(BEEF) Laikike1 vs Solar
Re: (BEEF) Laikeike1 vs Solar
dawać ankietę, rozstrzygnijmy to raz na zawsze
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Pierdolony hipokryto, kto zakładał swoje forum?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Quidquid agis, prudenter agas
- igorzastyy
Bardzo bliski beef jeśli chodzi o wynik. Dissów Laika słucha się przyjemniej, ale tam miało być jednostronne widowisko liryczne, a Solar się postawił i ładnie obśmiał poetę z Wysp. Kiedyś twierdziłem, że Solar, teraz bardziej szala się przechyla na Laika. Nie wiem kurwa, remis i chuj
- gods bidness
I nie wiem czy misiu do końca kumasz. Że szukając na mnie dissu starczy wpisać "Solar umarł
Kurwiagu z grzywo to najlepsze co nagrał solar w życiu, ale i tak przejebal
Minuta nie jest tak zła, jak się ją przedstawia, nie że dobra, ale nie tak zła.
Laik forma schyłkowa, Solar życiowa, ale nie wystarczyło
Minuta nie jest tak zła, jak się ją przedstawia, nie że dobra, ale nie tak zła.
Laik forma schyłkowa, Solar życiowa, ale nie wystarczyło
cztery żubry i dwie kurwy
- gods bidness
Ten Laik to był zawsze taki tryhard jebany, więc dobrą taktyką było go wyśmiać i to się w kurwiaku z grzywą udało. Jakie tam w ogóle te tracki były po kolei, to se może odświeżę?
- bloooodtrail
w pierwszym poście cały beef masz
- gods bidness
Pamiętam też jak Laik zaczepiał tych raperów i jedyne na co tym zasłużył, to że mu Tetris odpowiedział jakimś minutowym nagraniem chyba acapella i ten Tetris też tam tryhardował strasznie, minę miał zawziętą niby rycerz, co walczy o honor, matkę i wolną Polskę, a nie nagrywa chujowe rymowanki dla gimbusów. A potem Laik nagrał, że o to mu chodziło i nie odpowiedział nigdy i nara. Oj wesoły ten polski rap podziemny, kochani.
Re: (BEEF) Laikike1 vs Solar
zaczepiali raperów to esbemafijczycy i wszystkie beefy do aspiratio przejebali, enson, laik, peerzet, deys, nie można trafić gorzej
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
- gods bidness
Nie no próbowałem, ale nie mam siły tego słuchać, odpadłem na drugim tracku Laika. Solar wygrał, powinien w ogóle nie odpowiadać po kurwiaku z grzywą, bo nie było na co i beka z Laika, że przegrał z 14-latkiem.
Ci podziemni "królowie" podziemia typu jimson, laik to jest kurwa śmiech na sali. Czy oni nie widzą jacy są śmieszni z tym tryhardowaniem, jak robią z tych głupich rymowanek wszech artystyczne spotkanie z Najwyższym? Tak się kończy jak się ma artystyczny kompleks niższości i ego podbudowywane postami piętnastu prawiczków z internetu, którzy nazywają cię królem - zaczynasz w to wierzyć.
Jeszcze ten pierwiastek ulicznika w rapie Laika, nawijanie o frajerach, cwelach, więzieniach itd. podbija bekę do kwadratu, kiedy jesteś tylko magistrem kolegium nauczycielskiego ze specjalizacją filologii angielskiej, który pracuje na saksach na magazynie.
No i to pasywno-agresywne flow pederasty aroganta. Laik nie zmieniaj się. Choć jak przestał pić, to jednak trochę się wyrobił i znormalniał.
Ci podziemni "królowie" podziemia typu jimson, laik to jest kurwa śmiech na sali. Czy oni nie widzą jacy są śmieszni z tym tryhardowaniem, jak robią z tych głupich rymowanek wszech artystyczne spotkanie z Najwyższym? Tak się kończy jak się ma artystyczny kompleks niższości i ego podbudowywane postami piętnastu prawiczków z internetu, którzy nazywają cię królem - zaczynasz w to wierzyć.
Jeszcze ten pierwiastek ulicznika w rapie Laika, nawijanie o frajerach, cwelach, więzieniach itd. podbija bekę do kwadratu, kiedy jesteś tylko magistrem kolegium nauczycielskiego ze specjalizacją filologii angielskiej, który pracuje na saksach na magazynie.
No i to pasywno-agresywne flow pederasty aroganta. Laik nie zmieniaj się. Choć jak przestał pić, to jednak trochę się wyrobił i znormalniał.
O ile LAIG TY KURWIAKU Z GRZYWO jest bardzo dobrym dissem, elegancko ośmieszył tryhardowanie Laika, tak Umarł krul niech żyje król to jest tragedia
Dodano po 32 sekundach:
Dodano po 32 sekundach:
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
A w zasadzie jakie miał Laik?
Nie żebym cwaniakował, tylko ostatni raz słuchałem całego beefu będąc pewnie jeszcze fanem Laika, teraz muszę sobie to odświeżyć, ale z perspektywy czasu duża część zarzutów ex bożka jest dla mnie nader wczuta i oparta na nieistniejącym kodeksie prawdziwego hip-hopowca, typu ta paranoja laikowa że raper sam pozował do merchu, MORDO ALE PRZYPAŁ.
Na bank po jednym z kawałków Laika mieliśmy z kumplami-truskulami reakcję typu "I co, to już??" i potem latały na forum teorie że to tylko takie prowo, nie wierzę że byłem jedynym rozczarowanym.
No źle się zestarzała w moim postrzeganiu cała jego postać, wanna-be rozliczający scenę i dyktujący jakie warunki trzeba spełnić żeby być raperem i czym jest prawdziwy skład, ostatecznie samemu przez większość kariery ewidentnie wstydząc się zagrania koncertu w stanie innym niż upodlenie do odciny i tracąc tę słynną RODZINĘ KOCURY MRRAUU, bo pokłóciła się o jakieś byle gówno.
Twoje oczy to anały opierdalania mi kulki
Twoje stopy to sandały bombardowania bibułki
Pa jak wjechałem na poczwórnym, grubo?
Ten wers jak Twoja płyta - o jedno dno za dużo
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
patrząc na wcześniejszą przewózkę laika ten beef był dużo bliższy niż powinien być, natomiast nie można wg mnie wskazywać jako winnera gościa, który w beefie dostaje wersami
jaki internet ty nie znam mc
co kłócił się z kaabanem odnośnie swojego lp
jaki internet ty nie znam mc
co kłócił się z kaabanem odnośnie swojego lp
Jedyny real talk w tym beefie pada w „kurwiaku z grzywo”, więc punkty na korzyść solara
Kocham, pozdrawiam
- jest starszy (superważne)
- Solar propsował Laikike1
- Solar jest o wiele większym internet mc niż Laikike1 (tbh to chyba najwazniejsza część przepychanki xd)
- Laik jest tryhard raperem, ale to Solar tryharduje karierę, Laikike1 się bawi, bo może, bo go stać, bo pracuje
- Solar dostał w pizde i uciekł (damn bro)
- koncert premierowy płyty wydanej w potężnym Prosto grali jako support
no powyciągał te Polonię, jakieś plakaty wyborcze Solara i inne głupotki, żadne nie wiadomo jak przypałowe rzeczy, też nie wiem, ile rzeczy było nowych, ile nie, ale ładnie ubrał to w słowa, tak trzeba w beefach (tego zabrakło np Mesowi)
najgłupsze chyba te sementyczne pierdolenie o tym czy Ę jest na końcu (chociaż to smieszne akurat, tak samo jak wymowa słowa Macklemore) i te "a bo ty mówisz w liczbie mnogiej, a ja zawsze sam, chociaż w sumie to nie, bo kocham rap addix"
A z tym że "Minuta" to prowo, to chyba nawet Laik sam w to nie wierzył - wysrał to z siebie najebany/pod wpływem zbiurki gangó (to dopiero było żenujące) i się okazało, że Solar nie spękał i props dla niego. Imo Rayban zamknął beef, topka dissów imo, ale Solar na pewno bez siary, chociaż np. to że nie rozumie wersów Laika z Milczmena to jest kurwa taki autodiss, że aż wstyd.
też przypominam, że Laik nie był jakims turbopospinanem raperem z kalkulatorem w ręku, który wypluwał tylko jad zza klawiatury, bo trochę jajec też dawał, np. to:
z większością sie zgadzam, aczkolwiek u takiego jimsona tryhard mnie raził nieco mniej, bo jednak mimo ewidentnej grafomanii, to w całokształcie lirycznie dwie polki wyżej i jego w lepszych momentach faktycznie mógłbym nazwać poetą, a jego teksty są dużo bardziej wyważone w proporcji formy do tresci. U Laika dla mnie rowniez niezamierzona bekowosc stoi na dwóch nogach - jedna to bełkot i słynne z dupy metafory, a druga to właśnie próby ożenienia tej ulicznej gadki i jakis kodeksów, pouczania jak żyć, ale z jego delivery wypada w tym jak rogal z downemgods bidness pisze: ↑wczoraj, 21:57 Nie no próbowałem, ale nie mam siły tego słuchać, odpadłem na drugim tracku Laika. Solar wygrał, powinien w ogóle nie odpowiadać po kurwiaku z grzywą, bo nie było na co i beka z Laika, że przegrał z 14-latkiem.
normalnie to bym się może i naśmiewał z ludzi, którzy se wmawiają, że laik naprawdę to wygrał, ale potem se przypomniałem, że przecież wg tego forum to grande wygrał beefa z bonusem xD
Moltisanti pisze: ↑13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Ojej znowu niedobre forum bo ktoś ma inne zdanie
Zrób sobie znowu dwa miesiące przerwy
Zrób sobie znowu dwa miesiące przerwy