Za stary na hip-hop?

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Burr

Za stary na hip-hop?

Post autor: Burr »

Nie wiedziałem gdzie założyć ten temat, więc zakładam tu, nurtuje mnie kilka pytań dotyczących rapu i ogólnie kultury hip-hop, mianowicie:

- kiedy się jest za starym na bycie raperem?
- kiedy jest się za starym na słuchanie rapu i mówienie o tym otwarcie, bez poczucia, iż rozmówca będzie odtąd miał Cię za debila?
- kiedy się wyrasta ze słuchania zagranicznego rapu?
- kiedy się wyrasta ze słuchania polskiego rapu?
- kiedy przestaje Ci się chcieć sprawdzać nowości, nowe style albo kawałki newcomerow (rivaldocyferkicore itp)?
- ile ma lat najmłodszy raper jakiego słuchasz i ile jest miedzy Wami lat różnicy?
- ile ma lat najstarszy raper, jakiego słuchasz i ile jest miedzy Wami lat różnicy?

Zapraszam do dyskusji, bo ciekawią mnie Wasze opinie
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Re: Za stary na hip-hop?

Post autor: bloooodtrail »

1. nie ma czegoś takiego, jesteś dobry albo nie, wiek nie ma nic do rzeczy
2. no tak, od pewnego wieku trzeba tylko muzyki poważnej słuchać i to bynajmniej nie pezeta XDD
3. XD
4. XD
5. chuj wie
6. nie wiem, bo wieku nie sprawdzam, ale chyba kosma? no to w moim wieku jest z tego co widze
7. z polskich to pewnie tede, czyli 27 lat

generalnie nie wiem czy dałem się nabrać na ragebait, czy to na serio xdd
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Burr pisze: wczoraj, 20:38 - kiedy się jest za starym na bycie raperem?
Nigdy, jeżeli robisz to ze smakiem i odpowiednio do swojego wieku, dojrzały rap ZKI - Psiakrew też może się obronić, za to pajacowanie w różowym fullcapie mając 50 na karku i coś tam skrzecząc może być nieodpowiednim zachowaniem i jest się już na to za starym
Burr pisze: wczoraj, 20:38 - kiedy jest się za starym na słuchanie rapu i mówienie o tym otwarcie, bez poczucia, iż rozmówca będzie odtąd miał Cię za debila?
A to chyba nigdy się przyznać nie można :lol: I tutaj napisałbym podobnie jak wyżej, uważam że można mieć te 5 dych i słuchać rapu, sam mam takich w pracy i ziomka co tam sobie słucha jakiegoś Ostr czy Łony nie uważam za debila, za to drugiego w podobnym starszym wieku jarającego się dalej hemp gru i rondelkiem na głowie trochę jednak uważam za debila, ale głównie dlatego że tak się zachowuje a nie przez to czego słucha, jak to lubi to chuj w to
Burr pisze: wczoraj, 20:38 - kiedy się wyrasta ze słuchania polskiego rapu?
po skończeniu podstawówki, a na poważnie wbrew śmieszkom polski rap ma sporo perełek i jak się ciągle ma jakąś swoją odmianę rapu, styl którego lubi się słuchać albo zamiłowanie do klasyki to można nigdy nie wyrosnąć
Burr pisze: wczoraj, 20:38 - kiedy przestaje Ci się chcieć sprawdzać nowości, nowe style albo kawałki newcomerow (rivaldocyferkicore itp)?
Mam ponad 3 dychy, przestałem nowości od małolatów sprawdzać jakoś z 8 lat temu koło 22-25 roku życia i tkwię w swoim zamkniętym truskulowym swiecie
Burr pisze: wczoraj, 20:38 - ile ma lat najstarszy raper, jakiego słuchasz i ile jest miedzy Wami lat różnicy?
Na codzień wielu dobija do 40stki lub jest lekko ponad jak Bonson, Sokół, Planet, Włodi

pewnie baicik ale chciało mi sie odpisac
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

A kiedy jacyś starzy rockmeni w końcu wyrosną ze słuchania Zeppelinów G'n'R czy innych metalic
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

nie wiem, wkurwia mnie to rapowe pierdolenie, że "oo z tego to się wyrasta/a to w ogóle wstyd mówić czego ty słuchasz" kurwa jeszcze w życiu nie widziałem, dajmy na to metala, który by takie rzeczy pierdolił. rap nie jest jakąś muzyką dla podludzi do chuja pana. przepraszam uniosłem się.
Awatar użytkownika
Mizter

Post autor: Mizter »

- co gdyby nie rap ?
🇫🇮 każdy kot na dzielni ma mieć sigme rizz i chainy 🇫🇮

#freefromage
#freekong444
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Słuchać rapu można ale w zaciszu domowym, najlepiej gdzieś w piwnicy, żeby nikt nie widzial i nie slyszal. Ciekawe czy jak komuś stuknie 4 dychy to idzie na koncert rapowy, za to inne muzyki można słuchać bez przypalu w miejscu publicznym zwanym koncertem, np Metallica czy tam Chopina.
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Mizter pisze: wczoraj, 20:55 - co gdyby nie rap ?
Powiedz, gdzie byśmy byli gdyby rap nas ominął,
gdy to co słyszysz nagle stało by się ciszą,
czy Twoje życie powiewało by rutyną,
gdyby ktoś Ci odebrał tą miłość
:oops: :oops:

MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
knarku

Post autor: knarku »

jak masz takie rozkminki to nigdy tak naprawde sie nie jarales ta muzyka
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Rapować można w każdym i to ze smakiem.
Jak coś czy ktoś jest dobry to można go bezwstydnie słuchać no chyba że jesteś dociętym chadem kipiącym teściem jak cud nad wisłą to nad otwartym jaraniem sie nie wiem cukierkowym lovesongiem jakiegoś młodego rapera bym się zastanowił.
Jedyne z czego sie wyrasta to uliczny rap i jego ciekawe zasady których autorzy po latach sami nie ogarniają
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Burr pisze: wczoraj, 20:38 kiedy jest się za starym na słuchanie rapu i mówienie o tym otwarcie, bez poczucia, iż rozmówca będzie odtąd miał Cię za debila?
Po przeczytaniu pierwszego postu stwierdziłem, że chyba jesteś za stary na słuchanie rapu.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

Post autor: HamulcowyBrembo »

Burr pisze: wczoraj, 20:38 - kiedy się jest za starym na bycie raperem?
pewnie kiedy masz niezłą pizdę w głowie i obcinasz kelnera
Burr pisze: wczoraj, 20:38 - kiedy jest się za starym na słuchanie rapu i mówienie o tym otwarcie, bez poczucia, iż rozmówca będzie odtąd miał Cię za debila?
jeśli rozmówca wyciąga takie wnioski na podstawie gatunku muzyki której słuchasz to kto jest debilem?
Burr pisze: wczoraj, 20:38 - kiedy się wyrasta ze słuchania zagranicznego rapu?
kiedy przestajesz rozumieć problemy murzynów z chicago
Burr pisze: wczoraj, 20:38 - kiedy się wyrasta ze słuchania polskiego rapu?
kiedy przestajesz rozumieć problemy drogiego paliwa
Burr pisze: wczoraj, 20:38 - kiedy przestaje Ci się chcieć sprawdzać nowości, nowe style albo kawałki newcomerow (rivaldocyferkicore itp)?
kiedy większość nowości których słuchasz zaczyna brzmieć jak gówno
Burr pisze: wczoraj, 20:38 - ile ma lat najmłodszy raper jakiego słuchasz i ile jest miedzy Wami lat różnicy?
nie wiem nie sprawdzam metryk ale pewnie mata którego czasem posłucham i różnicy będzie jakoś z 16-20 lat
Burr pisze: wczoraj, 20:38 - ile ma lat najstarszy raper, jakiego słuchasz i ile jest miedzy Wami lat różnicy?
pewnie jakiś tede albo borixon i tu będzie parę lat różnicy
Mamusiu, nie czytaj!
ODPOWIEDZ