ART pisze: ↑28 lip 2026, 10:22
sluchacze rapu gdy stycznosc z rapem:
rap in question:
cisza-cipa, pozdrawiam-zostawiam, składam-rozmawiam, ufać-słuchać, godzą-zagrodzą, roli-niedoli-coca coli-woli-woli-goli-goli-kiboli-roli-boli, nasienie-nasilenie-ziemie, mam-sam-spam, postawił-przetrawił, spotkamy-bywamy i tak dalej i tak dalej
przecież to są rymy na poziomie beki z lokalnych, w dodatku dukane
posłuchaj i notuj
dlaczego truskule tak nie doceniają naturszczyków, idk
generalnie w dupie mam liczenie jakichs podwojnych i spuszczanie się nad techniką, zawsze miałem z tego bekę na ślizgu, po prostu ten typ wydaje mi się asłuchalny jako całokształt, a noona bardzo cenię i staram się zrozumieć
Odpal sobie jego debiut, chyba najbardziej przystępny w odbiorze, a numery takie jak Nara czy Chemia są naprawdę dobrze napisane nawet oceniając je ze ślizg.eu state of mind
Ten sam sampel co https://www.youtube.com/watch?v=v8ESR8Hi5-4 ?
Swoją drogą już mnie to trochę wkurwial, co chwila robi reedycje tych samych płyt i dokłada jakieś odrzuty. Chyba lepiej sobie darować i poczekać na kolejną, to może jeszcze jakieś tracki dorzuci
wojtek123 pisze: ↑30 lip 2026, 15:16
Swoją drogą już mnie to trochę wkurwial, co chwila robi reedycje tych samych płyt i dokłada jakieś odrzuty.
pamiętam wywiady gdzie się zarzekał, że dyski spalił i w ogóle nie ma żadnych tracków oprócz wydanych-od razu czułem tam farmazon bo chyba każdy twórca zostawia i kataloguje wszystko, nawet niezbyt udane rzeczy i szkice
Noon po 30 latach kupił z powrotem MPC, tym razem 3000.
Dwie nowe płyty instrumentalne w planach, z czego conajmniej z jedna już po fazie koncepcyjnej/planowania. Przyszły rok
Zrób sobie dobry instrumental/acapella/4+ ścieżki z dowolnego utworu - lipiec 2026 klik
Burak pisze: ↑21 wrz 2026, 8:02
W wywiadzie w papierowym ślizgu nie pamiętam którym numerze Noon mówił że kupił MPC, a potem wrócił do Fruity Loopsa bo wygodniejsze było czy coś tam
chyba mówił, że nie przeczytał instrukcji i obsługa okazała się za trudna
Nie ma znaczenia jaka była prawda, bo Noon w tamtych czasach (teraz w sumie też) był topką producentów w polskim rapie. Liczy się wynik końcowy, a to czy bit był z eJaya, czy z MPC AKAI to jaka to różnica jak jest dobry?
Chyba i tak to wszystko potem miksował w analogu, więc dla nas to różnica czy lubisz gruszki czy jabłka (aczkolwiek też zwraca uwagę, że bardzo lubi dźwięk tych niektórych bit maszyn samych w sobie).
Ironicznie to w sumie Światła Miasta wygrały w tym całym plebiscycie na najważniejszą płytę rapową w PL, ale Noon też opowiadał kiedyś, że nie lubił się zapętlać i powielać i robić w kółko tego samego, dlatego też po Pezecie z tego co pamiętam nie było tak długo płyty z raperem, a Morza Południowe mówił, że wyszły przez przypadek, a przed Glitchy Praga jakoś bardzo się wzbraniał ale dał się ostatecznie przekonać trochę na siłę, z MP zaś był zadowolony.
Porusza też ciekawy motyw miksowania Bleak Output w Holandii. W innym miejscu też opowiadał, że był inny master potem tej płyty, który wyszedł za agresywny i quasi komercyjny, więc też zrobił to sam.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2026, 11:29 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Zrób sobie dobry instrumental/acapella/4+ ścieżki z dowolnego utworu - lipiec 2026 klik