Najlepszy album wszech czasów vol. 2 - DYSKUSJA

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: Najlepszy album wszech czasów vol. 2 - DYSKUSJA

Post autor: Jose »

@WeezyBaby jaki rondlarz xd
Awatar użytkownika
WeezyBaby

Post autor: WeezyBaby »

bloooodtrail pisze: dzisiaj, 9:17 z niewymienionych to jeszcze pierwsze hvncwoty przychodzą mi do głowy, gdyby ktoś chciał dać złoty strzał zamiast lata w ghettcie to też by się mogło obronić, epka mielzkiego, może jest jeszcze za wcześnie by tak mówić, ale dublin story konego powinno się obronić po latach. co by nie mówić to co roku wychodzą w polskim rapie naprawdę zajebiste albumy. szkoda, że nie są to te albumy ze szczytów playlist na spotify, ale ważne, że są.
Kony mi przez chwilę przeszedł przez myśl, ale no xd za 7 lat
“I’m Weezy F and the F is for flame
Eat these rappers chef of the game.”
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Jose pisze: wczoraj, 21:41 nie, burak zabronił, w ten sposób w 25 edycji plebiscytu planuje do top10 wprowadzić "przeciwko kurestwu i upadkowi zasad" i solówkę Jędkera
no i byłoby w chuj ciekawiej niż te smarki i dinale
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

ale przecież nikt wam nie broni zrobić top15 bez smarków, dinali itp. ba, jak zrobicie i napiszecie, dlaczego wasze wybory są lepsze to może kogoś przekonacie, żeby też ich wyrzucił ze swojej topki.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

po huj kogokolwiek przekonywać? Jak dla kogoś muzyka poważna jest po latach nadal opus magnum polskiego rapu to niech se da ją na pierwszym. jak ktoś stwierdzi że scib to był kurwa przełom i nadal jest świeże w chuj to niech da na pierwszym i elo. jak ktoś uzna że JOCC go tak wgniotło w fotel że wg niego to było najlepsze co dał pl rap to daje na #1. co to za dziwne dyskusje że "ale po co znowu te dinale?!!?"
Awatar użytkownika
bloooodtrail

ja tam nie będę nikogo przekonywał, ale jak komuś tak zależy, żeby jakieś płyty wykluczyć to mógłby pokazać, dlaczego inne wybory są lepsze. przynajmniej wydaje mi się, że tak by było lepiej, a nie "wyrzućcie płyty, których nie chce mi się już słuchać, bo tak".
Awatar użytkownika
Kornel

Post autor: Kornel »

Ktoś dał waco - świeży materiał do swojej topki, dla mnie to jest crazy przecież to jest stado dukaczy na częstochowskich rymach.
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

Post autor: HamulcowyBrembo »

pokażcie mi przepis który zabrania dać tam albumów spoza rapu i spoza PL
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
bloooodtrail

to że jesteśmy w dziale polski hip-hop wystarczy? xd
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

Post autor: HamulcowyBrembo »

dziękuję panie mecenasie
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Post autor: SieKurwaNieInteresuj »

Kornel pisze: dzisiaj, 12:41 Ktoś dał waco - świeży materiał do swojej topki, dla mnie to jest crazy przecież to jest stado dukaczy na częstochowskich rymach.
Przyznaje się. Dla mnie świeży materiał jest tak charakterystyczny i osobliwy, że uznałem że muszę go wymienić - sądzę też, że jest technicznie poprawny tylko niezgodny z nurtem. Przy czym broniąc Świeżego Materiału przypominam, że dużo głosów będzie na PROBLEM.
[Zwrotka 2: Oskar]
Noc, robię krok, a matek szloch przepełnia miasto
Bo córki kochają zło
Grzech to emocji dreszcz, stres to seks, masz ciało PRO
Ja jak koty, widzę w strefie nocy
Jej piękno mroczy, a ludzie wzywają pięknie pomocy
[Zwrotka 2: Oskar]
Jagiełły wzrok, gdy patrzy na mnie ma odczyn kwasu
Podnoszę go z blatu, duży BIC w dłoni do strzału
Ogień nabiera kształtu, dłoń chwiejna na kacu
Lecz jak sierżant RAF-u trafiam w cel i przetrwam w tym starciu
Dla każdego coś dobrego.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

@CCORD props za księgę pszczół
Moltisanti pisze: 13 wrz 2026, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Mam problem z tym pierwszym miejscem, bo Najebawszy to ja nie słuchałem chyba od paru lat od deski do deski, ale nie słuchałem w ostatnich latach nic, co by zrobiło na mnie większe wrażenie niż wtedy Najebawszy.
Niemniej pomyślę jeszcze, co mógłbym za to dać, żeby nie obrazić użytkowników.

Ciężko mi z takimi topkami zawsze, bo staram się podejść obiektywnie, ale jednocześnie wyrazić swój gust i mam potem dylematy - np. Jak Mogłeś to mój ulubiony album Zeusa, ale wydaje mi się, że Nie Żyje jest jednak tym lepszym.

Najgorzej z tymi ostatnimi 5, tam jest pełno albumów, które mógłbym wrzucić, bo traktuję tę "kategorię" jako albumy, które lubię i dużo słucham, ale nie myślę o nich raczej jako szczególnie wybitnych, lub nie do końca czuję to, co inni zdają się w nich czuć, jak Milczmen czy Dinale (moim zdaniem dobre płyty, których dużo słuchałem jak już dowiedziałem się, że istnieją).

Honorowa wzmianka to coś od Bisza, myślałem nad Labirynt Babel, ale dałem Laikike1.

Dodano po 1 minucie :
baqlashan pisze: dzisiaj, 13:25 props za księgę pszczół
Odkąd kumpel pokazał mi ten album, cały czas znajduję w nim nowe rzeczy, bardzo lubię kiedy muzyka tworzy jakąś spójną całość i nie jest tylko kolekcją luźno związanych utworów.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

czy została rozkminiona paląca kwestia najlepszy vs. the greatest?

sentino może dużo stracić przez to, że ostatnio połączono zl1 i zl2
cmaz pisze: opanuj się dzieciaku, schowaj nóż, pogoń torbę cracku
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

edenmar pisze: wczoraj, 22:17 dobra, poważne pytanie: jakie albumy, które wyszły na przestrzeni tych 7 lat od poprzedniej edycji, kwalifikują się waszym zdaniem do tego, żeby brać je pod uwagę w takim głosowaniu? co wam przychodzi do głowy?
HAU BELMONDAWG
lygrys pisze: 30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Wstępną listę zacząłem majstrować i z ostatnich lat brałem pod uwagę właśnie tylko HAU, JOCC (1 i 2) i Taxi
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

mailo pisze: dzisiaj, 13:35 sentino może dużo stracić przez to, że ostatnio połączono zl1 i zl2
on stracil fanbase na forum, dla ktorych byl kiedys bozkiem i cyklicznie miescil sie w takich zestawieniach

anyways moze kiedys powstanie temat Najlepsze single wszechczasow i dedykowana playlista? Kazdy moglby wstawic przykladowo pione rapowych trackow, a jeden bet na dany utwor wykluczalby go z kolejnych postow. Nieironicznie mozna byloby w ten sposob przypomniec sobie duzo ikonicznych nutek ze zlotych czasow, tylko kto chcialby podjac sie takiej katorzniczej misji i zmontowac playliste na podstawie tych wpisow w temacie
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

Czemu te głosowanie nie nazywa się po prostu ulubione albumy w pl rapie?
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Bo wtedy nie byłoby gównoburzy.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2026, 16:38 przez marmolad_k2, łącznie zmieniany 1 raz.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzonson

Post autor: Dzonson »

Bo rondlarze z racji na przewagę liczebną chcą się chełpić tym, że wyższe dobro weny i rzułte dinale to albumy wszechczasow, a nie jakieś ulubione
Jak suka klęczy, to nie trzymam się poręczy
Mój kutas nieporęczny jest bo wielki

RYM
ODPOWIEDZ