Najchujowsze peje rapowe

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Czyszy

Re: Najchujowsze peje rapowe

Post autor: Czyszy »

Burak pisze: 03 wrz 2026, 12:47

Hip-hop
Jaki kraj taki Daler Mehndi. Ale mnie bardziej zastanawia jak można mieć tak wysoko hi-hat. :v Toż to ergonomiczna masakra.
Wysokie Na5e
Awatar użytkownika
v3sp347ine

Post autor: v3sp347ine »

ale na tej perce musi się niewygodnie grać xD nie wyobrażam sobie mieć takiego ustawienia
Za stary jestem, by zmieniać świat
Tak marny becel a kurwa utarg
Niesiony szczęściem wybiegam w dal
Jak sam nie wierzę, to umarł w butach
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

ja wiem, ze reno > jay z, ale kurwa :damn:
Awatar użytkownika
v3sp347ine

co tam mu ludzie pisali w komentarzach bo nie mam ćwierkacza
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

prawdę

Obrazek

chociaż niżej już oskarki dawały tez trochę wsparcia
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Zmutowany żółw ninja mocno przecwelony
Awatar użytkownika
v3sp347ine

hahaha twitterowych znawców muzyki boli prawda, a żółw przejeżdża po nich walcem w komentarzach. liryczne zabójstwo wersja x. fantastyczny wątek, dziękuję Ci za niego

Dodano po 2 minutach 38 sekundach:
hajp jak zwykle z gównem i byciem cwelem, nic nowego, on czai, że nie trzeba słuchać boombapu 90bpm na pojedynczych żeby rozumieć, że ktoś nawija srakę jebaną czy co
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

No Jay Z w ostatnich latach rzeczywiście może jest rzadziej słuchany, ale białas po prostu za młody jest i te 15 lat temu Jaya słuchało full słuchaczy rapu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
v3sp347ine

w sensie już chuj w to czy on jest słuchany często czy rzadko, po prostu te jego argumenty, że ludzie słuchają PRAWDZIWEGO RAPU (PRAWDZIWEGO) 3 razy w roku i coś piszą to jest taka deluzja, że serio mu współczuję, albo robiłbym to, gdyby nie był cwelem
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

Ostatni bardzo dobry album Hovy ? Chyba WTT ale to dzięki Kanye, solo to imo American Gangster
Awatar użytkownika
v3sp347ine

Black album świetny, potem tak średnio sprawdzałem, bo mnie rap z juesej niezbyt kręci poza paroma chłopkami, tak czy inaczej, jebać hajpa

Awatar użytkownika
bloooodtrail

z kolejnego posta

Obrazek

gdzie są ci mityczni oldheadzi broniący jaya? oprócz komentarzy na facebooku. chociaż traktowanie poważnie komentarzy mariuszy na facebooku to jest XD
Awatar użytkownika
v3sp347ine

ale gdzie Em, który jest cały czas aktywny i tylko podnosi poprzeczkę do Jaya, który od 10 lat nie wydał solo XD Jezu, naprawdę, ryj bym mu tak oklepał, że chuj
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

kurwa to ostatnie zdanie zrwało mi styki, co to za pierdolenie xd
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Cwelometr wyjebało poza drogę mleczną, a to w chuj daleko.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Przecież dobrze o Jay-Z napisał tej, jak nie lubię żółwia to akurat dobry post napisał props, murzyn nagrał jeden dobry album (Reasonable Doubt), a poza tym to same kapiszony, ma mentalność kraba i jest culture vulture (cockblokowanie DMXa, odjebanie Pimp C)
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
KUPIĘ: Fazi - Opowieści Dziwnej Treści CD (2000)
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
bloooodtrail

no w sensie tak, można jaya uznawać za overrated, proszę bardzo. ale tak naprawdę to z kim on się kłóci? typ wymyślił sobie jakichś oldheadów, słuchających prawdziwego rapu 3 dni w roku, a potem ironicznie ich wyśmiewa, żeby pokazać jaki to on jest ponad i on to sie faktycznie na rapie zna :dunno: jakby kurwa chłopie to ty dzwonisz. jeszcze ta wrzuta, że kanye jest lepszy overall, bo zagrał lepszy koncert ostatnio :bag:
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Chyba wiem o co żółwiowi mogło chodzić i sam się nawet zgadzam, ale im więcej screenów z tej dyskusji, tym bardziej się zamotał i wyciągnął jakichś dziwnych argumentów.

Mnie totalnie nie szokuje jego zdanie, że "Jay-Z istnieje w opowieściach" jak trzeba podać jakąś bezpieczną i uznaną ksywę, chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie podważa statusu legendy i wymieni jakieś oczywistości że yyy Blueprint klasyk mordo, 99 problems i piosenkę z Linkin Parkiem ma!!!, ale zwracam uwagę, że cała inba zaczęła się od pojedynczego zdania żółwia, że "nie poznał jeszcze nikogo kto powiedziałby że słucha Jaya-Z" i - uwaga uwaga - ja też kurwa nie, bo:

1. znać =/= słuchać i normalnie mam kumpli którzy słuchają rapu, interesują się rapem, wsadziliby go do top10 all time, ale mieli totalnie w piździe premierę choćby 4:44 albo The Carters, tak samo jak miało 90% tego HIP HOPOWEGO forum

2. żyjemy w Polsce, wiem że w USA jak wyda płytę to nawet jeżdżąc już na wózku opierdoli jej 300k+ bo nadal będzie Jayem-Z, ale my żyjemy w Polsce

3. jesteśmy na największym forum hip-hopowym w Polsce, właśnie sprawdziłem i temat Jaya-Z ma całe PIĘĆ STRON i według mnie właśnie o to od początku żółwiowi chodziło: tematy jebanego Suji THS czy VNMa wywołują u nas w 2026 więcej dyskusji niż Jay-Z i naprawdę chuja zmienia, że Jay-Z gra w przerwie Superbowl, a Suja recenzuje ramen bowl w proszku.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Po prostu Jay Z okazał się raperem, którego muzyka miała swój czas i on dość niezręcznie sformułował ten hot take.

Jakby to napisał "w ostatnich 5 latach nikt nie wymienił mi, że słucha Jay Z, jak zapytałem go o artystów" to by się nie było czego czepić, bo rzeczywiście Jay mam wrażenie, że w ostatnich 10 latach strasznie przygasł jako postać.

Natomiast w latach 2000-2013 Jay był słuchany w Polsce często. Tak jak jakiś nie wiem Rakim czy inny Kool G Rap byli słuchani w określonych latach i taki take w 2010 rzucony by się spotkał z reakcją "no to mało słuchaczy rapu poznałeś" bo wtedy tę dwójkę ludzie jeszcze pamiętali. A w 2026 rzucone "nie poznałem nikogo kto by słuchał Rakima i Koll G Rapa" by było skwitowane "ta, ja też".

Przestrzelił po prostu, bo okazało się, że Jaya jeszcze ludzie pamiętają.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ODPOWIEDZ