(BEEF) Laikike1 vs Solar

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrał beef?

Laikike1
51
71%
Solar
18
25%
Remis
3
4%

Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
scam_sakawa

Re: (BEEF) Laikike1 vs Solar

Post autor: scam_sakawa »

Nie wiem @Malloy, czy do mnie, czy do bakłażana pijesz, ale powiedz mi, co jest tu sprzeczne?
scam_sakawa pisze: dzisiaj, 11:15 Jakby Solar nie odpowiedział to umniejszałoby mu to, że nie odpowiedział przeciwnikowi-żulowi z Anglii, jak odpowiedział to jego wina, że typ się do niego spruł ze zbyt niskiej ligi?
Solar zachował się bardzo hiphopowo
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

SieKurwaNieInteresuj pisze: dzisiaj, 11:15
d3luge1 pisze: dzisiaj, 11:09 Przecież dalej Solar ma wybór, odpowiadać albo nie.
niezły wybór, hiphopowo raper jest wręcz zobowiązany do odpowiedzi?
czyli jednak tryhardujemy w hiphop?
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Post autor: SieKurwaNieInteresuj »

d3luge1 pisze: dzisiaj, 11:24 czyli jednak tryhardujemy w hiphop?
moze nie w hiphop ale jeżeli mnie pamięć nie myli to tamte SB miało mental nieomijania konfliktów i jechania oporowo

SB tworzyło swój wizerunek jako solidny skład takich nie wiem... rozpierdalaczy w konfliktach? Takie chłopaki w barze gdzie pyskówka zawsze musi zakończyć się dokończeniem dyskusji na zewnątrz. Mozliwe,ze bitwy trochę zapoczątkowały ten mental
Brak odpowiedzi byłby ujmą wobec tego wizerunku.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

scam_sakawa pisze: dzisiaj, 11:23 Nie wiem @Malloy, czy do mnie, czy do bakłażana pijesz, ale powiedz mi, co jest tu sprzeczne?
scam_sakawa pisze: dzisiaj, 11:15 Jakby Solar nie odpowiedział to umniejszałoby mu to, że nie odpowiedział przeciwnikowi-żulowi z Anglii, jak odpowiedział to jego wina, że typ się do niego spruł ze zbyt niskiej ligi?
Solar zachował się bardzo hiphopowo
no zachował się hiphopowo i props dla niego, to, że przejebał to inna kwestia
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Quidquid agis, prudenter agas
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Minuta - Kurwiaku z grzywą 0:1,5
Drugi diss Laike - Drugi Diss Solara 1:1,5
Rayban Laikike 2:1,5

Laikike wygrał beef bo najsłabszy track rzucił na początku, a Solar zrobił odwrotnie, wystartował mocno ale zabrakło pary i staminy.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

kurwa tu się rodzi jakiś mityczny dystans solara jak charyzma bialasa
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
d3luge1

Oprócz wszystkiego co złe otaczające Laika, nie zapominajmy o tym kim był Solar w 2013 roku.
Członek ekipy aspirująca na bitewną, uczestnik 17 freestyle'i z czego 3 wygrane (według źródła stąd https://infosekolah.net/pl/Solar), beef z Peerzetem. Dodatkowo na fali wznoszącej po wydaniu legalu.
Jakby odwrócić to pytanie to zastanawialiście czemu to Laik miał rozpierdolić Solara a nie na odwrót?

I czemu jak wpisuje "solar dyskografia" to drugi wynik wyszukiwań to jest dyskografia Białasa?
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

https://glamrap.pl/komentarz-kaabana-la ... ska-scene/

haha polecam poczytać z perspektywy czasu
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Coś pięknego :lol: :bowdown:
Pezet do Laika pisze:Nawet nie wiedziałbym o istnieniu twojego profilu, zresztą o twoim istnieniu w ogóle, gdyby nie mój człowiek który po prostu trafia na jakieś z dupy fora gdzie jacyś gówniarze podobni tobie się pałują ile kto ma jakich rymów i co tam u niego w życiu prywatnym etc.
Już wtedy było uskuteczniana postawa ja nie czytam, to ktoś mi podsyła heh
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2026, 14:33 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

d3luge1 pisze: dzisiaj, 14:03 Jakby odwrócić to pytanie to zastanawialiście czemu to Laik miał rozpierdolić Solara a nie na odwrót?
To on miał do niego problem i poczuwał się do robienia porządków na scenie, a nie na odwrót.

Jeśli ktoś uskutecznia przewózkę rozliczania (rzekomo) chujowych raperów, "jednostrzałowców do odjebania w dwóch wersach", a potem zajmuje mu to trzy (?) tracki po których nie jesteśmy pewni wyniku, to moim zdaniem coś jest nie halo. Laik przy swoim wizerunku musiał, Solar jedynie mógł.
d3luge1 pisze: dzisiaj, 14:03 uczestnik 17 freestyle'i z czego 3 wygrane
Raczej 17 bitew :razz: Tak czy siak hasło "beef z freestylowcem to samobójstwo" zostało już wielokrotnie upokorzone i zmieniło się w mem.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Pytanie jakim cudem chłop robiący w magazynie w UK, zbudował sobie jakis fanbejs w Polsce.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Rapem, recenzja Bybzi Bybzi była już w papierowym ślizgu, a na slizg.eu Milczmen Screamdustry było tak wyczekiwane że temat został założony w 2008 i do premiery w 2012 najebali ponad 40 stron postów:
https://web.archive.org/web/20190423180 ... 36&t=14191

I słusznie, bo to dobre płyty są.
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
Awatar użytkownika
Sensei

Post autor: Sensei »

gods bidness pisze: wczoraj, 21:57 Ci podziemni "królowie" podziemia typu jimson, laik to jest kurwa śmiech na sali. Czy oni nie widzą jacy są śmieszni z tym tryhardowaniem, jak robią z tych głupich rymowanek wszech artystyczne spotkanie z Najwyższym? Tak się kończy jak się ma artystyczny kompleks niższości i ego podbudowywane postami piętnastu prawiczków z internetu, którzy nazywają cię królem - zaczynasz w to wierzyć.
gods bidness pisze: wczoraj, 21:38 Pamiętam też jak Laik zaczepiał tych raperów i jedyne na co tym zasłużył, to że mu Tetris odpowiedział jakimś minutowym nagraniem chyba acapella i ten Tetris też tam tryhardował strasznie, minę miał zawziętą niby rycerz, co walczy o honor, matkę i wolną Polskę, a nie nagrywa chujowe rymowanki dla gimbusów. A potem Laik nagrał, że o to mu chodziło i nie odpowiedział nigdy i nara. Oj wesoły ten polski rap podziemny, kochani.
ja to nie czaje takiego podejscia i szczerze to od twoich postow bije tryhardem i frustracja wlasnie xD jak muzyka hip hop dla cb to rymowanki dla gimbusow to na huj tu siedzisz i marnujesz na nią czas? wszystko mozna uproscic do błahostki i głupoty jak sie ma odpowiednio wiele złej woli. rozumiem Twoj zarzut z tryhardem tetrisa czy laika i ze beka z tego moze byc ale no chyba spoko ze ludzie maja swoje wczuty i zajawki i czemu dla niektorych to nie moze byc rapowanie/muzyka ogolnie (jakies kurwa klikanie w klawisze/szarpanie za struny dla polglowkow) a dla innych kurwa pisanie glupich literek na ekranie komputera zeby sie strona pokazala lub szydelkowanie?

nie czaje totalnie takiego pokazywania ze jest sie ponad tym jeszcze na pierdolonym forum hip hopowym haha
Awatar użytkownika
tkss

Post autor: tkss »

Mój ulubiony beef w Polsce. Solar naprawdę dobrze się pokazał i lubię szczególnie kurwiagu z grzywo (pojebane że się tak kiedyś pisało w internecie, cringe jak chuj). Minuta laika to nieporozumienie i dla mnie nie istnieje.

Zwyciężył zdecydowanie laik, wiele dobrych wersów, a kilka zajebiście dowiezionych (Macklemore, kto zakładał swoje forum). Z drugiej strony to przypierdalanie się o matki "donoszące" było kurwa glupie niesamowicie już wtedy
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

Sensei pisze: dzisiaj, 15:18 ja to nie czaje takiego podejscia i szczerze to od twoich postow bije tryhardem i frustracja wlasnie xD jak muzyka hip hop dla cb to rymowanki dla gimbusow to na huj tu siedzisz i marnujesz na nią czas? wszystko mozna uproscic do błahostki i głupoty jak sie ma odpowiednio wiele złej woli. rozumiem Twoj zarzut z tryhardem tetrisa czy laika i ze beka z tego moze byc ale no chyba spoko ze ludzie maja swoje wczuty i zajawki i czemu dla niektorych to nie moze byc rapowanie/muzyka ogolnie (jakies kurwa klikanie w klawisze/szarpanie za struny dla polglowkow) a dla innych kurwa pisanie glupich literek na ekranie komputera zeby sie strona pokazala lub szydelkowanie?

nie czaje totalnie takiego pokazywania ze jest sie ponad tym jeszcze na pierdolonym forum hip hopowym haha
+1 dobrze gadasz
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

o chuj ale przypał ta ankieta, myślałem że jesteśmy dalej jako społeczność, wygraną bedoesa jakoś daliśmy radę uznać, a tutaj 70% WesołychJózków (pozdro)

solar nagrał jeden zajebisty diss, który po pierwsze zajebiście buja, po drugie zajebiście wyśmiewa laika, a po trzecie daje zajebiste argumenty, laik nie nagrał nawet w połowie tak dobrego kawałka, a jego pierwszy diss był taki chujowy, że fani zastanawiali się czy to nie żart XD

wczutka obrońców laika w tym temacie pokazuje, że tutaj nie chodzi o muzykę tylko obronę bożka, a najlepszy przykład to jose - user zawsze spokojny i rzeczowy tutaj nie wytrzymał, przykre że to ciągle tak działa, bo tak jak wspominałem, mysłałem że jesteśmy już ponad to
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
tkss

Post autor: tkss »

Stary, a przechodzi ci czasami przez myśl, że może nie masz racji? Że niektórzy ludzie patrzą na to inaczej?
Weź sobie przesłuchaj jeszcze raz, na spokojnie bez tiktoka tych kawałków to może zrozumiesz

Ps bez sensu są te podjazdy do Jose, bo ci zapodał realtalk
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

bez tiktoka? co?
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
d3luge1

wczutka obrońców solara w tym temacie pokazuje, że tutaj nie chodzi o muzykę tylko atakowanie bożka, a najlepszy przykład to aleksy - user zawsze spokojny i rzeczowy tutaj nie wytrzymał, przykre że to ciągle tak działa [...]
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

@aleksy, a ja nie mam problemu z tym, że ktoś myśli, że Solar wygrał, nie walczę tutaj w obronie Laika, w każdym poście zresztą zgrywam się z jego postawy, Ciebie np. nie zamierzam przekonywać, bo i po co

ja się odpaliłem na kolejne pierdolenie bakłażana, który wjechał na rejestry najmądrzejszego z mądrych, jedynego prawdziwego, rozumiejącego muzykę, gościa z fssst otwartą głową i na tego typu zabiegi, bo jak sobie coś upierdoli, a potem okazuje sie, że większość ma inne zdanie, to już CAŁE FORUM niedobre i wszyscy debile

a normalne uważam, że Bedoes rozjebał Eripe, w tym roku częściej słuchałem Kotolgi niż Smarki Smarka i Dinali, a jednocześnie twierdzę, że Laik wygrał z Solarem - nie wiem, co w tym takiego niepojętego, jeszcze rozumiem jakbyś mnie nazwał kurwą i cwelem, ale wesołymjózkiem? no trochę obrażony jestem
ODPOWIEDZ