Ten Typ Mes
Re: Ten Typ Mes
To nie wina kolegów Mesa że Alkopoligamia była na JDG kolegi a ten przez lata nic z tym nie zrobił
A temu się odkleiło więc poszli dalej i się ralizują.
Ale wystarczy nie być kurwą i można to rozwiązać w inny sposób niż oni. Nikt im nie broni się realizować ale zakończenie współpracy w ten sposób było po prostu chujowe.
Faktycznie nie wina kolegów że się zabezpieczyli na wypadek w razie którym dojna krowa przestała się doić żeby wykonać jeszcze exit scam, na koniec go wykorzystać ostatni raz i wycisnąć ostatnią kasę. Prawdziwi koledzy by takiej umowy nie skonstruowali.
Realizują się w byciu podnóżkami innych artystów. Ciekawe czy oni zdają sobie sprawę jakimi śliskami ludźmi są i na jakich warunkach mają umowy, że w przypadku kiedy przestaną się opłacać trzymać w swoim otoczeniu ich też wydymają.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2026, 22:48 przez Burak, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
KUPIĘ: Fazi - Opowieści Dziwnej Treści CD (2000)
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
- gods bidness
Kolega @Burak celnie punktuje moralne bagno, w jakim tarzają się te oślizgłe, gadzie kreatury Stasiek i Witas.
Czytam sobie właśnie "to nie jest hiphop" i jest wywiad z Witkiem. Opowiada trochę o Rosalie, o rozwijaniu Alko', wydawaniu Albo inaczej itd.
Ktoś jest zainteresowany? Mogę porobić zdjęcia i wrzucić.
Ktoś jest zainteresowany? Mogę porobić zdjęcia i wrzucić.
nic na potem
Zrobi się OCR jakimś AI i ocenimy co on tam pierdoli za głupoty
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
-
bobsonbejbi
Mes tez był w którejś części jc i opowiadał ze rodzina zle oceniła fakt, ze zaczal alkopologamiczne ubrania sprzedawać bo to arystokracji a on teraz wchodzi w zawod kupiecki (ten fragment mi jakos najmocniej w pamięci zapadl). Tez bym wrzucil jakies skany ale książka leży w kartonie do przeprowadzki wiec cierpliwości, tylko pare miesięcy
Spoiler
tak jakbyscie czekali na jakiegos dissa od pietrka
jak to prawda to bekabobsonbejbi pisze: ↑wczoraj, 11:04 opowiadał ze rodzina zle oceniła fakt, ze zaczal alkopologamiczne ubrania sprzedawać bo to arystokracji a on teraz wchodzi w zawod kupiecki
Sprzedaż ciuchów nie przystoi takiej elicie i arystokracji jak Mes, się wozi i sra, niż dupę brudną ma
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
- marmolad_k2
W tej rodzinie odklejenie jest chyba dziedziczne
Synu, no pomyśl tylko, co by pomyślał twój dziadek urodzony w 1897?
Synu, no pomyśl tylko, co by pomyślał twój dziadek urodzony w 1897?
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2026, 12:02 przez marmolad_k2, łącznie zmieniany 1 raz.
- gods bidness
A to jego ojcu z arystokracji przystoi się w bebechach obcych ludzi babrać? Przecież taki chirurg to tylko krok od rzeźnika.
- marmolad_k2
Może pan Schmidt instruuje, a skalpel trzyma służba?
-
bobsonbejbi
z ta arystokracja troche podkolorowalem, inaczej to określił. ale sens jest zachowany - rodzina inteligencji, same szlachetne zawody a tu jakis tragarz sie znalazł
E:
teraz widze ze ten fragment jest ogólnodostępny
oczywiście wywiad byl dłuższy i kontekst jest trochę szerszy, bo bylo wiecej brandzlowania sie pod wspanialosc swojej rodziny, moze dlatego tak podkolorowalem ten cytat. tak czy srak nie bierzcie sie dzieci za handel bo zostaniecie marginesem spolecznym
E:
teraz widze ze ten fragment jest ogólnodostępny
Spoiler
Co – poza wspomnianymi filmami i serialami – stworzyło Tego Typa Mesa?
Na pewno rodzina. Rodzina idealistów, dla której wartości zawsze były najważniejsze. Pamiętam bliską mi osobę, która – jak powiedziałem jej, że w Alkopoligamii, oprócz wydawania muzyki, będziemy jeszcze robić ubrania i sprzedawać je przez stronę internetową – spojrzała na mnie i powiedziała: „O… handel… mhm…”. Wtedy jeszcze tego nie rozumiałem, ale handel w niektórych systemach wartości znajduje się dość nisko. Pod pewnymi względami idealiści w mojej rodzinie potrafili być hardcore’owi.
Na pewno rodzina. Rodzina idealistów, dla której wartości zawsze były najważniejsze. Pamiętam bliską mi osobę, która – jak powiedziałem jej, że w Alkopoligamii, oprócz wydawania muzyki, będziemy jeszcze robić ubrania i sprzedawać je przez stronę internetową – spojrzała na mnie i powiedziała: „O… handel… mhm…”. Wtedy jeszcze tego nie rozumiałem, ale handel w niektórych systemach wartości znajduje się dość nisko. Pod pewnymi względami idealiści w mojej rodzinie potrafili być hardcore’owi.
- Oportunistycznyebaka
Rozumiem, że ledwo zdana matura w jakimś podrzędnym LO czy Zawodówce przy tym odbieranie jej w ortalionie moro i ogólnie latanie w desach już przystoi rodzinie arystokratycznej
Który to już raz człowiek pyta się samego siebie, jak to możliwe że x lat temu był tam jego zagorzałym fanem. A chyba się zaczęło sypać po pamiętnym wywiadzie w sklepie obuwniczym.
Który to już raz człowiek pyta się samego siebie, jak to możliwe że x lat temu był tam jego zagorzałym fanem. A chyba się zaczęło sypać po pamiętnym wywiadzie w sklepie obuwniczym.
z którego roku jest ten wywiad ? mocno najebany chyba musiał być
Sorki za jakość, pierwszy raz ever próbowałem zrippować książkę
Wywiad z 2020 roku

Wywiad z 2020 roku
Spoiler

nic na potem
Co to za kultowy warszawski duet, z którego jeden ze członków chciał worek hajsu za udział w projekcie? Nie jest to WFD, raz, że Tede solową piosenkę tam dał, a gdyby to Numer chciał hajs, to na bank Tede by to wielokrotnie wyciągnął. Płomień 81 i Onar? Bo Pezeta refleksje też tam są. Hemp gru?
- marmolad_k2
Anegdotki ze starymi artystami 
props za skan @kr0pka