[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: Burak »

Przypomnijmy sobie ten elegancki diss
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ja pół Tony Montana, ty półgłówek, pół-pała
Twój diss to półprawda, półśrodek, półkłamstwa
Pół tonu ciszej, jak ze mną rozmawiasz
Bo to nie ta półka w wadze, w rapie i w punchline'ach

:bowdown:
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

Bedoes pokazał wielkiemu punchlinerowi Eripe co to znaczy być prawdziwym punchlinowcem. Przez ten diss nie umiem spojrzeć już tak samo na dorobek Eripe jak kiedyś. Przecież on przy Bedim wypada jak tryhard z tymi swoimi panczami, cosplayer jakiś. Bedi boss.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Bedoes wjebał wczutego tryharda z linijką jak solar Laika. Jedyna różnica, to ze karolek nie mial jak wypłacić ojcowskiego magazynierowi, bo ten sie ukrywał w uk
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

Chyba możemy potwierdzić że te dwa tracki bedopsa to największy wpierdol w rodzimym rapie, co?
Awatar użytkownika
Slatty+

Post autor: Slatty+ »

Burak pisze: wczoraj, 22:48

Dzięki temu dissowi bedi odzyskał u mnie szacunek
𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪
taka

Post autor: taka »

Jose pisze: wczoraj, 22:52 Ja pół Tony Montana, ty półgłówek, pół-pała
Twój diss to półprawda, półśrodek, półkłamstwa
Pół tonu ciszej, jak ze mną rozmawiasz
Bo to nie ta półka w wadze, w rapie i w punchline'ach

:bowdown:
które konkretnie wersy ripa są kłamstwem? czy bowdown może jednak za wypisanie przez bediego wszystkich wyrazów ze słowem "pół" które znał?
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Połowa beefu dotyczyła tego, co się stało pod hotelem, jeden i drugi przedstawiał swój punkt widzenia - zarzut, że jeden czy drugi kłamie, to przecież coś oczywistego. :dunno:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Czy zesranie się oryginalnego autora bitu Ździcha który zamiast cosignować bit i zbierać tantiemy ten kazał skasować go z internetu jest największą kompromitacją cwela w polskim rapie >2020?
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Mnie się podoba ten lokalny patriotyzm i stanie za swoimi; pieniądze to nie wszystko
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Ale jakie stanie ze swoimi jak Bedoes chyba żadnego problemu z żadnym z członków Firmy nie miał?

Typ po prostu napisał że nie ma czasu, zalatany jest, jego to nie interesuje itd i elo
Wykorzystano mój utwór bez mojej zgody (chłopaków z Firmy zapewne też) i jest to już uzasadniona podstawa zablokowania go. Jestem autorem oryginalnego bitu i nie podoba mi się to, że został wykorzystany.

Beef mnie nie interesuje, ja nie mam czasu na takie rzeczy, nie mam kilkunastu lat. Niestety, nie możesz decydować, czy ja jako twórca korzystam z moich uprawnień, czy nie.

Niech sobie wytną ten sampel z dissu i wtedy publikują, gdzie chcą
Chłop zezgredział, nie jara go już hip-hop, więc nie pozwoli żeby inni się bawili, postawa godna Kadłuba czy tam innego hectica
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Burak pisze: dzisiaj, 7:06 Ale jakie stanie ze swoimi jak Bedoes chyba żadnego problemu z żadnym z członków Firmy nie miał?
Stanie za swoimi, jesteś też z Krakowa = jesteś swój. Choć to oświadczenie to jak pierdolenie jakiegoś Hołdysa, więc mój poprzedni post nie ma sensu :rotfl: nie pamiętałem że coś takiego było
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Jose pisze: dzisiaj, 6:30 Połowa beefu dotyczyła tego, co się stało pod hotelem, jeden i drugi przedstawiał swój punkt widzenia - zarzut, że jeden czy drugi kłamie, to przecież coś oczywistego. :dunno:
Bedoes jest notorycznym klamca, hipokryta, a wersję Eripe potwierdzali neutralni. A sam Rip raczej nigdy nie slynal z niskiej wiarygodnosci
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Obrazek
Awatar użytkownika
sychy

Post autor: sychy »

Co by nie mówić Eripe umarł po tym beefie
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Post autor: SieKurwaNieInteresuj »

Burak pisze: dzisiaj, 6:31 Czy zesranie się oryginalnego autora bitu Ździcha który zamiast cosignować bit i zbierać tantiemy ten kazał skasować go z internetu jest największą kompromitacją cwela w polskim rapie >2020?
zerową w zasadzie kompromitacją to jest - to był zwykły wybór, miał prawo. jakby był chytry to by podpisał.
Czak pisze: dzisiaj, 7:26 to jak pierdolenie jakiegoś Hołdysa
Hołdys często pierdoli kategorycznie, tymczasem Zich kwitując:
Niech sobie wytną ten sampel z dissu i wtedy publikują, gdzie chcą
"róbta co chceta - ale bez mojego"
nie wydaje sie wam troche smieszne rozkminianie Zicha w takich okolicznosciach?
Powielane „poszli na bok” wyglądało tak, że szli w trójkę na Ripa, więc automatycznie się odsuwał, a mistyczne „odepchnięcie” wyglądało tak, że już nie miał po chwili gdzie się odsunąć (bo były drzwi wejściowe do hotelu), więc chciał od siebie odsunąć Bedoesa i w tym momencie Bedoes mu nagle wyj*bał i tym się zaczęła i skończyła „bójka”.
jezeli to tło nie brzmi jak frajerska akcja(poczuł krew, w innych warunkach identyfikuje się jako butla LPG w bagazniku) to mam do was pytanie:

Czy jeżeli Zich zablokowałby Bedoesa niemożliwym do opłacenia ulicznym zaiksem, bedoes by odmówił i by mu najebali to byłoby to lepsze czy gorsze niż oświadczenie?
sychy pisze: dzisiaj, 8:27 Co by nie mówić Eripe umarł po tym beefie
Jak dla mnie to patokalipsa umarła dawno temu, to były tylko drgawki pośmiertne
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

SieKurwaNieInteresuj pisze: dzisiaj, 8:29 więc chciał od siebie odsunąć Bedoesa i w tym momencie Bedoes mu nagle wyj*bał i tym się zaczęła i skończyła „bójka”.
pierwszy naruszył nietykalność cielesną Bedoesa, wiec co się dziwi że Bedoes mu odpowiedział gongiem?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
Hubson99

Post autor: Hubson99 »

Burak pisze: wczoraj, 22:48

Jeden z najlepszych disow na polskiej scenie z ostatnich kilku lat, chociaż nie ma się co dziwić bo posucha była.
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Burak pisze: dzisiaj, 8:36 co się dziwi że Bedoes mu odpowiedział gongiem?
bedoes to nie mcgregor, napierali na typa to co mial zrobic jak nie odepchnąć xDD przytulić?
a bedoes 27 latek i jak niektórzy mówią niedebil+trzezwy wiedzial co robia i mogl rozsadkowo stwierdzic po odepchnieciu "wez kretynie najebany sie opanuj i lapy przy sobie, rozmawiamy kulturalnie co ty odpierdalasz, nas jest 3 i jeszcze o głowe wyżsi jesteśmy" - jednakze nie o to chodzilo nie oszukujmy sie. juz nie mowiac o tym jak mała musiała być siła karła piekarza popychającego potężnego tusznika z bydgoszczy. przeciez on sie powinien odbić

jeszcze dodam ze nie wszystkich poniosło
Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2026, 9:22 przez SieKurwaNieInteresuj, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

przypominam, że Eripe ani nie jest dużo mniejszy ani nie jest chuderlakiem, co było widać na wideło, normalnie jakiś mata mógłby nagrać o nim 3 minutowy kawałek wyzywając go od grubasów
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Jose pisze: dzisiaj, 9:21 przypominam, że Eripe ani nie jest dużo mniejszy ani nie jest chuderlakiem
ty, rzeczywiscie - podejrzewam, ze zapamietalem eripe z innych czasów bez brzuszka
zwracam honor
ODPOWIEDZ