespodzianki na miarę tego że siatkówka nieprzewidywalna i ma w przeciągu 50 lat 12 a nie 10 poważnych reprezentacji taka to dyskusja
ODPOWIEDZ