Kaz Bałagane/APmg - Polska Gotówkowa (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Re: Kaz Bałagane/APmg - Polska Gotówkowa (2019) [Zapowiedź]

Post autor: SWN »

Całość lata na Spotku.

9 z 17 tracków znane przed premierą, trochę dziwnie się przez to słucha jeśli ktoś omija te wspomniane przed chwilą jak ja.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
filipthekiddo

Post autor: filipthekiddo »

te "ja" z dużej litery na okładce, beka :rotfl:

edit: niezły młyn na geniusie przy tracku hip hop, bo hip hopowe głowy nie mogą se poradzić z ksywami xddd
Ostatnio zmieniony 06 gru 2019, 2:37 przez filipthekiddo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

Sobota na feacie... :crazy:
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
jankes

Post autor: jankes »

Bardzo spójne to wszystko, na pewno to nie jest gorszy album niż Książę Nieporządek, który osobiście mi się nawet podobał (ale to było po nudnym Chleb i Miód). Nawet te single, które wydawały mi się przeciętne jak Tomasz Rząsa tutaj się fajnie wpasowują.

Do usłyszenia w 2020 chętnie bym posłuchał, bardzo lubię ten numer z Hugo Bucca dwójeczki - liczę na zgrabną kontynuację.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
ogkush

Re: Kaz Bałagane/APmg - Polska Gotówkowa (2019)

Post autor: ogkush »

VBSW pisze: 06 gru 2019, 1:53 Sobota na feacie... :crazy:
szkoda, ze nie major. w kawalku typu kreatorzy mysle, ze ladnie by siadlo
Ostatnio zmieniony 06 gru 2019, 8:30 przez ogkush, łącznie zmieniany 1 raz.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Willxc

Post autor: Willxc »

Większość singli mi się podobało, ale reszta płyty taka nijaka :dunno: jedynie Shantaran fajnie weszło płyta moim zdaniem gorsza od niedocenionego KN ale za to lepsza niż Chleb i Miód na pewno stać go na dużo więcej.
CeHa

Post autor: CeHa »

A ja uważam że książę nieporządek to najlepsza płyta kaza liczyłem że nową płytą to przebije ale nie jest już tego taki pewien zobaczymy po kilkukrotnym przesłuchaniu
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

Przesłuchałem początek + jakieś tam single i wszystko jest bardzo schematyczne. Refren na którym drze ryja, zwrotka + jakieś pierdolenie i znów refren. Strzały maja taki odbiór bo się czymś wyróżniają. Może podejmę się odsłuchu całości,ale może być ciężko
#freefromage

GVMBLER
daveyo

Post autor: daveyo »

Romby na yt
Spoiler
Awatar użytkownika
staroć

Post autor: staroć »

co to kurwa, ja uwierzylem w ten opis ze to najdolzajszy projekt
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

Tak jak jeszcze niedawno moje top3 wśród raperów, dawałem wiele szans, tak teraz mam wrażenie, że to odcinanie kuponów (tak naprawdę od czego). Mam wrażenie, że robi to już na siłę a nie z zajawki. Każdy kawałek podobny do drugiego, styl nawijania tak samo. Miałem nadzieję, że po kawałku 'u' Chady coś się zmieni. Zakładanie rodziny nie służy raperom.
Awatar użytkownika
fcksnitch
Zbanowany

Post autor: fcksnitch »

Balagane ma ewidentnie ucho do bitów :bowdown:
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Opowiadasz w Nieaktualnych wersach: Jak jesteś na zrywie, to inaczej się nagrywa/Nie chcesz odpoczywać, kiedy można zaraz, mordo, odpoczywać/Sześć albumów tak zrobiłem, żadna tajemnica.

W tym wersie jest powiedziane wszystko i jeśli ktoś jest umiarkowanie bystry, nie będzie potrzebował bardziej szczegółowego tłumaczenia. Treść tych albumów była ściśle związana z moją sytuacją osobistą, o której kilka lat nikt nic nie wiedział. Jeśli ktoś miał pytania, czemu nie było zbyt wiele koncertów, może teraz dodać sobie jeden do jednego i wszystkiego powinien się domyślić.
Wywiad w Newonce: https://newonce.net/2019/12/kaz-balagan ... tu-wywiad/
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Jaki ten album jest nudny to ja pierdole, Bedogie uwielbiam od 2015 a przez cały 2016 był dla mnie czymś w rodzaju objawienia. Chleb i Miód był ciekawy w koncepcie ale wyszło średnio z paroma przebłyskami, KN dobrze wykonany album z mega klimatycznymi momentami ale schowany mastering i zmarginalizowanie skrzeczenia w głosie do minimum trochę odbiera w efekcie finalnym, hujtam i tak bardzo lubię. Ale ta Polska Złotówkowa to żałoba fest, najbardziej muzycznie z całego LP to mi chyba refren Szpaka siedzi xD, oprócz Chanson de Geste i Rap Najlepszej Marki i może z trzech fajnych zwrotek to tam nie ma czego słuchać. Takie odcinanie kuponów i kastracja w przypadku Jacka dla mnie parę lat temu byłaby nie do pomyślenia. Odpaliłem sobie wczoraj Radio Gruz tak z dupy po wieeelu miesiącach bez żadnej starej płyty Jacka w głośnikach i no doznałem szoku i paraliżu z zajebistości płynącej z tego nagrania, dalej jest to mój ulubiony album erape w Polsce. Ciekawe jest, że na koncert Bałagana u mnie w mieście wszyscy moi znajomi fani którzy słuchają go od dawna mają wyjebane a idą tam jedynie ludzie, którym jak puszczałem Alcomindz/Bałagane back in the days to pukali w głowę i słuchali tamtejszych odpowiedników onabytakchciała xD
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

filipthekiddo pisze: 06 gru 2019, 1:30 te "ja" z dużej litery na okładce, beka :rotfl:

bez kitu, bardziej żenujące niż jego q&a na insta
Awatar użytkownika
guwop

Post autor: guwop »

filipthekiddo pisze: 06 gru 2019, 1:30 edit: niezły młyn na geniusie przy tracku hip hop, bo hip hopowe głowy nie mogą se poradzić z ksywami xddd
"Dzisiaj D-Bomb, wczoraj grał Pitrock
Słychać klekot kul tak jak ping-pong" ~https://genius.com/Kaz-baagane-hip-hop-lyrics

:bowdown:

Raper Pitrock to mój ulubiony raper.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

rapgenius pisze:Wszystko testowałem [?] po [?]
Nie podjeżdżał P. Diddy, bardziej [?]
Bałagane dumny z słuchaczy
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
guwop

Post autor: guwop »

Jestem (?) jak Slim Doug, jestem (?) jak Bun B i J-Dog
Też mocne. XD
Awatar użytkownika
filipthekiddo

Post autor: filipthekiddo »

jestem (?) jak bambi
niuskultonowytruskul

Post autor: niuskultonowytruskul »

Po tej płycie mam tylko jedno pytanie:

Co ojciec Dżasminki na to, że jego zięć spuszcza się ukochanej córeczce, jego oczku w głowie, na tak zwany dziub?
ODPOWIEDZ