[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrał beef?

Bedoes
50
86%
Eripe
8
14%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
aleksy

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: aleksy »

coś tam próbował przytryhardować z surowicą, ale pamiętam tylko, że wyszło chujowo
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Pamiętam tylko transatalntyk z Rafalalą, bo mnie tym rozbawił a tak to nic. No jeszcze ten autodiss z mamba mentality
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Największy autodiss Eripe w tym beefie to nagranie pod bit Co Cię Boli, w którym w oryginale Peja krytykuje m.in. takich jak Eripe co zamiast zająć się swoim życiem krytykują innych i np. próbują zyskać na popularności podgryzając nogawki większych od siebie.

Zrób coś, słyszysz? Zacznij żyć własnym życiem!
Kłapnij jeszcze raz – usłyszysz o tym na płycie!

Wiem że to niby tylko bit, i tak naprawdę wszystko można pod to nawinąć, no ale w oryginale jaki był przekaz numeru wszyscy wiemy i ciężko to skojarzenie zignorować
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2026, 16:58 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Coś w tym w sumie jest :lol:
Łąsą pisze: ↑31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

aleksy pisze: ↑21 wrz 2026, 16:03 Czemu zabawne?
bo mógł się wtedy skonfrontować z Eripe zamiast szukać nowych wrogów

zabawne jest też to, że z takim nastawianiem potrafisz napisać taki komentarz w temacie Laik vs Solar
wczutka obrońców laika w tym temacie pokazuje, że tutaj nie chodzi o muzykę tylko obronę bożka, a najlepszy przykład to jose - user zawsze spokojny i rzeczowy tutaj nie wytrzymał, przykre że to ciągle tak działa, bo tak jak wspominałem, mysłałem że jesteśmy już ponad to
może to jest jakiś za duży poziom abstrakcji dla niektórych, że można jednocześnie widzieć jaką żenade odjebał Eripe a jednocześnie mieć wątpliwości co do pierdolenia Bedoesa w tym beefie jak to o rzekomym gnębieniu czy pozycjonowaniu się jako gość z patologii
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Przydałaby się ankieta w temacie, halo @tomeczek2301, ewentualnie @Moderacja
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
aleksy

d3luge1 pisze: ↑21 wrz 2026, 17:00
aleksy pisze: ↑21 wrz 2026, 16:03 Czemu zabawne?
bo mógł się wtedy skonfrontować z Eripe zamiast szukać nowych wrogów
i to jest zabawne? możesz wytłumaczyć?

no i nie zapominaj, że to ma być zabawne "w kontekście tego beefu"
dla nich jesteś nikim
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Burak pisze: ↑21 wrz 2026, 17:02 Przydałaby się ankieta w temacie, halo tomeczek2301, ewentualnie Moderacja
Ankieta kto wygral beef czy jakaś inna? To zrobię.

Dodano po 25 sekundach:
Kalom pisze: ↑21 wrz 2026, 16:26 jak przypomniałem sobie tego helikoptera w ogniu przez wrzuty Buraka to naszła mnie rozkmina jaki inny raper w polsce mógłby wjebać się w dissie z wersami ZAPIERDOLE CIE KURWO JAK OSAME BIN LADENA z takim delivery i doszedłem do wniosku, że chyba nikt
Belmondo, ale nie z takim tylko lepszym.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

oldschool pisze: ↑21 wrz 2026, 17:19 Ankieta kto wygral beef czy jakaś inna? To zrobię.
tak, kto wygrał beef
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ankieta dodana.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Nie wiem jak można przesłuchać diss bedoesa pod tupaca a potem jakikolwiek od eripe i się jeszcze zastanawiać, kto to wygrał (już nie mówiąc potem o dissie z helikoptera)
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

jeśli ktokolwiek zagłosuje na ripa w tym przypadku to ma chuja w uszach
dziwki basen i machanie kutasem
Awatar użytkownika
d3luge1

aleksy pisze: ↑21 wrz 2026, 17:05 i to jest zabawne? możesz wytłumaczyć?

no i nie zapominaj, że to ma być zabawne "w kontekście tego beefu"
Tak sobie pomyślałem, że przez te dziewięć lat, jak mnie zaczepiałeś, wyzywałeś
To Ty mnie tak naprawdę nie znałeś w ogóle
Ja Cię nigdy nie widziałem, wiesz o co chodzi?
Więc Bedoes:
1. Sam zarzuca oponentowi, że go zaczepił nie znając go ale zrobił to samo z Filipkiem u Winiego, którego nie wydaje się żeby wcześniej znał.
2. Zamiast odpowiedzieć na zaczepke do Eripe to znalazł sobie, z perspektywy tamtych lat, słabszego oponenta.

Myślę, że ironia tej sytuacji "w kontekście tego beefu" może zostać uznana za zabawną.

Od kąd Eripe nazwał Bedoesa konfidentem, zdążył mieć beef z Filipkiem, z Dixonami, być SBM, nie być w SBM, założyć ranczo i jeszcze związać się z Roxy. Całkiem niezłe życie jak na kogoś kto żyje w permamentnym stresie bycia gnębionym przez swojego oponenta.
Snus

Post autor: Snus »

Przydalaby sie ankieta "czy eripe sie zesrał po ciosie od bedoesa" imo, sa wazniejsze rzeczy do przedyskutowania niz "kto wygrał beef"
Awatar użytkownika
aleksy

@d3luge1
Ale Bedoes nie "szukał sobie nowych wrogów" tylko na pytanie o najgorszego rapera pierdolnął, że Filipek, a ten się wkurwił i stąd beef.

Z kolei Eripe zaczepiał Bedoesa nieraz przez nikogo niepytany w swoich trackach, chociaż ten miał w niego wyjebane, nie znał go, nigdy nawet nie widział wiesz o co chodzi. To ma na myśli Borys w tym tracku, a nie że nie można zaczepiać nieznajomych haha.
dla nich jesteś nikim
Awatar użytkownika
d3luge1

Ale Bedoes nie "szukał sobie nowych wrogów" tylko na pytanie o najgorszego rapera pierdolnął, że Filipek, a ten się wkurwił i stąd beef.
nie no nie wygłupiaj się, że powiedzenie o kimś w wywiadzie, że jest chujowym raperem i że jego kawałki są gównem to nie jest proszenie się o beef.
https://glamrap.pl/bedoes-najchujowszym ... t-filipek/
Z kolei Eripe zaczepiał Bedoesa nieraz przez nikogo niepytany w swoich trackach
aż musiałem znaleźć swój post z zeszłego roku bo to jest chyba jeden z najbardziej męczących argumentów - tych strzałów bezpośrednio od Eripe w Bedoesa znalazłem tylko 3. edit: więc technicznie rzecz ujmując masz racje, zaczepił go nieraz, aż 3 razy
Spoiler
d3luge1 pisze: ↑18 sie 2025, 18:08
taka pisze: ↑18 sie 2025, 0:25 Skąd wzięliście te lata plucia ripa na bediego? Z tego co kojarzę to seba poświęcił mu jakieś 2 (słownie dwie) linijki, pierwsza 10 lat temu na solo, druga rok temu na level down.
W sumie to sam byłem ciekaw i na szczęście ktoś zrobił research na rapgeniusie i jestem zaskoczony, że tego jest tak mało:
Eripe - Witam moi mili (2016) pisze:Przez was, rap schodzi na psy to dramat
Twój gang, to chodzi na psy zeznawać
Eripe – Rap brudzi ręce (2019) pisze:To żadna sztuka sobie narobić wiochy w stodole
[Co za debil ja pierdolę]
Patokalipsa – LEVEL DOWN (2025) pisze:Scena się zapuściła i grubą beką jest.
Kto wam dbał o linie jak nie było nas, Bedoes?
Mamy tutaj przykład wieloletnich ataków strony rapera Eripe wobec rapera Bedoes, które mogły negatywnie wpłynąć na stan psychiczny rapera Bedoes. Wieloletnia ekspozycja na stres, trwająca ponad dziewięć lat, mogła doprowadzić do tego, że w silnych emocjach raper Bedoes uderzył rapera Eripe przy pierwszej nadarzającej się okazji.
Awatar użytkownika
aleksy

Proszenie czy nieproszenie, pomiędzy tymi sytuacjami nie ma analogii.

A ten Twój post pamiętam, po prostu chyba tylko dla Ciebie to robi różnice. 3 razy zaczepiania, kiedy nie znasz drugiego rapera i on nawet o tobie nie wspomniał to mało? Kiedy ty jesteś pół-raperem andergrandowcem, a ten drugi to topka fejmów? W sensie raz zaczepiasz i..... nic się nie dzieje. Drugi raz zaczepiasz i.... nic się nie dzieje. No i to już by było lekko przypałowe, ale jeżeli potem sadzisz się jeszcze raz i nie dostajesz odpowiedzi, to jest to Przypał przez duże pe. Jakbym miał takiego kolegę rapera, to bym powiedział OGARNIJ LUDZIE PATRZĄ.

Zaczepianie przez 9 lat to mało, bo robił sobie przerwy? XD Ja nie wiem, czy to nawet gorzej o nim nie świadczy, bo jak my to mamy rozkminiać? Albo typ myślał o Bedim ciągle, wiedział, że to przypał, więc ciągle się powstrzymywał, ale czasami po prostu nie dawał rady i musiał dać wyraz swojej frustracji. Albo typ w ogóle na co dzień o Bedim nie myślał, ale mimo to 3 razy w ciągu 9 lat podczas pisania linijek Bedoes mu do głowy wpadał i musiał mu dojebać, co wydaje się bardzo dziwnym zachowaniem, któremu powinien się przyjrzeć Zygmunt Freud. Żadna z tych opcji nie świadczy dobrze o Eripe.
dla nich jesteś nikim
Awatar użytkownika
Sensei

Post autor: Sensei »

nie no ale w tamtych czasach byl taki klimat w rapie ze jak ktos byl bardziej truskul klasyczny i pierdolil policje i 'hiphopolo' od malolatow to wyzywal niuskul a bedoes wtedy mial opinie takiego wlasnie goscia co w sumie bialas mu pomogl a sam jest przypalowcem i nie daje se rady wiec czesto sie nasuwal jako 'kontrast' do prawdziwego hip hopu z zasadami

na wbw tez duzo lecialo jakis linijek zahaczajacych o bedoesa

bedoes byl wtedy metafora hujowizny newschoolu w oczach tych co nie czuli syntezatora czuli kurwa ciety sampel tak w skrocie, tak mi sie wydaje
tak sie sklada ze mam w huj skilla
Awatar użytkownika
aleksy

Możemy sobie zgadywać intencje, ale to ksywa Bedoesa była rzucana w próżnię bez odpowiedzi 3 razy przez 9 lat, czyli średnio raz na 3 lata. Wygląda to przypałowo, a Bedoes to wyśmiał. Tylko tyle i aż tyle.
dla nich jesteś nikim
Awatar użytkownika
Sensei

Post autor: Sensei »

ze eripe sie okryl przypalem po tym jak w pizde od borka na ulicy i w rapie dostal to wiadomo :lol: ale bez kitu raczej wiecej osob niz tylko eripe go zaczepialo chyba ze o czyms nie wiemy wiec zabawne ze po 10 latach postanowil go ukarac piescia
tak sie sklada ze mam w huj skilla
ODPOWIEDZ