[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
243
59%
Ten Typ Mes
60
14%
remis
3
1%
obaj przegrywają
109
26%

Liczba głosów: 415

buarzej

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: buarzej »

Winiego diss jest imo asłuchalny a i tak wygrał, ten moment na koniec "TO O TOBIE TEDE" jest naprawdę niezły. Nie jestem fanem tego jak przed epitafium Tede zamiast uderzać po prostu się tłumaczył "ale ja nie jestem tak naprawdę frajerem". To tak jakby mu ktoś nawinął, że chuj mu do dupy a do ryja dwa, a ten zwrotkę rozpisał się o tym jak bardzo to nieprawda.

A Mes przepierdolił w sposób niewyobrażalny, jako przeciwieństwo CCORDa, ja najczęściej słucham tych trzech które podliknował Haczapurjan. I tak ostatecznym gwoździem dla Mesa powinno być, że jakiś chujowy grajek z innej ligi dla niego sprzedawal swoją płytę na tentypmes.pl, wypuścił tego samego dnia co on swoją wymęczoną przez lata i opóźnianą jak cyberpunk 2077, Marcin Miller naśladując jego idola śpiewa mu "weź się pierdol", na płycie jest remix mandacika i jeszcze w sprzedaży go zezłomowała. hyphap
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Wiadomo, beef wygrywa ten, kto nagra lepszy kawałek, a nie wersy. No chyba, że Wini coś nagra, to wtedy liczy się tekst. Fani Mesa (w liczbie trzech), nie zmieniajcie się :lol:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Nie twierdzę że wygrał beef, ale numery nagrał w tym beefie najlepsze, bankowo fakt jest to, szkoda że jako dissy są słabe
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
KUPIĘ: Fazi - Opowieści Dziwnej Treści CD (2000)
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

marmolad_k2 pisze: 04 wrz 2026, 15:06 Wiadomo, beef wygrywa ten, kto nagra lepszy kawałek, a nie wersy. No chyba, że Wini coś nagra, to wtedy liczy się tekst. Fani Mesa (w liczbie trzech), nie zmieniajcie się :lol:
:lol: :lol: Tede wygrał bo wmówił wszystkim ze Mes to psychol i idiota, Mes przegral bo nie mógł już bardziej wmówić że Tede to frajer, od 2006 roku wiadomo, że Tede to bananowiec, frajerek w zza dużych spodniach i bluzach. Choć do Penera wyszedl sam, więc charakter jakiś tam ma.
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

przecież mes nam nieustannie od kilkunastu miesięcy wmawia ze jest psycholem, na instagramie. I to jeszcze tak subtelnie, podprogowo bo nigdy tego wprost nie powiedzial. bo wiesz, on jest
Spoiler
ARTYSTĄ
i tworzy
Spoiler
SZTUKĘ, JAK JAZZMANI TEZ ROBIĄ
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Krew pisze: 04 wrz 2026, 15:18 Tede wygrał bo Mes wmówił wszystkim ze Mes to psychol i idiota,
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

buarzej pisze: 04 wrz 2026, 13:49 Winiego diss jest imo asłuchalny
Jest bez wątpienia najczęściej przeze mnie słuchanym dissem z tego całego beefu. Nawet dzisiaj, jak już napisałem, to se puściłem 2 razy. Bit ma zajebisty, a Wini leci po nim jak trzeba. Oczywiście, że nacisk położony jest na tekst, (bo tam każdy wers waży tyle co Wini, i mocno gniecie oponenta) a nie na super efekciarstwo raperskie, no ale to chyba normalne w dissie, że o tekst się rozchodzi.

Poza tym Wini dowozi te linijki, niejeden raper nie umie krzyczeć na bicie i się emocjonalnie unosić (Sokół, Fokus, Tede, Pezet, właściwie kto by mi do głowy nie przyszedł, to praktycznie żaden nie umie krzyczeć jak Redman, wyrażać krzykiem emocje jak Eminem, no Bedoes to umie), a Wini też umie.

Właściwie z całej jego twórczości, to jedyny kawałek, który ma jakieś repeat value. No może jeszcze ten, jak gdyby był kotem i miał 7 żyć.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Wini to imo zajebisty raper, im jestem starszy tym bardziej jak @Burak widzę cnotę w offbeacie, chujowości, prostocie. Jęcząca pedaliada z nowej fali nigdy nie zainteresuje mnie tak bardzo jak Pomidor czy Wini.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

scam_sakawa pisze: 04 wrz 2026, 16:46 im jestem starszy
No dobra, ale wciąż młody?
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Na pewno czuję się młodszy duchem niż wielu moich rówieśników. (i jest to zajebiste uczucie)
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

Krew pisze: 04 wrz 2026, 15:18 Tede wygrał bo wmówił wszystkim ze Mes to psychol i idiota
A najbardziej w przekonaniu wszystkich, że tak jest pomógł mu sam Mes. Jaca właściwie tylko stwierdził fakt.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Burak pisze: 04 wrz 2026, 8:22

Pomyśleć że to już ponad rok minęło, przypomnijmy sobie kochani najlepsze numery tego beefu. Codziennie siadaliśmy jak do telenoweli, żeby oglądać właśnie tę rywalizację. Fenomen socjologiczny, ile rzeczy można było przypisać tym igrzyskom podczas ich trwania. To setki godzin spędzonych patrząc się w temat, to praktyka i ćwiczenia, posty i piękne chwile.
Posprzątaj po swoim psie dalej niedoceniane a to akurat mój ulubiony kawałek z tego beefu
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Haczapurjan

@Malloy Ale Tede ogólnie rozjebał Mesa?
Awatar użytkownika
v3sp347ine

Post autor: v3sp347ine »

no głuchym trzeba być, żeby twierdzić, że nie, ale Mes dał fajne numery, słabe dissy
Za stary jestem, by zmieniać świat
Tak marny becel a kurwa utarg
Niesiony szczęściem wybiegam w dal
Jak sam nie wierzę, to umarł w butach
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Wini MOCNO komentuje swój beef z Tede! Powiedział...

Awatar użytkownika
Haczapurjan

No Wini też zauważył, że Tedzik się tłumaczył przed nim jak uczniak :rotfl:
Awatar użytkownika
bloooodtrail

Post autor: bloooodtrail »

przyznał, że go rozjebał w beefie po czym wysłał mu blika za sałatkę :lol: wini miłosierny
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Haczapurjan pisze: wczoraj, 19:43 No Wini też zauważył, że Tedzik się tłumaczył przed nim jak uczniak :rotfl:
I obronił się elegancko, tylko zapomniał o ataku. Ale numer często u mnie leciał.
Obrazek
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Jakim to trzeba byc glucholcem zeby nie uznac wyzszosci numerow Mesa nad tymi tedego :dunno:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ODPOWIEDZ