Białas
Re: Białas
Gdybym nie wiedział, że Białas się wychował w sołectwie teresińskim, to bym w to nie uwierzył, słuchając tych jego przestępczych opowieści.
- TooMuchSmoke
Niby jest jakaś treść, ale to taka wydmuszka. Jak już po raz setny wracasz do tego ciężkiego dzieciństwa/młodości to weź to ubierz w pełnokrwiste opowieści, coś co naprawdę uderzy w słuchacza, zostanie na dłużej, a tu znowu takie pierdolololo. Zamysł bitu dobry, wykonanie już gorzej, strasznie generyczna perkusja. Ale i tak jest lepiej niż cała ta poprzednia płyta-playlista xd
W jego rapie nigdy nie było treści, która by mnie przyciągała, interesowała, zostawała ze mną. Sprawdzałem parę płyt i on umie rapować, po niektórych kawałkach stwierdzam, że fajne i na pewno sobie wrócę, a potem nigdy nie wracam. Z jednej strony spoko tracki, z drugiej chuj mnie obchodzą i mogłoby ich równie dobrze nie być.
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
taki poprawny numer, ale tak szczerze lepsze niż cokolwiek z dwóch poprzednich płyt
“I’m Weezy F and the F is for flame
Eat these rappers chef of the game.”
Eat these rappers chef of the game.”
-
bobsonbejbi
nie znam sołectwo teresinskie, serio takie tam harpagany? dla mnie to zawsze wyglądało tak, jakby bialasowi sie nagle zachciało byc takim ulicznikiem (w okolicach umizgow bonusa o ułaskawienie i wydania jakiejs plyty w przy duzym udziale bialasa) I nagle w każdym kawałku musi to zaznaczać co zwrotka albo i częściej. jakos nie kojarze takiej częstotliwości przy wcześniejszych projektach i uznałem ze troche duzo hiperboli w tym jest (co mnie osobiscie zaczęli wkurwiac)
Znam klimat zachodniego Mazowsza i jedyna ekipa z Teresina o jakiej słyszałem to zapaśnicy, ale to sportowcy, a nie szajka rzezimieszków.
Tam nawet nie było nigdy młyna na meczach ich lokalnego klubu.
Wiadomo, że statystycznie niemożliwe, żeby tam nie było osób karanych, ale on to przedstawia, jakby wychował się na Bielanach w czasach wojen żoliborskich.
Tam nawet nie było nigdy młyna na meczach ich lokalnego klubu.
Wiadomo, że statystycznie niemożliwe, żeby tam nie było osób karanych, ale on to przedstawia, jakby wychował się na Bielanach w czasach wojen żoliborskich.
Przestałem go słuchać po pierwszym POLON
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
- igorzastyy
Na Polonie było kilka fajnych numerów, ale całościowo lepiej mi siadło H8M4. Ten z prePolonu piękny jest
Jeżeli jadę do Zakopanego, to w góry, nie tam, gdzie zwłoki zakopałem (Nie)
serio kurwa? xD
serio kurwa? xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- bylerymdorymu
Domyślasz się dlaczego? To jakby bawił się z synem w POCHOWANEGO
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
https://www.youtube.com/@TakiJedenKrzysztof
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
https://www.youtube.com/@TakiJedenKrzysztof
- igorzastyy
Jeździ w góry na spoczynek jak Pershing
Zastanawia mnie jakim cudem taki Kaz dostaje pociski pod numerami (słusznie), a tak samo chujowy Białas juz propsy dalej. Inne grupy tego słuchają?
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Bo Białas to taki idealny raper dla ludzi, którzy myślą, że słuchają tego "lepszego" rapu, a tak naprawdę są NPC.
- pancze - są
- flow - jest
- charyzma - jest
- ciut więcej w tekstach niż wymienianie drogich marek - jest
Co z tego, że tak naprawdę w każdym z tych aspektów jest max. dobry. Po prostu to jest taki idealnie bezpieczny pick.
- pancze - są
- flow - jest
- charyzma - jest
- ciut więcej w tekstach niż wymienianie drogich marek - jest
Co z tego, że tak naprawdę w każdym z tych aspektów jest max. dobry. Po prostu to jest taki idealnie bezpieczny pick.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Tak właśnie było. Zakatarzony wieśniak z Teresina nagle mając 35 lat zapragnął być ulicznikiem i farmazonił o tym w tych swoich wysrywach strojąc do tego groźne miny xDbobsonbejbi pisze: ↑11 wrz 2026, 9:53nie znam sołectwo teresinskie, serio takie tam harpagany? dla mnie to zawsze wyglądało tak, jakby bialasowi sie nagle zachciało byc takim ulicznikiem (w okolicach umizgow bonusa o ułaskawienie i wydania jakiejs plyty w przy duzym udziale bialasa) I nagle w każdym kawałku musi to zaznaczać co zwrotka albo i częściej. jakos nie kojarze takiej częstotliwości przy wcześniejszych projektach i uznałem ze troche duzo hiperboli w tym jest (co mnie osobiscie zaczęli wkurwiac)

Za pisanie takich rzeczy na Facebooku - wykasujesz to, przeprosisz.
Druga sprawa - JWP od dzisiaj nie gra w Warszawie koncertów
ZAKAZ
ZAKAZ
- igorzastyy
A czemu w Teresinie w gettcie tego teledysku nie nagrał? Pierdolił w Polacku, że tam w gettcie mieszkał, to niech je pokaże, jak murzyni Compton czy inny O'block
- georgefloyd
Z tego co się uczyłem to nie murzyni, a żydzi mieszkali w getcie. No ale tak, murzyni są teraz na topie w popkulturze. Czemu raperzy z Polski starają się być czarni. Czasami tak myślę, że oni mają wyrzuty sumienia do swoich matek, że nie puściły się z czarnymi. Nawet Alberto Loco ale to chuj nie nygus, bo urodził się w Rosji, on co najwyżej to „ciorny”.
Wrzucę tu parę jego słuchalnych kawałków z dawnych lat, no mocno mu wtedy kibicowałem, umiał robić dobry rap, była zajawka, chciało mu się wyrwać i iść do przodu, ale klasycznie im mniejsze wkurwienie i lepszy status społeczny tym gorszy rap. rip stary beezy
Spoiler
MalinowyJogurt 2
hahaahah zobaczcie sobie komentarze tych pierdolonych debili pod nowym kawałkiem Gangstera z Teresina xD
Za pisanie takich rzeczy na Facebooku - wykasujesz to, przeprosisz.
ZAKAZ
ZAKAZ
Przecież wystarczy zobaczyć jego stare teledyski. Tam jest głównie flexowanie alkoholem, nawet jednej zakazanej mordy nie widać.
Nie powiem Wam kiedy to było dokładnie, ale pewnie koło 10 lat wstecz, jak się bujał z Weed Carrierem vel. Samborem, to on miał mu załatwić ludzi do teledysku, z których Białas nikogo nie znał personalnie. Nie powiem Wam dlaczego to się rozmyło, bo nie pamiętam, ale oni się obaj później pokłócili, może przez to.
W każdym razie to też o czymś świadczyło, że on nie mógł poprosić tej słynnej ekipy bandziorów z sołectwa teresińskiego na plan.
Nie powiem Wam kiedy to było dokładnie, ale pewnie koło 10 lat wstecz, jak się bujał z Weed Carrierem vel. Samborem, to on miał mu załatwić ludzi do teledysku, z których Białas nikogo nie znał personalnie. Nie powiem Wam dlaczego to się rozmyło, bo nie pamiętam, ale oni się obaj później pokłócili, może przez to.
W każdym razie to też o czymś świadczyło, że on nie mógł poprosić tej słynnej ekipy bandziorów z sołectwa teresińskiego na plan.