gry typu strategie
Moderator: con shonery
- nobezprzesady
Re: gry typu strategie
Irytuje mnie w tych grach hirołsowych system walki turowej, nie wiem w sumie czemu, ale poza tym strasznie lubię te klimaty, jakiś czas temu Age of Wonders: Planetfall mnie totalnie wciągnęło (i miało na szczęście automatyczne walki).
Re: gry typu strategie
A wiecie w ogóle, że cały ten świat, który musieliśmy bezustannie ratować, to i tak twórcy wyjebali w pizdę między Heroes Chronicles i HoMM4, by stworzyć nowy setting? Nieźle, co?Lothia pisze: ↑27 sie 2026, 16:06 I co, podobał wam się homm4?
Pamiętam jak się na to czekało przed premierą, a gdy gra już wyszła i się w nią zagrało to to było takie meh. Przescrollowałem sobie kodami kampanię, by zobaczyć czy potem jest ciekawej i rzuciłem ostatecznie w kąt. Pamiętam, że taki był zresztą ogólnospołeczny konsensus, innym znajomym też jakoś ta część wtedy nie siadła.
Do polskiej wersji dodali wtedy też 1 i 2 z dodatkiem i to juz z nich się wtedy bardziej ucieszyłem.
Teraz sobie myślę czy nie dać szansy homm4 po tym ćwierćwieczu
Teraz sobie w końcu ukończyłem to całe Chronicles i jestem pod gigantycznym wrażeniem katorżniczej pracy NWC, którym wydawca urządził cyfrowy odpowiednik budowy kolei birmańskiej - kupony od popularności spin-offu Might and Magic były odcinane jeszcze w fazie terminalnej, przecież oni już nawet zaczęli robić HoMM5 pięć minut przed zgaszeniem światła i zdaniem lokalu.