Polski freestyle
Re: Polski freestyle
czemu freestyle jest teraz taki hujowy a kiedys taki klimat?
Bo kiedyś płynęło flow z serudacha a nie z pisanek i schematów.
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Pan Muflon tym freestylem wpierdolil cala polska scene rapową
- gods bidness
Ten drugi lepszy bez tryhardu. Ale fakt że lepiej się tego słucha niż tych freestyli panczlajnowych na drugi wers.
Bo freestyle stał się sportem, dzisiaj topowi zawodnicy spędzają kupe czasu na tworzeniu całych map skojarzeń. Publika też się strywializowała i żąda tylko mięcha (czyt. Panczlajnów). Co sprawia, że żeby być najlepszym nie musisz zbytnio umieć nawijać, jeżeli przerobisz wystarczająca dużo tematów na freestylu w ramach treningu, stworzysz skojarzenia a do skojarzeń (słów kluczowych) całe panczlajny, to z kolei sprawia, że najważniejszym zadaniem takiego freestylowca na bitwie nie jest odnieść się do tematu, tylko jak najszybciej i najpłynniej przejść np. z tematu: Statek ---> Woda ---> Morze ---> Kraken, do czego ma już Punch, nawet nie dlatego, że go napisał ale dlatego, że kiedyś nawijał na podobny temat gdzieś na cypherze i odgrzeje to, ale publika nie wie o tym.
Treść nie forma
ale np w 2014 roku to nawet jak byl filipek juz (ktorego zreszta nienawidzilem z powodow wymienionych wyzej, czyli uschematyzowanie free - chociaz podwaliny ku temu wlasnie dal muflon chyba tak szczerze, ktory chyba jako pierwszy rymowal na drugi wers?) to i tak bylo w chuuuj duzo wiecej ciekawych zawodnikow niz teraz, teraz mam wrazenie, ze doslownie nikt sie nie wyroznia w zaden sposob tylko sa kopiami tego co bylo w 2014 roku i to w huj nieudanymi
kiedys byl jakis milu na przyklad czy nawet ten leb babinci ale cos tam kminili i mieli swoj styl, a od pewnego momentu nie wiedziec czemu nagle wszystko zaczelo sie opierac na odgrzewanych panczlajnach sprzed lat zaserwowanych w mega soft sposob z zerowa charyzma, nie wiem w ktorym momencie to poszlo nie tak, mega lipa
mam wrazenie ze doslownie w 10 lat zawodnicy praktycznie nie sprogresowali a wrecz w wielu aspektach nastapil regres
kiedys byl jakis milu na przyklad czy nawet ten leb babinci ale cos tam kminili i mieli swoj styl, a od pewnego momentu nie wiedziec czemu nagle wszystko zaczelo sie opierac na odgrzewanych panczlajnach sprzed lat zaserwowanych w mega soft sposob z zerowa charyzma, nie wiem w ktorym momencie to poszlo nie tak, mega lipa
mam wrazenie ze doslownie w 10 lat zawodnicy praktycznie nie sprogresowali a wrecz w wielu aspektach nastapil regres
-
masz_szluge_
Muflon jak wjechał 
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- marmolad_k2
Pan fristajl 
- bloooodtrail
co to jest za event? czemu koncert grał przed chwilą marcin najman? w jury tede, tomb, hellfield, hype i zbyt mocne (cokolwiek to znaczy). tyle pytań tak mało odpowiedzi
- Haczapurjan
Najman to się już kurwa wszędzie wpierdoli